چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۶
کد خبر: 48112
سلامت نیوز: كسی مینی‌بوس‌های فرسوده را نمی‌بیند، همان‌هایی كه خیلی‌هایشان با عمری بالای 20 سال نفس‌های آخرشان را می‌كشند.

همان ارابه‌های آهنی متحركی كه با دود سیاه سمی اگزوزشان هوای آلوده شهرمان را آلوده‌تر می‌كنند، همان‌هایی كه خیلی‌هایشان آنقدر زهوار در رفته شده‌اند كه وقتی به حركت درمی‌آیند، دود و غبار از داخلشان به هوا بلند می‌شود، صندلی‌هایشان شكسته، شیشه‌هایشان به سختی بالا و پایین می‌رود و ...

مینی‌بوس‌های قراضه و فرسوده‌ای كه مسافرانشان اگر از سر ناچاری نبود، شاید حاضر نبودند تن به سفر اجباری با آنها بدهند.

مینی‌بوس‌های فرسوده‌ای كه با وجود وضعیت اسفباری كه از لحاظ ایمنی دارند، باز هم انتخاب اول خیلی از خانواده‌ها برای سرویس مدارس دانش‌آموزان هستند.

اما مالكان بیش از یكهزار مینی‌بوس فرسوده در این سال‌ها آنقدرها هم كه به نظر می‌رسد بی‌خیال نبوده‌اند، خودشان می‌گویند اگر تسهیلات حمایتی در كار باشد، قطعا آنها هم از تعویض مینی‌بوس فرسوده‌شان با یك دستگاه مینی‌بوس نو استقبال می‌كنند، اما برخی مشكلات و سنگ‌اندازی‌ها، مالكان مینی‌بوس‌های فرسوده را برای نوسازی خودرویشان بی‌رغبت كرده است.

تسهیلات حمایتی كه سازمان‌های مسوول برای نوسازی مینی‌بوس‌های فرسوده به مالكان آنها ارائه كرده‌اند چنگی به دل نمی‌زند و شاید به همین دلیل است كه تاكنون از 77 دستگاه مینی‌بوس فرسوده‌ای كه در نوبت نوسازی قرار دارند، تنها 10 دستگاه نوسازی شده‌اند.

اما مشكل فقط این نیست، آنهایی كه مینی‌بوس‌های فرسوده‌شان را تحویل داده‌اند، حالا ماه‌هاست كه همچنان در انتظار تحویل مینی‌بوس‌های نو مانده‌اند، این وضعیت را بگذارید در كنار خواب تازه‌ای كه مدیرعامل شركت اتوبوسرانی تهران و حومه می‌گوید شركت‌های خودروساز برای مالكان مینی‌بوس‌های فرسوده برنامه‌هایی را تدارك دیده‌اند؛ خودروسازان تصمیم گرفته‌اند در سال جدید 10 میلیون تومان قیمت خودروهایی را كه قرار بود در ازای جایگزینی مینی‌بوس‌های فرسوده به صاحبان آنها تحویل داده شود، گران‌تر كنند‌!

هرچند پیمان سنندجی ابراز امیدواری كرده است با همكاری ستاد مدیریت سوخت و سازمان حفاظت محیط‌زیست مشكل این افزایش غیرمنتظره قیمت حل و فصل شود تا فشار كمتری به صاحبان مینی‌بوس‌های فرسوده‌ای كه در طرح نوسازی شركت كرده‌اند، وارد شود و همچنین روند خروج مینی‌بوس‌های فرسوده از چرخه حمل و نقل عمومی نیز شتاب بیشتری به خود بگیرد، اما مالكان مینی‌بوس‌های فرسوده مطمئن نیستند كه آیا می‌توانند به این كاهش قیمت امیدوار باشند یا نه!

حالا در نخستین ماه‌های آغاز سال جدید و در شرایطی كه وضعیت آلودگی هوای پایتخت برای چندمین روز متوالی در شرایط ناسالم قرار گرفته است و آخرین تصمیمات كارگروه آلودگی هوای تهران از ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده از ابتدای تیرماه در پایتخت حكایت دارد، چنین تصمیمات غیرمنطقی و ضربتی جز سنگ‌اندازی و مانع تراشی در روند نوسازی خودروهای فرسوده چه نتیجه‌ای می‌تواند داشته باشد؟ اقدامات و تصمیمات نسنجیده‌ای كه حركت قطار خروج خودروهای فرسوده و در راس آن نوسازی ناوگان حمل و نقل‌ عمومی را كندتر می‌كند.

منبع: جام جم آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha