سه‌شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۲

سلامت نیوز : روانشناسان تاكید دارند كه بسیاری از جنبه‌های روانی و حتی جسمی ما تحت تاثیر رنگ‌های مختلف هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ این متخصصان معتقدند كه رنگ‌ها روی خلق‌و‌خوی انسان ها، اشتها و حتی چگونگی فعالیت مغزی تاثیر می‌گذارند.

روزنامه دیلی میرور در مقاله جدیدی به بررسی تاثیر رنگ‌های مختلف بر جسم و روان انسان پرداخته است. در این مقاله آمده است:

- آبی؛ روانشناسان می‌گویند اگر قصد دارید وزنتان را كاهش دهید، برای آشپزخانه منزل خود رنگ آبی را انتخاب كنید. افرادی كه دیوارهای آشپزخانه آنها به رنگ آبی است در مقایسه با اشخاصی كه آشپزخانه‌های قرمز یا زردرنگ دارند، یك سوم كمتر كالری مصرف می‌كنند. رنگ آبی تاثیر چشمگیری در كاهش اشتها دارد.

- صورتی؛ مطالعات نشان داده است كه رنگ صورتی واقعا تاثیر آرامش بخش روی مغز دارد. دكتر الكساندر شائوس،‌ رییس انستیتو مطالعات زیست اجتماعی و پزشكی آمریكا در واشنگتن نخستین فردی بود كه متوجه شد رنگ صورتی به كاهش اضطراب و عصبانیت كمك می‌كند. وی ادعا می‌كند در یك اتاق صورتی رنگ اگر فردی حتی برای عصبانیت یا پرخاش كردن تلاش هم كند،‌موفق نمی‌شود. در چنین فضایی عضله‌های قلب نمی‌توانند با شتاب فعالیت كنند و به ناچار آرام می‌مانند.

- قرمز؛ این رنگ تاثیر به سزایی در افزایش هیجانات دارد و در عین حال در ذهن ناخودآگاه انسان با قدرت مرتبط است.

- زرد؛ آزمایشات تایید می‌كند كه رنگ زرد، تمركز را بهبود می‌بخشد چون در بیدار شدن مغز و سیستم اعصاب نقش دارد. مطالعات نشان می‌هد كه نگاه كردن به رنگ زرد موجب افزایش ترشح ماده شیمیایی ایجاد كننده احساس خوب در مغز دو سوم به «سروتونین» می‌شود. روانشناسان می‌گویند در واقع واكنش‌های ما نسبت به رنگها اغلب با تجارب ما از طبیعت مرتبط هستند.

- سبز؛ رنگ سبز نیز تاثر آرامش بخش دارد به همین دلیل دیوار استودیوهای ضبط تلویزیونی و تخته سیاه‌ها در مدارس،‌ سبز رنگ هستند. برخی از مطالعات نیز نشان می‌دهد كه رنگ سبز حتی به مشتریان احساس آرامش بیشتری می‌دهد.

- سفید؛ هرچند رنگ سفید نماد سادگی است اما آزمایشات ناسا در آمریكا نشان داده است كه كارمندان در اتاق‌هایی كه دیوارهای سفید رنگ دارند، كارآیی كمتری دارند احتمالا به این دلیل كه با تضادهای بی روح در اطرافشان مواجه می‌شوند كه آنها را آشفته می‌كنند. اما از سوی دیگر نحوه كاربرد این رنگ نیز تاثیرگذار است. برای مثال افرادی كه لرزش دست دارند در اتاقی با دیوارهای سفید آرامش یافته و لرزش دستان آنها كمتر می‌شود. به علاوه رنگ سفید القا كننده صداقت و پاكی است و افرادی كه سفید می‌پوشند حس فداكاری و نوعدوستی بیشتری را منتقل می‌كنند. به همین دلیل لباس پزشكان و پرستاران سفید است.

- سیاه؛ روانشناسان می‌گویند از آنجا كه رنگ سیاه حس قدرت را در ذهن تداعی می‌كند می‌تواند القا كننده حس پرخاشگری باشد. در یك مطالعه از سوی كارشناسان دانشگاه فلوریدا روی گروهی از ورزشكاران معلوم شد تیمی كه لباس مشكی به تن داشتند بیشتر رفتارهای ناشایست از خود نشان می‌دادند و بیشتر جریمه می‌شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha