سلامت نیوز: پژوهشگاه فن¬آوری¬های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی – ابن سینا برای نخستین بار در کشور کلینیک اندومتریوز را در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر این پژوهشگاه راه اندازی نمود .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فن¬آوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی – ابن سینا، دکتر محمد مهدی آخوندی رییس این پژوهشگاه اظهار داشت: اندومتریوز از جمله اختلالات شایع در بین بیماری¬های زنان و مامایی است که بیش از 25%  زنان نابارور به آن مبتلا هستند. در سال های اخیر، گامهای قابل توجهی در سطوح مختلف منطقه ای، ملی و بین المللی صورت گرفته است تا پژوهش و مهارتهای بالینی را به پیش راند و کیفیت زندگی زنان مبتلا به اندومتریوز را ارتقاء دهد .

وی افزود : از آنجا که این بیماری تاثیرات منفی مشهودی برسلامت جسم و روان و رفاه اجتماعی مبتلایان دارد، پژوهشگاه ابن سینا به عنوان یکی از مراکز پژوهشی پیشرفته کشور در زمینه باروری و ناباروری و بیماریهای مرتبط که بیش از 10 طرح تحقیقاتی بر اندومتریوز را اجرا کرده و یا در دست اجرا دارد اقدام به راه اندازی کلینیک اندومتریوز در مرکز فوق تخصصی ابن سینا، وابسته به این پژوهشگاه نمود.

رئیس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا در ادامه گفت: اندومتریوز بیماری بسیار پیچیده ای است که بسیاری از سیستم های فیزیولوژیک بدن با آن درگیر می¬شوند. به عنوان مثال بررسی ها نشان می¬دهد که مواردی چون فاکتورهای التهاب آور و سیتوکین ها در سیستم ایمنی، ژن های مربوط به سیستم دفاعی ایمنی، سیستم غدد و . . . در ایجاد اندومتریوز نقش دارند. هم اکنون تحقیقات در زمینه ژنتیک، ایمونولوژی، زیست محیطی، جراحی، بهداشت باروری اندومتریوز در بسیاری از آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی در سطح جهان در حال انجام است.

دکتر آخوندی اذعان نمود: از جمله شایع¬ترین عوارض اندومتریوز، ناباروری می باشد که بویژه با توجه به عود آن حتی پس از درمان و توام بودن این بیماری با دردهای مزمن لگنی که موجب پایین آمدن کیفیت زندگی مبتلایان می¬شود، نیازمند توجهی ویژه است. لذا، تشخیص بموقع و اقدام جهت درمان آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. پس زدن و انتقال بافت اندومتریوم رحمی به داخل شکم که معمولاً با سیکل قاعدگی از بدن خارج می شود، عامل اصلی پیدایش این بیماری است. توسعه این بیماری شبه سرطانی موجب نفوذ بافت رحم به داخل شکم و درگیر شدن تخمدان¬ها، رحم و سایر بخش های لگن، شده و در نهایت به ناباروری ختم می شود. لازم به ذکر است که این بیماری می تواند از بعد از دوران بلوغ تا قبل از یائسگی، ایجاد شود و سن خاصی را شامل نمی شود .

وی با بیان این مطلب که اندومتریوز یک بیماری تهاجمی است که با توجه به شرایط محیطی می تواند توسعه یابد افزود که آب، غذا و هوای آلوده نیز می تواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد .

رییس پژوهشگاه ابن سینا، با اشاره به این که تشخیص اندومتریوز به روشهای معمولی امکان پذیر نیست اظهار کرد: از حدود 6 سال پیش تا کنون با برگزاری سمینارها و
کارگاه¬های آموزشی متعدد تلاش کرده¬ایم تحقیقات در این زمینه را توسعه دهیم . اکنون بیش از 10 طرح تحقیقاتی در مرکز در حال انجام است و موفق شده¬ایم شواهدی را شناسایی کنیم که بتوانند وجود اندومتریوز در شخص را گواهی دهند . راه¬اندازی کلینیک اندومتریوز و بررسی اختصاصی این بیماری توسط متخصصینی با تجربه در این زمینه، یقیناً در تشخیص بموقع این بیماری و کاستن درد و رنج مبتلایان، موثر خواهد بود .

لازم به ذکر است جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن : 23519  داخلی 555 تماس حاصل فرمایید.




برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha