رییس چهارمین كنگره سرطان‌های زنان گفت: هر ساله بر میزان ابتلا به سرطان در جهان دو برابر افزوده می‌شود و تا سال 2020 میزان موارد جدید ابتلا به سرطان حدود 20 میلیون نفر خواهد بود.

سلامت نیوز :  دكتر اعظم السادات موسوی در چهارمین كنگره سرطان‌های زنان كه امروز در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار شد، افزود: 70 درصد از موارد جدید سرطان در كشورهای در حال توسعه خواهد بود بنابراین كشورهای در حال توسعه با مشكل سرطان به طور جدی مواجه هستند.

وی در ادامه اظهار كرد: بر اساس پژوهش انجام شده در سال 2008 بیشترین آمار ابتلا به سرطان مربوط به كشورهای استرالیا و نیوزلند بود. خوشبختانه ایران در منطقه‌ای واقع شده است كه میزان ابتلا به سرطان در آن كمتر است. البته شاید علت این امر مربوط به كمتر بودن گزارش موارد جدید ابتلا به سرطان است.وی تاكید كرد: افزایش سرطان تحت تاثیر بالا رفتن میزان امید به زندگی، آلودگی محیط زیست و استرس است به گونه‌ای كه تخمین زده می‌شود در سال 2025، 96 درصد از انسانها بیش از 60 سال زندگی كنند.رییس انجمن سرطان‌های زنان ایران درباره سرطان‌های شایع گفت: سرطان‌های ریه، پستان، كلوركتال، معده، پروستات و دهانه رحم شایع ترین سرطان‌ها در جهان محسوب می‌شوند و سرطان‌هایی مانند ریه، معده، كلوركتال، پستان میزان مرگ و میر بالاترین نسبت به سایر سرطان‌ها دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ موسوی افزود: پیش از این سرطان معده شایع ترین سرطان بود و در حال حاضر میزان ابتلا به سرطان پستان افزایش یافته است به گونه‌ای كه شایع‌ترین سرطان زنان در كشورهای صنعتی سرطان‌ پستان است اما میزان مرگ و میر آن به اندازه كشورهای در حال توسعه است كه این سرطان‌ در آن كشورها شیوع كمتری دارد.وی با اشاره به علل ابتلا به سرطان‌ها اظهار كرد: در كشورهای توسعه یافته، هورمون‌ها و عادات غلط غذایی علت ابتلا به سرطان است ولی در كشورهای در حال توسعه سرطان‌های مربوط به عفونت ها مانند سرطان دهانه رحم شایعتر است.

موسوی با اشاره به تحقیقات انجام شده در زمینه سرطان در ایران گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 2008 شیوع سرطان در مردان ایرانی 121 تا 123 در صد هزار بوده است و شیوع سرطان در ایران كمتر است. از سوی دیگر سرطان‌های معده، كلوركتال از جمله سرطان‌های شایع در مردان ایرانی و سرطان‌های پستان، معده و دهانه رحم جزو سرطان‌های شایع در زنان كشورمان است.رییس انجمن سرطان‌های زنان ایران تاكید كرد: لازم است تحقیقات اساس هر برنامه برای كنترل سرطان قرار گیرد در این جهت باید غربالگری به خوبی انجام شود و كیفیت سیستم بهداشتی افزایش یابد. همچنین مراكزی برای ارجاع بیماران سرطانی در نظر گرفته شود و در كل به گونه‌ای عمل كنیم تا دسترسی بیماران به مراكز درمانی امكانپذیر شود.

موسوی تصریح كرد: متاسفانه تعداد محققان در كشورهای در حال توسعه 30 برابر كشورهای كمتر توسعه یافته است و 95 درصد از پژوهش‌های انجام شده درباره سرطان در كشورهایی صورت می‌گیرد كه 20 درصد جمعیت جهان در آنها زندگی می‌كنند. بنابراین لازم است برای انجام تحقیقات در زمینه سرطان در ایران به گونه‌ای اساسی فكر شود.وی با اشاره به جایگاه انجمن‌های علمی در زمینه كاهش ابتلا به سرطان اظهار كرد: انجمن‌های علمی می‌توانند در زمینه كاهش عوامل خطر، پیشگیری و برگزاری برنامه‌های آموزشی به منظور افزایش كیفیت مبارزه با سرطان عمل كنند. البته مسئولان نیز در این زمینه اقداماتی انجام داده‌اند اما با توجه به توانایی‌های موجود در كشور، باید در زمینه مبارزه با سرطان مدیریت بهتری انجام شود.موسوی در پایان اظهار كرد: بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 88 به وزارت بهداشت پیشنهاد شد كه در 4 استان مراكز ثبت سرطان راه اندازی شود و امیدواریم این پیشنهاد محقق شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha