شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۶
کد خبر: 52927

دراز کشیدن در آفتاب شاید برای خیلی‌ها لذت بخش باشد و برای یک مدت کوتاه نیز رنگ و جلوه خاصی به پوست دهد و آن را زیباتر کند اما باید بدانید ماندن بیش از اندازه در آفتاب می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور، مشکلات عدیده‌ای را برای شما به وجود بیاورد.

10 بیمـاری‌ ناشــی از آفتـاب
سلامت نیوز : دراز کشیدن یا حتی راه‌رفتن در آفتاب شاید برای خیلی‌ها لذت بخش باشد و برای یک مدت کوتاه نیز رنگ و جلوه خاصی به پوست دهد و آن را زیباتر کند اما باید بدانید ماندن بیش از اندازه در آفتاب می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور، مشکلات عدیده‌ای را برای شما به وجود بیاورد؛

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ از جمله آسیب‌های سلولی چروک‌های زودهنگام، لک‌های پیری و در نهایت از همه وحشتناک‌تر سرطان پوست که نوع ملانوما آن می‌تواند کشنده هم باشد. شما چندگونه از این عوارض ناشی از آفتاب گرفتن بیش از اندازه را دیده‌اید و با خطرات ناشی از آن آشنا هستید؟

چند رنگ شدن پوست

وقتی دیگر پوست یکنواخت نیست

آفتاب گرفتن بیش از اندازه رنگدانه‌های پوستی را نیز تحریک می‌کند و در نتیجه این تحریک بعضی از مناطق تیره‌تر می‌شود و بعضی مناطق همان روشن باقی می‌ماند. آفتاب می‌تواند تغییرات همیشگی را در رگ‌های خونی کوچک ایجاد کند و به پوست ته مایه قرمزی بدهد.البته به وجود آمدن کک و ‌مک‌ها را نیز نباید فراموش کرد که در افراد با پوست روشن دیده می‌شود، كك و مك‌ها همیشه نشانه ای از آسیب آفتاب است بنابراین نیازمند محافظت از نور آفتاب هستند.

پیری پوست

جوان‌هایی که پیر می‌شوند

باید بدانید بیش از 80 درصد پیری زودرس پوست ناشی از برنزه کردن است به خصوص کسانی که قبل از 18 سالگی پوستشان را برنزه می‌کنند، چون اشعه فرابنفش خورشید به فیبرهای پوستی؛ یعنی الاستین آسیب می‌زند و وقتی الاستین‌ها از کار می‌افتند پوست شل می‌شود، کش می‌آید و قدرت این را هم ندارد که به وضعیت اولیه بازگردد.

لکه​های قهوه​ای پیری

وقتی دیگر دست‌های زیبایی نخواهید داشت

وقتــــی روی دست‌ها پر از لکه‌ای ریز قهوه ‌ای می‌شود نباید فکر کنید چون سنتان بالا رفته آنها پدید آمده‌اند، البته در دوران پیری این لك‌ها بیشتر می‌شود. اما علت اصلی این لک‌ها تابش نور آفتاب است، در نتیجه در مناطقی از پوست پدید می‌آید که نور آفتاب بدون واسطه به آنها می‌تابد؛ مثل دست‌ها، صورت، قفسه سینه. شاید کرم‌های لایه‌بردار یا روشن‌کننده تا حدی آنها را کم‌رنگ کند اما هرگز آنها را از بین نمی‌برد.

لکوپلاکی

لكه‌های مخاطی آزاردهنده

«لكوپلاكی» به ضایعات برجسته سفید رنگ در داخل دهان (روی زبان یا مخاط دهان) گفته می‌شود كه محكم به زیر چسبیده است و قابل جدا كردن نیست. این ضایعات را در بعضی بیماری‌های پوستی، به دنبال عفونت قارچی، در اثر دندان‌های پوسیده و شكسته كه لبه تیز دارند، در بیماران مبتلا به ایدز و سیگاری‌ها می‌توان دید. این لكه‌های سفید مخاطی در صورت درمان نشدن و به ویژه ادامه مصرف سیگار تبدیل به سرطان سلول‌های سنگفرشی می‌شوند.

کراتوز آفتابی

می تواند نشانه ایی از شروع سرطان باشد

زایده های کوچک قرمز یا قهوه ای فلس مانند یا حتی لکه های بزرگ رنگی می تواند به دلیل قرار گرفتن زیاد در آفتاب به وجود بیاید به خصوص روی سر،گردن یا دست ها این زایده ها می تواند نشانه ای از شروع سرطان باشد و معمولا بعد از 40 سالگی به وجود می آید اما این را هم ذکر کنم که جوان تر ها ممکن است دچار این عارضه شوند

كراتوز آفتابی لب

وقتی لب‌ها درگیر می‌شوند

كراتوز آفتابی نیز عارضه‌ای است که معمولا روی لب پایین به وجود می‌آید. زایده‌های فلس مانند یا خشکی‌های طویل و ترک خوردن لب‌ها ممکن است اتفاق بیفتند. البته در موارد شایعی هم ممکن است لب‌ها ورم کنند و شکل طبیعی خود را از دست بدهند. اگر این عارضه درمان نشود می‌تواند مشکلات متعددی را ایجاد کند. سرطانی كه روی كراتوز آفتابی ایجاد می شود خطرناك‌تر از سرطان پوست بوده و در یك‌ونیم موارد ممكن است به اعضای داخلی گسترش یابد.

سرطان سلول‌های پایه‌ای

شایع ترین نوع سرطان پوستی را بشناسید

سرطان سلول های پایه ای معمولا به شکل یک برجستگی کوچک است که بیشتر روی گردن، سر ودست ها ایجاد می شود البته گاهی این سرطان روی تنه به شکل لکه های قرمز رنگ دیده می شود ودر سفید پوستان شایع ترین نوع سرطان پوستی به شمار می آید .بیمارانی که به این سرطان مبتلا می شوند معمولا پوست روشنی دارند و معمولا رنگ چشم ها و مو های آنها روشن است پوست این افراد در مقابل آفتاب می سوزد و برنزه نمی شود  

سرطان سلول‌های سنگفرشی

این سرطان به سرعت منتشر می‌شود

سرطان سلول‌های سنگفرشی ممكن است به شكل یك برآمدگی یا یك لكه پوسته دار قرمزرنگ بروز كند. این سرطان دومین سرطان شایع پوستی در بیماران با رنگ پوست روشن است. سرطان سلول‌های اسكواموس در هر جایی از بافت پوششی از جمله مخاط‌ها ممكن است بروز كند، اما در نواحی باز پوست كه در تماس با آفتاب هستند بیشترین شیوع را دارد (مثل صورت، گردن، پوست بدون موی سر، دست‌ها، شانه ها، بازوها و ناحیه پشت). سرطان‌هایی كه روی لب، پوشش های مخاطی، زخم‌های مزمن و ضایعات التهابی پوست ایجاد می‌شوند، شانس بیشتری برای انتشار دارند.

مالانوما

واقعا کشنده است

این نوع سرطان پوست، یعنی ملانومای بدخیم كشنده‌ترین نوع سرطان‌های پوستی است كه از سلول‌های رنگدانه ساز پوست (ملانوسیت‌ها) منشاء می‌گیرد. در این بیماری، سلول‌های سرطانی همچنان به رنگدانه سازی ادامه می‌دهند، بنابراین در این نوع سرطان سایه‌های مختلفی از رنگ‌های قهوه‌ای روشن، قهوه‌ای یا سیاه دیده می‌شود. البته ملانوما گاهی می‌تواند سفید یا قرمز باشد. ملانومای بدخیم تمایل زیادی برای انتشار به سایر اعضای بدن دارد، بنابراین تشخیص و درمان آن در مراحل اولیه بسیار اهمیت دارد. تماس‌های شدید و طولانی با آفتاب به خصوص در مواردی كه آفتاب‌سوختگی ایجاد شده باشد، مهمترین عامل موثر در ایجاد ملانوماست و باید از آن پیشگیری كرد.


ناخنک

وقتی آفتاب چشم‌ها را هدف می‌گیرد

به دلیل نازك شدن لایه ازن و عبور بیش از حد مجاز امواج فرابنفش، قرار گرفتن در معرض نورخورشید از ساعت 10 تا 14 بدون عینك آفتابی استاندارد برای چشم ها مضر بوده و سبب بروز بیماری ناخنك می‌شود.بیماری ناخنك به صورت بروز ضایعه گوشتی از سمت بینی و از داخل چشم روی قرنیه دیده می‌شود. این ضایعه ابتدا به صورت زرد رنگ و گرد دیده می‌شود و كم‌كم رگ‌های زیادی در داخل آن ایجاد و به صورت گوشتی بروز می‌كند.بروز این عارضه بر چشم سبب قرمزی، ریزش اشك، احساس جسم خارجی در چشم، آستیگمات شدید، لك قرنیه و كاهش دید و در برخی موارد نابینایی می‌شود. البته  آلودگی هوا و ریزگردها نیز در تسریع بروز این عارضه بر چشم نقش موثری دارد.تنها راه پیشگیری از بروز این عارضه بر چشم استفاده از عینك‌های آفتابی استاندارد و قرار نگرفتن در معرض نور خورشید در ساعات گفته شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha