سلامت نیوز : آنها همچنین معتقدند به ترتیب «افزایش اعتبارات»، «سیاستگذاری‌های مناسب‌تر»، «اجرای صحیح قوانین حوزه سلامت» و «تجدیدنظر در ساختار نظام سلامت» در کنار حمایت‌های جدی و مستمر مسئولان دولتی از بخش خصوصی سلامت به طور قطع به ارتقای سلامت آحاد جامعه منجر خواهد شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ نظرسنجی با عنوان «چالشهای پیش روی بیمارستان خصوصی از دیدگاه روسا و مدیران بیمارستانهای خصوصی» توسط مرکز بین‌المللی افکارسنجی سلامت ایران ( IHPC ) و با نظارت شهاب‌الدین صدر، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس این مرکز انجام شده است و پاسخ های روسا و مدیران عامل بیش از 55 بیمارستان خصوصی تهران جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

بر این اساس، 94 درصد از جامعه پاسخگویان معتقدند که جایگاه فعلی بخش خصوصی در نظام سلامت کشور عادلانه و مناسب نیست و 6 درصد هم این جایگاه را متوسط ارزیابی کرده‌اند.آنها اعلام کردند که افزایش حمایتهای دولتی از بیمارستانهای خصوصی به کاهش فشارهای وارده به بیماران و مردم در عرصه سلامت منجر خواهد شد.

84 درصد از آنان با اعتقاد به عدم کفایت سرمایه‌گذاری و جلب سرمایه‌گذار برای تقویت بخش خصوصی حوزه سلامت، از دولت و مسئولان خواسته‌اند با اصلاح نگرش نسبت به فعالیت بخش خصوصی در عرصه بهداشت و درمان و اتخاذ سیاستهای تشویقی و فراهم کردن بسترهای لازم، برای افزایش سرمایه‌گذاریها در بخش سلامت اقدام کنند.

در بخش دیگری از نتایج این نظرسنجی آمده است که 98 درصد پاسخگویان معتقدند که دولت پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها از بیمارستان‌های خصوصی حمایت کافی نداشته و خواستار حمایت بیشتر نهادهای حاکمیتی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی به منظور ارائه خدمات بهتر به مردم و بیماران و کاهش فشارهای وارده به آنها شده‌اند.

همچنین 68 درصد از پاسخگویان معتقدند که تورم بر کیفیت خدمات بیمارستان‌های خصوصی تأثیر «خیلی زیادی» داشته است و 18 درصد هم معتقدند این تأثیر زیاد بوده است بنابراین 86 درصد از رؤسای بیمارستان‌های شرکت‌کننده در این نظر سنجی معتقدند که رشد تورم رابطه مستقیمی با کیفیت خدمات بیمارستان‌های خصوصی دارد.

بیش از 92درصد رؤسای بیمارستان‌های خصوصی معتقدند که اختلال در بازار ارز در حد بسیار زیادی در کیفیت خدمات ارائه شده به مردم توسط بیمارستان‌های خصوصی مؤثر است و از مسئولان دولتی خواسته‌اند نسبت به این واقعیت توجه جدی داشته باشند.

92 درصد از روسا و مدیران بیمارستان‌های خصوصی تهران اعلام داشته‌اند که به هیچ وجه از رشد تعرفه‌های بخش خصوصی در سال 91 رضایت ندارند و این میزان رشد را غیر عادلانه ارزیابی کرده‌اند 8 درصد هم این میزان رشد را متوسط ارزیابی کرده‌اند.

66 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی معتقدند که اجرای قانون الزام پزشکانی به فعالیت در بخش‌های دولتی یا خصوصی در فعالیت‌های بیمارستان‌های خصوصی اخلال ایجاد خواهد نمود. 96 درصد از آنان از نحوه تعامل سازمان‌های بیمه‌ای با بیمارستان های خصوصی ناراضی بوده و خواستار بازنگری فوری در آن شده‌اند. 60 درصد از پاسخگویان در این نظرسنجی در خصوص نحوه اجرای طرح اعتبار بخشی بیمارستان‌های خصوصی و دولتی ابراز نارضایتی کرده‌اند و 28 درصد نیز گزینه متوسط را انتخاب کرده اند.این طرح توسط وزارت بهداشت و درمان اجرا می‌شود.

80 درصد رؤسای بیمارستان‌های خصوصی از عملکرد رسانه ملی در برخورد با مسائل بخش خصوصی حوزه سلامت اعلام نارضایتی کرده‌اند.

92 درصد از رؤسای بیمارستان‌های خصوصی اعلام کرده‌اند که سازمان نظام پزشکی بیشترین تعامل و همکاری را با آنان داشته و 8 درصد هم وزارت بهداشت را در این خصوص انتخاب کرده‌اند اما هیچکدام از پاسخگویان سازمان تامین اجتماعی را به عنوان سازمان همراه و همکار بیمارستانهای خصوصی تهران انتخاب نکرده‌اند.

نتایج این نظرسنجی حاکی از ضرورت حمایت جدی و عملی دولت و مسئولان از بخش خصوصی و دولتی درمان به ویژه بیمارستان های خصوصی است تا با کاهش مشکلات حوزه سلامت و ارائه خدمات مطلوب به بیماران، شاخص های بهداشتی و درمانی کشور بهبود یابد و سهم پرداخت از جیب مردم در بخش درمان نیز منطقی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha