جواب آزمایش الكل‌و اعتیاد 26‌درصد رانندگان تهرانی در اردیبهشت‌ماه مثبت بوده است. پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در اردیبهشت‌ماه از 95 راننده این آزمایش را به عمل آورد كه مشخص شد 25 نفر از این افراد تحت‌تاثیر الكل رانندگی می‌كردند.

سلامت نیوز :درصد تصادفات آمریكا، 11‌درصد تصادفات آلمان و 4‌درصد تصادفات سوئد به دلیل تاثیر الكل روی راننده گزارش شده است

جواب آزمایش الكل‌و اعتیاد 26‌درصد رانندگان تهرانی در اردیبهشت‌ماه مثبت بوده است. پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در اردیبهشت‌ماه از 95 راننده این آزمایش را به عمل آورد كه مشخص شد 25 نفر از این افراد تحت‌تاثیر الكل رانندگی می‌كردند. در این طرح پلیس رانندگان مشكوك یا در حال انجام رفتارهای مخاطره‌آمیز را مورد تست قرار داده است. اجرای این طرح از اواخر آذرماه سال گذشته و در راستای اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی در تهران آغاز شد و تا آخر اردیبهشت این آزمایش روی 665 نفر انجام شده است.

آمارهای تفكیكی نشان می‌دهد مثبت بودن جواب آزمایش رانندگان تهرانی در طول اجرای این طرح روند صعودی داشته كه به گفته مسوولان راهور تهران ناشی از تخصصی‌تر شدن ماموران در شناسایی این افراد است. «سرهنگ دوم دكتر حسین قربان‌خانی» در این‌باره به «شرق» می‌گوید: «نكته جالب در این بین، پاسخ صددرصد منفی آزمایش‌های انجام‌شده در ایام محرم بود.» رییس بهداری راهور تهران همچنین اضافه می‌كند: «تجهیزات این آزمایش استانداردترین تجهیزات موجود در جهان است كه هم‌اكنون در كشور آلمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

او می‌گوید به سبب حمایت از تولیدات ملی قرار است كه این تجهیزات با نمونه‌های مشابه داخلی جایگزین شوند. هم‌اكنون دو خودرو پلیس به این تجهیزات مجهز هستند اما پلیس درصدد افزایش تعداد این خودروهاست. مطابق قانون در صورت مثبت بودن آزمایش مصرف الكل حین رانندگی پلیس راهور با جریمه فرد خاطی به مبلغ دو‌میلیون ریال وی را به جهت شرب‌خمر به دادگاه می‌فرستد. اما پلیس چه كسانی را مورد آزمایش قرار می‌دهد. فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی تهران در این‌باره به «شرق» می‌گوید: «این آزمایش با تشخیص ماموران آموزش‌دیده راهور كه در محل حضور دارند انجام می‌شود.»
«سردار رحیمی» اضافه كرد: «به طور كلی رفتارهای مخاطره‌آمیز مانند سرعت بالا، ورود ممنوع در خیابان‌های اصلی و بزرگراه‌ها و حركات مارپیچ بیشترین مواردی بوده‌اند كه شامل انجام این تست شده‌اند.» مطابق آمارها بیشتر رانندگان تحت‌تاثیر الكل و مواد در ساعات پایانی شب مبادرت به رانندگی در سطح شهر و به‌خصوص بزرگراه‌های شهر كرده‌اند. سردار رحیمی معتقد است كه پلیس هرگز در مقابل این عده كه جان مردم را با رفتارهای خود به خطر می‌اندازند كوتاه نخواهد آمد. تهران هم‌اكنون تنها شهر اجرا‌كننده این طرح در محدوده خود به شمار می‌آید. به نظر می‌رسد با اجرای چنین طرح‌هایی بوده است كه تهران توانست كاهش 29‌درصدی در میزان تصادفات و تلفات خود را رقم بزند.

تست الكل و اعتیاد
تست الكل و اعتیاد یكی از رایج‌ترین اقدامات پیشگیرانه پلیس برای ممانعت از تخلفات حادثه‌ساز در دنیا به شمار می‌آید. پلیس‌ها در تمام دنیا یكی از غیرقابل انعطاف‌ترین رفتارهای خود را در برابر این نوع تخلف نشان می‌دهند. جریمه این تخلف گاهی تا مرز ممنوعیت دایمی از رانندگی پیش می‌رود.

پلیس‌ها برای این سختگیری نیز دلایل قابل قبول و اثبات‌شده‌ای دارند؛ از جمله تحقیقات فراوانی كه نهادهای دانشگاهی معتبر و جهانی انجام داده‌اند. از جمله نتایج تحقیقاتی با عنوان «الكل و رانندگی» از سوی «آلوارز اف جی» استاد دانشگاه ملی سوییس كه نشان داد: «الكل با برداشتن مهار مغزی، تیره‌سازی قدرت قضاوت و در غلظت‌های بالا با كند كردن پاسخ به محرك‌ها و كندی واكنش‌ها خطر تصادفات را افزایش می‌دهد.» به استناد این گزارش «جوانان، زنان و كسانی كه تجربه كمی در مصرف الكل دارند بیشتر در معرض تصادفات مرتبط با الكل هستند.» جوانان در سنین 18 تا 25سالگی بیشتر در معرض مصرف الكل و خطرات ناشی از رانندگی تحت تاثیر این پدیده قرار دارند.

همچنین این نكته تایید شده كه رانندگی بعد از مصرف الكل با درك كمتری از خطر همراه بوده است. در مجموع تحقیق انجام‌شده بر نتایج حاصل از مرور پژوهش‌های انجام‌شده در مورد نقش علوم انسانی در تصادفات جاده‌ای ثابت كرده است كه مصرف الكل در بالاترین درجات جدول موارد افزایش «شانس تصادف» قرار دارد. خطر كردن در درازمدت «شانس تصادف» تعریف می‌شود. 37‌درصد تصادفات آمریكا، 11‌درصد تصادفات در آلمان و چهار‌درصد تصادفات سوئد به دلیل تاثیر الكل روی راننده گزارش شده است. درباره ایران هنوز گزارش دقیقی ارایه نشده است اما پیش‌بینی می‌شود با اقدام مثبت پلیس در تجهیز گشت‌های خود به تست‌های مصرف الكل و مواد اطلاعات كافی جهت برنامه‌ریزی و كاهش این پدیده در تصادفات كشور جمع‌آوری شود.
منبع روزنامه شرق

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha