سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۸
کد خبر: 55020
سلامت نیوز : وزیر بهداشت در پیامی به مناسبت روز پزشک گفت: در زمان حاضر ارائه خدمات پزشکی، از سوی مجموعه‌ای از کارکنان عرصه سلامت صورت می‌پذیرد که هریک به گونه‌ای در آن مشارکت دارند. لذا اگرچه پزشک در جایگاه رأس هرم خدمات سلامت، بیشترین بار مسئولیت را به دوش می‌کشد.

دکتر مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت در پیامی به مناسبت روز پزشک (اول شهریور)، گفت: فرا رسیدن یکم شهریور ماه و روز پزشک را که مقارن سالروز ولادت برجسته و پزشک ایرانی، ابوعلی سینا است، به همه پزشکان، پیراپزشکان و خانواده بزرگ پزشکی کشور تبریک می‌گویم.
حسن انتخاب زادروز شخصیت ممتازی چون ابن سینا به عنوان روز پزشک، فرصت مغتنمی فراهم می‌آورد تا با اشاره به جامعیت علمی، نوآوری و امتیازات خلقی و رفتاری این حکیم و فیلسوف طبیب، ضمن ارج نهادن بر تلاش ارزشمند و ایثارگرانه این قشر فرهیخته و تجلیل از خدمات حیات‌بخش آنان که از مصادیق آیه کریمه «و من احیاها فکانما احیاالناس جمیعا» است نگاهی دوباره به جایگاه ممتاز خدمات پزشکی و ویژگی‌های استثنایی آن داشته باشیم.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ در منابع علمی و آموزشی پزشکی سنتی ما که سهم عظیمی در میراث علمی جهانی دارد، در تعریف علم پرشکی، نخست بر حفظ  سلامت و سپس بازگرداندن آن در صورت وقوع بیماری تأکید می‌شود. این نکته، پیام مهمی دارد که وظیفه اصلی پزشکان و نظام خدمات پزشکی در درجه اول حفظ سلامت مردم و ارتقاء آن با تدابیر شایسته و علمی است و با تحقق این مهم، می‌توان به آسانی از بسیاری از بیماری‌ها و عوارض آنها پیشگیری نمود.
 
در آموزه‌های طبی کهن ما که متکی بر پشتوانه‌ای عظیم از دانش پویا و تجارب ارزنده حکیمان جامع‌نگر و پزشکان دانشور این مرز و بوم است، تأکید بر بازشناسی هویت روحانی – مادی انسان و تأثیر و تأثر این دو بخش از حیات و نقش آن در سلامت جسم و روان، رهنمودهای الهام‌بخش و حکیمانه‌ای فراهم می‌آورد که نه تنها در شیوه رویارویی با نابسامانی‌های جسمی روانی و نحوه درمان، بلکه در شکل‌گیری رفتار منطقی و خلقیات والای انسانی تأثیرگزار است.
 
از سوی دیگر براساس آموزه‌های اسلامی و الهی، شفا را به دست خدا دیدن و خدمات پزشکی آگاهانه و دقیق را اسباب لازم برای تحقق شفا دانستن و همواره حضور و نظارت پروردگار را احساس کردن، زمینه‌ای شگفت‌انگیز و ظرفیتی وسیع برای ارتقاء مداوم علمی و دستیابی به فراتر از مرزهای دانش روز فراهم می‌سازد تا پزشک، خود را آیینه تجلی صفات الهی، علم، مهربانی و شفابخشی او قرار دهد و از هیچ کوششی در دانش‌افزایی، تجربه‌اندوزی و مهرورزی حکیمانه نسبت به بندگان خدا و کسب رضای پروردگار بی‌همتا فرو نگذارد.
 
در فرهنگ متعالی اسلام که علم‌الابدان در کنار علم الادیان منزلت و اعتباری ویژه دارد و کلمه طبیب، خود از اسماء حسنای الهی است، پزشک و خدمات پزشکی که حافظ سلامت و پاسدار حیات انسان‌ها است از تقدسی ستودنی برخوردار است و پیشگامان این عرصه در فرهنگ ایرانی اسلامی ما، همواره با تأکید بر این قداست، پزشکی را میدان فضیلت، خدمت، از خود گذشتگی و آراستگی به عالی‌ترین صفات اخلاقی می‌شناختند و این اندیشه را در نگارش آثار و تربیت نیروی انسانی مورد توجه قرار می‌دادند. همچنان که تعابیر لطیف، مسئولیت‌آفرین و الهام‌بخشی همچون انتساب عنوان طبیب به ذات ربویی، توصیف پیامبر اکرم (ص) با عبارت طبیب دوار بطبه در معارف دینی ما وجود دارد که صرفنظر از بزرگداشت عنوان طبیب، رهنمودهای ارزنده‌ای برای جامعه پزشکی در مورد جهت‌گیری فعالیت‌ها و ضرورت حضور فعالانه در جامعه و دیده‌بانی سلامت و ریشه‌یابی و پیشگیری از کژی‌ها و نابهنجاری‌ها دارد.
 
واقعیت این است که در زمان حاضر ارائه خدمات پزشکی، از سوی مجموعه‌ای از کارکنان عرصه سلامت صورت می‌پذیرد که هریک به گونه‌ای در آن مشارکت دارند. لذا اگرچه پزشک در جایگاه رأس هرم خدمات سلامت، بیشترین بار مسئولیت را به دوش می‌کشد، ولیکن هرگز ارزش خدمات و نقش مؤثر اعضاء خانواده پزشکی را نباید از نظر دور داشت. کما اینکه در برهه‌های حساس تاریخی مانند دفاع مقدس و یا  وقایع و حوادث طبیعی همچون زمین لرزه اخیر استان آذربایجان شرقی، شاهد حضور به موقع و موثر کلیه کارکنان نظام سلامت از کارشناسان حیطه‌های گوناگون گرفته تا متخصصان رشته‌های مختلف برای خدمت‌رسانی هرچه سریعتر به هموطنان عزیزمان بوده‌ایم که جا دارد از همه این عزیزان تقدیر و تشکر نمایم.
 
اینجانب با گرامیداشت و تبریک مجدد روز پزشک، از درگاه خداوند متعال توفیق روزافزون و سرافرازی همه پزشکان را در ارائه خدمات شایسته به میهن اسلامی و جامعه بشری مسئلت می‌نمایم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha