سه‌شنبه ۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۶
کد خبر: 59087

جیغ بچه‌ها گاهی پدر و مادران را به ستوه می‌آورد. بچه‌هایی هستند که وقتی به جیغ زدن می‌افتند، دیگر دست بردار نیستند. فکر می‌کنید در این موارد چه کار باید کرد؟

با جیغ بچه‌ها چه كنیم؟
سلامت نیوز : جیغ بچه‌ها گاهی پدر و مادران را به ستوه می‌آورد. بچه‌هایی هستند که وقتی به جیغ زدن می‌افتند، دیگر دست بردار نیستند. فکر می‌کنید در این موارد چه کار باید کرد؟ روانشناسان می‌گویند یكی از دلایل جیغ‌زدن‌های کودک بعد از 3 سالگی این است كه والدین پاسخ‌های تشویقی نامناسب به كودك می‌دهند یعنی مثلا كودك جیغ می‌زند و خواسته‌ای از مادر دارد اما مادر نمی‌خواهد به او پاسخ دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات ؛ در این شرایط کودک سعی می‌كند به زور با جیغ‌زدن به خواسته‌اش برسد. معمولا مادر ابتدا مقاومت می‌كند اما چون جیغ‌زدن زیاد می‌شود در نهایت تسلیم می‌شود و خواسته کودک را اجابت می‌کند. در این شرایط در واقع کودک به نحوی تشویق می‌شود و برای جیغ‌زدنش جایزه می‌گیرد. گاهی وسیله‌ای دست كودك است و مادر می‌خواهد از او بگیرد اما وقتی كودك شروع می‌كند به جیغ زدن مادر از گرفتن وسیله منصرف می‌شود. این كار هم در واقع تقویت منفی است و كودك با جیغ زدن به خواسته‌اش می‌رسد. این 2 نوع تقویت كه در جامعه زیاد هم به كار گرفته می‌شود، عامل تشدید جیغ زدن كودك بعد از 3 سالگی است.

توصیه ما این است والدین کودکان زیر 3 سال به جیغ كودك بی‌تفاوت باشند. نباید كاری كرد كه جیغ زدن تبدیل به نوعی بازی برای كودك با بزرگ‌ترها شود. اگر در خانه كودك جیغ می‌زند بی‌تفاوت باشید اما در مهمانی‌ها بهتر است از قبل مسائل را پیش‌بینی كنید و قبل از آنكه كودك بخواهد با جیغ به خواسته‌ای برسد آن را انجام دهید تا موقعیت جیغ زدن برای او فراهم نشود. درواقع باید كودك را مدیریت كرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha