یکشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۸
کد خبر: 46508

در آبگوشت از ترکیبات غذایی سنتی خوبی استفاده می‌شود. از جمله خوراکی‌های استفاده شده در آن می‌توان به انواع حبوبات، سیب زمینی، سبزیجات و پیاز اشاره می‌کرد. همچنین از لیمو ترش خشک (لیمو عمانی) برای طعم دادن به آبگوشت استفاده ‌می‌شود.

چرا باید آبگوشت را با ترشی بخوریم ؟
سلامت نیوز : دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با سینانیوز با مفید خواندن این غذای سنتی ایرانی برای رشد بدن گفت: «مواد غذایی که از مصرف این غذا وارد بدن می‌شود از تمامی ۵ گروه مواد غذایی است. از گروه غلات که شامل استفاده نان در این غذاست. گروه سبزیجات که از پیاز و انواع سبزیجات در آن به وفور استفاده می‌شود. در برخی انواع آبگوشت از میوه‌ نیز که معمولاً به است در آن به کار برده می‌شود. همچنین از گروه گوشت‌ها و مواد پروتئنی و در گروه لبنیات که معمولاً بعد از مصرف آن ماست نیز خورده می‌شود.»

درستی به فواید دیگر گوشت اشاره کرد و گفت: «گوشت‌ها با داشتن آهن و ویتامین B۱۲ و پروتئین برای دوره نقاهت بیماری‌ها و رشد کودکان بسیار مفید است. تداخل ویتامین‌های گوشت با سیب زمینی و حبوبات که آن‌ها نیز دارای انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی و نشاسته‌ای، این غذا را به یک ترکیب بسیار غنی و ارزشمند تبدیل می‌کنند.»

مراقب چربی بالای آبگوشت باشید
وی در ادامه به نگرانی متخصصین تغذیه از بالا بودن چربی این غذا و قرار گرفتن آن در سبد خانوار با میانگین بالا اشاره کرد و افزود: «خوردن گوشت و چربی‌های آن در افرادی که رشد آن‌ها کامل شده است و تحرک لازم را در طول روز ندارند توصیه نمی شود. در سنین ۴۰ سال به بالا، کودکان و بیماران قلبی نه تنها آبگوشت نباید بخورند بلکه انواع گوشت‌ها هم برای سلامتی بدن آنان مضر است.» درستی از مضرات دیگر آبگوشت به ادویه بیش از حد استفاده شده در آبگوشت اشاره کرد و افزود: «انواع ادویه مخصوصاً فلفل باعث افزایش سوخت وساز بدن می‌شود. اما در صورت اضافه کردن بیش از حد ادویه‌جات در انواع غذا‌ها به بیماری اعصاب و گوارش مبتلا خواهیم شد.» وی در پایان با بیان اینکه استفاده از این غذا همراه با ترشیجات از سوی متخصصین تغذیه توصیه می‌شود، گفت: «گوشت‌ها به علت در اختیار گذاشتن آهن بالا به بدن، استفاده از ترشی و انواع ترشیجات باعث جذب هر چه بهتر آن به بدن می‌شود. البته در خوردن این ترشیجات نباید افراط شود و تا حد امکان شور نباشد.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha