به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، اين ترکيب تاکنون فقط در حيوانات آزمايش شده اما محققان ميگويند توانايي معکوس کردن برخي از علايم اوليه مرتبط با اين بيماري را دارند.
تخمين زده ميشود که در حدود 18 ميليون نفر در جهان به آلزايمر مبتلا باشند.
هرچند هيچ کس مطمئن نيست چه چيزي در ابتدا باعث بروز آلزايمر مي شود؛ اما معلوم شده که يک واکنش شيميايي در داخل سلولهاي مغز آن را تسريع ميکند.
اين واکنش ميان پروتئيني به نام «اميلويد» و آنزيمي موسوم به ABAD روي ميدهد و ترکيب آنها باعث توليد مادهاي سمي ميشود که سلولهاي مغزي را نابود ميکند.
اکنون دانشمندان دانشگاه «سن اندروز» انگليس و دانشگاه «کلمبيا» در آمريکا ترکيبي ساختهاند که ميتواند حداقل در موش اين واکنش را متوقف و از توليد مواد سمي جلوگيري کند.
محققان بر پيچيدگي آلزايمر تاکيد ميکنند و ميگويند که اين تنها يکي از چند شيوهاي است که براي مقابله با بيماري امتحان ميشود.
دکتر فرانک گان مور در دانشگاه سن اندروز ميگويد: بيماري آلزايمر يک بيماري چند عاملي است. رويدادهاي مختلفي در آلزايمر پيش ميآيد اما اميدواريم که آنچه يافتهايم قطعهاي از پازل اصلي باشد زيرا فکر ميکنيم بتوانيم عملا از سلولهاي عصبي در انسانهاي زنده محافظت کنيم.
دانشمندان در نظر دارند، در گام بعدي آن ترکيب را به دارويي تبديل کنند که بتوان آن را براي بيماران تجويز کرد.
اگر اين دارو موثر باشد، ميتوان از آن براي جلوگيري از رشد آلزايمر در افرادي که علايم اوليه بيماري در آنها پديدار شده استفاده کرد.