سه‌شنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۳

با توجه به آمار بالای بیماران ICU، می بایست 10 درصد تختهای بیمارستانی کشور به بخشهای مراقبتهای ویژه اختصاص یابد به طوریکه در حال حاضر چیزی در حدود 140 تا 200 تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد که می بایست حداقل 20 هزار تخت ICU داشته باشیم.

آخرین وضعیت مرگ و میر در بخشهای ICU
سلامت نیوز : رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران، کمبود تخت و نیروی پرستاری در بخشهای ویژه بیمارستانی را یکی از مشکلات این بخشها عنوان کرد و گفت: با توجه به آمار بالای بیماران بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه، حداقل 20 هزار تخت ICU نیاز داریم.

دکتر علی امیرسوادکوهی در گفتگو با مهر اظهارداشت: یکی از دلایلی که رشته مراقبتهای ویژه در کشور ایجاد شد، عدم مدیریت یکنواخت و واحد در بخشهای ICU بیمارستانهای کشور بود.

80 فارغ التحصیل مراقبتهای ویژه در کشور

وی با عنوان این مطلب که قبل از این بیماران ICU دچار اختلال در ویزیت پزشکان می شدند و پرستاران نیز برای انجام دستورات پزشکی دچار سردرگمی بودند، افزود: قبل از ایجاد رشته مراقبتهای ویژه در کشور، آمار مرگ و میر بیماران ICU بین 30 تا 40 درصد در بیماستانهای دانشگاهی و این آمار بالای 40 درصد در مراکز درمانی غیردانشگاهی بود.

این فوق تخصص مراقبتهای ویژه ادامه داد: در حال حاضر 8 سال است که این رشته در کشور پایه ریزی شده و بالغ بر 80 نفر فارغ التحصیل شده اند.به گفته امیرسوادکوهی، این افراد از بین متخصصین بیهوشی و داخلی و فوق تخصص ریه وارد رشته مراقبتهای ویژه می شوند.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تربیت این نیروها با هدف جلوگیری از مشاوره های بی مورد پزشکی و نیاز به مراقبتهای 24 ساعته بیماران ICU در کشور صورت می گیرد.

وضعیت تختهای ICU در کشور

امیرسوادکوهی در ادامه به وضعیت تختهای مراقبتهای ویژه در کشور اشاره کرد و گفت: در ابتدای وزارت خانم دکتر دستجردی  2200 تخت ICU در کشور داشتیم که هم اکنون به حدود 3500 تخت افزایش یافته است. اما مشکلی که با وزارت بهداشت داریم، موضوع استانداردسازی خدمات در بخشهای مراقبتهای ویژه است.وی افزود: با توجه به آمار بالای بیماران ICU، می بایست 10 درصد تختهای بیمارستانی کشور به بخشهای مراقبتهای ویژه اختصاص یابد به طوریکه در حال حاضر چیزی در حدود 140 تا 200 تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد که می بایست حداقل 20 هزار تخت ICU داشته باشیم.

این فوق تخصص مراقبتهای ویژه ادامه داد: البته اولویت ما استانداردسازی خدمات در بخشهای ویژه بیمارستانی است و افزایش تعداد تختهای ICU در حالی که این استانداردها را نداریم، چندان ضرورت ندارد.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه استانداردهای خدمات مراقبتهای ویژه بیمارستانی را تهیه و به معاونت درمان وزارت بهداشت ارائه داده ایم، افزود: متاسفانه به رغم اینکه این استانداردها کارشناسی شده است اما هنوز اجرایی نشده و ما به عنوان انجمن نمی توانیم کار اجرایی صورت دهیم.

امیرسوادکوهی گفت: ما معتقدیم که وزارت بهداشت می بایست از قوه قهریه برای اجرایی شدن این استانداردها در بیمارستانها استفاده کند. زیرا در حال حاضر بیمارستانهایی را داریم که درجه یک عالی را دارند اما پایین ترین استانداردهای پایه مراقبتهای ویژه را ندارند.

متخصصین ICU تعرفه ندارند

رئیس کنگره سراسری مراقبتهای ویژه "گذشته، حال و آینده"، همچنین از نامعلوم بودن تکلیف تعرفه های متخصصین مراقبتهای ویژه گلایه کرد و افزود: هنوز تکلیف این تعرفه ها در وزارت بهداشت و بیمه ها مشخص نشده است.رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران با عنوان این مطلب که بیشترین مشکلات بیماران در بخشهای ویژه بیمارستانی است، گفت: انتظار داریم که حداقل استانداردهای پایه در این بخشها رعایت شود.امیرسوادکوهی با انتقاد از مشخص نشدن تعرفه ویزیت فوق تخصص ICU در بیمارستانهای کشور، افزود: در حال حاضر ویزیت این افراد بر مبنای تخت روز محاسبه می شود که این نقطه ضعف است.

وضعیت مرگ و میر در بخشهای ICU

وی با اشاره به وجود حدود 80 فارغ التحصیل مراقبتهای ویژه در کشور، گفت: در بیمارستانهایی که بخشهای مراقبتهای ویژه توسط این افراد مدیریت می شود، میزان مرگ و میر بسیار پایین تر از بخشهای ویژه ای است که توسط سایر متخصصین اداره می شود.امیرسوادکوهی ادامه داد: بررسیها نشان می دهد در بخشهای مراقبتهای ویژه که مدیریت آنها بر عهده متخصصین ICU است میزان مرگ و میر بیماران 20 تا 24 درصد کاهش یافته که تقریبا با آمار جهانی که 18 تا 20 درصد است، برابری می کند.

توزیع متخصصین ICU در کشور

وی با اعلام اینکه 35 نفر از این فوق تخصصهای مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای تهران هستند و بقیه در مراکز استانهای کشور حضور دارند، افزود: خوشبختانه 2 سال است که توانسته ایم پرستار کارشناسی ارشد مراقبتهای ویژه را تربیت کنیم تا از این طریق تا حددوی نیازهای این بخشها را تامین کنیم.

رئیس کنگره سراسری مراقبتهای ویژه "گذشته، حال و آینده" در خصوص استاندارد نیروی پرستاری در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانی، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی، یک پرستار برای یک بیمار ICU کافی است اما در کشور ما به علت کمبود نیرو، یک پرستار برای 2 تخت ICU در نظر گرفته شده که البته در خیلی از بیمارستانها این وضعیت هم رعایت نمی شود.کنگره سراسری مراقبتهای ویژه "گذشته، حال و آینده" از 17 تا 19 آبان ماه جاری در سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha