مصرف كنندگان قلیان در هر وعده مصرف معادل 80 تا 100 نخ سیگار دود دریافت می‌كنند و خطرابتلا به سرطان ریه در افرادی كه قلیان مصرف می‌كنند 5 برابر افرادی است كه مصرف كننده این محصول نیستند.

سلامت نیوز : دبیرخانه ستاد كشوری كنترل و مبارزه با دخانیات مركز سلامت محیط و كار در سومین رور از هفته جهانی بدون دخانیات که " قلیان ترفندی دیگر از سوی صنایع دخانی" نام گذاری شده است، ضمن بیان این مطلب اعلام کرد: بیشتر مصرف كنندگان قلیان، سیگار نیز مصرف می‌كنند و تنباكو و توتون مورد استفاده در قلیان معمولا بی‌كیفیت‌ترین و نامرغوب‌ترین انواع موجود است. مصرف قلیان در بین جوانان، نوجوانان و زنان افزایش یافته است و در بین نوجوانان 13 تا 15 ساله طی سالهای 82 تا 86 دو برابر شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ صنایع دخانی اغلب به صورت مستقیم و غیرمستقیم سالم و بی ضرر بودن مصرف قلیان را نسبت به سیگار تبلیغ می‌كنند در حالی که با مصرف قلیان مقادیر زیادی منواكسیدكربن، فلزات سنگین و تركیبات شیمیایی سرطان زای حاصل از احتراق ذغال، مواد ایجاد كننده حرارت و توتون استنشاق می‌شود.

بر پایه این گزارش، استفاده مشترك از قسمت دهانی قلیان عاملی در انتقال بیماری‌های واگیردارهمچون سل و هپاتیت است و مصرف كنندگان قلیان و اطرافیان آنها كه در معرض دود تحمیلی آن قرار دارند مبتلا به انواع سرطان‌ها، بیماری‌های عروقی و تنفسی می‌شوند. همچنین زنانی كه در طول دوران بارداری از قلیان استفاده می‌كنند وزن نوزادشان هنگام تولد كمتر از حد طبیعی است.بر اساس این گزارش، چروكیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم، زردی و فساد دندان‌ها از آثار استفاده از قلیان است.بر پایه این گزارش، همچنین تولید و عرضه تنباكوهای معطر و یا معسل ترفندی دیگر از سوی صنایع دخانی برای جذب جوانان، نوجوانان و زنان است.گفتنی است، 4 تا 10 خرداد ماه، هفته جهانی بدون دخانیات است و شعار روز جهانی بدون دخانیات " دخالت‌های صنایع دخانی چند ملیتی را متوقف کنیم" اعلام شده است.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha