یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۹
کد خبر: 53573

افراد مبتلا به دیابت باید ابتدا آزمایش‌های لازم را انجام دهند و در صورت طبیعی بودن میزان قند خون می‌توانند با رعایت توصیه‌های پزشک روزه بگیرند.

دیابتی‌ها با مشورت پزشک روزه بگیرند
سلامت نیوز : اسدالله رجب رییس انجمن دیابت در گفت‌وگو با برنا با بیان این مطلب اظهار داشت: بیش از 5 میلیون نفر از جمعیت کشور به دیابت مبتلا هستند، حفظ مقدار قند خون در حد طبیعی "140- 60 میلی گرم درصد"، هدف درمان دیابت است؛ چرا که افزایش دراز مدت قند خون، سبب بروز عوارض دیابت می‌شود که در آن صورت، درمان دیابت بسیار پرهزینه و گاه غیرممکن خواهد شد.

رییس انجمن دیابت ادامه داد: افراد دیابتی که آموزش‌های لازم را دیده‌اند به خوبی قادرند تشخیص دهند که آیا می‌توانند روزه بگیرند یا خیر. زیرا این افراد طی آموزش‌هایی دریافته‌اند که به کدام گروه از دیابتی‌ها تعلق دارند و در مورد شرایط روزه داری در هر گروه حتما با پزشک خود مشورت کنند. به عبارت دیگر، فرد دیابتی که روزانه قند خون خود را در منزل مورد آزمایش قرار نمی‌دهد، قادر به روزه داری نیستند.

رجب درباره افراد تحت درمان با انسولین افزود: از آنجا که این افراد پس از تزریق انسولین، به دفعات باید غذا مصرف کنند، توصیه می‌شود روزه نگیرند. همچنین در صورت تمایل شدید به روزه داری، باید به نداشتن نوسانات شدید قند خون و نیز عوارض پیشرفته دیابت عوارض چشمی، کلیوی، عصبی و قلبی- عروقی توجه کنند. وی خاطر نشان کرد: افراد تحت درمان با داروهای خوراکی برای روزه‌داری با پزشک معالج خود مشورت کنند. به طور کلی افرادی که توانسته‌اند قند خون خود را به‌طور دائمی در حد طبیعی حفظ و کنترل کنند، از نظر پزشکی روزه داری مانعی ندارد.

رجب ادامه داد: افراد دیابتی مدتی از شروع ایام ماه مبارک رمضان، به‌طور آزمایشی، روزه‌داری را آغاز کنند و روزانه قند خون خود را آزمایش کنند، قند خون افراد باید قبل از سحر(حداکثر 120 میلی گرم درصد)، 2 ساعت بعد از سحر (حداکثر 160 میلی گرم درصد)، بین ساعت 1 تا 3 بعداز ظهر (کمتر از 70 میلی گرم درصد نباشد)، قبل از افطار(حداکثر 120 میلی گرم درصد) و 2 ساعت بعد از افطار(حداکثر 160 میلی گرم درصد) باشد.

وی افزود: در صورتی که مقدار قند خون افراد دیابتی مناسب باشد و نیز دچار عوارض پیشرفته دیابت هم نباشند قادر هستند، روزه بگیرند که در آن صورت باید هنگام افطار، قبل از خوردن هر غذایی، قرص خود را مصرف کرده و پس از مدتی، شروع به خوردن غذا کنند. رجب خاطر نشان کرد: هنگام سحر نیز باید مقدار دارو را تقریبا به نصف کاهش دهند و حتما فراموش نشود 2 ساعت بعد از افطار و 2 ساعت بعد از خوردن سحری، قند خون یا قند ادرار خود را آزمایش کنند.

رییس انجمن دیابت درباره افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل کنند، اظهار داشت: این افراد با مشورت پزشک معالج خود می‌توانند روزه بگیرند. علاوه بر این، باید مقدار غذای افطار خود را نیز به 2 تا 3 وعده تقسیم و هنگام افطار از خوردن همه مواد غذایی در یک زمان، خودداری کنند. در هر حال، نباید فراموش کنید که طی روزه‌داری مقدار کالری دریافتی روزانه باید به دو سوم مقدار معمول کاهش یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha