آماری از بارداری‌های ناخواسته در دسترس نیست، اما تعداد آن کم نیست ضمن آنکه باید درنظر داشت حاملگی ناخواسته همیشه معادل سقط انتخابی نیست.

هشدار رییس‌ یک بیمارستان زنان نسبت به افزایش آمار سقط جنین

سلامت نیوز : رییس بیمارستان شهید اکبرآبادی با هشدار نسبت به افزایش آمار سقط جنین در عین حال گفت: آماری از بارداری‌های ناخواسته در دسترس نیست، اما تعداد آن کم نیست ضمن آنکه باید درنظر داشت حاملگی ناخواسته همیشه معادل سقط انتخابی نیست.

دکتر مریم کاشانیان در گفت‌وگو با (ایسنا)، با بیان اینکه سقط به معنای ختم حاملگی، قبل از این است که جنین قابلیت زندگی داشته باشد، اظهار کرد: حال اگر سقط به صورت خود به خودی اتفاق بیفتد، اصطلاح سقط برای آن استفاده می‌شود، اما اگر توسط فرد انجام شود، سقط جنایی تلقی می‌شود.

وی درباره عوارض ناشی از سقط جنین توضیح داد: همراه با سقط خود به خودی خونریزی ایجاد می‌شود. اگر این خونریزی شدید باشد، تبعات خاص خود را دارد. البته اکنون طب پیشرفت کرده و اجازه نمی‌دهند زنی که در حال سقط است و خونریزی پیدا کرده است، حالش رو به وخامت بگذارد. بنابراین شاید برایش چندان مشکل‌ساز نباشد و می‌تواند حاملگی‌های بعدی را داشته باشد مگر آنکه دارای عوامل زمینه‌ای بوده وسقط تکرار شود.

کاشانیان با بیان اینکه اگر فرد خود اقدام به سقط نماید، بسته به آن که با چه روشی آن را انجام دهد، تبعات به خصوصی را متحمل می‌شود، گفت: در این صورت جنین سالم است اما از مواد و روش‌هایی برای سقط استفاده می‌شود تا جنین از بین برود.

وی افزود: سن حاملگی حائز اهمیت است، هر چقدر سن حاملگی بیشتر باشد، عوارض بیشتر است، روشی هم که استفاده می‌شود حائز اهمیت است، که اگر دارویی باشد عوارض کمتری دارد تا استفاده از وسایل. همچنین فرد انجام دهنده عمل سقط نیز مهم است اگر متبحر و متخصص باشد طبیعتا عوارض کمتری گریبانگیر فرد می‌شود و اگر فرد حرفه‌ای نباشد می‌تواند عوارض وخیمی بر جای بگذارد. به عنوان مثال شخصی که ناوارد باشد ممکن است در پی انجام کورتاژ رحم را سوراخ کند.

وی افزود: سوراخ شدن رحم، می‌تواند باعث عفونت شکمی، خونریزی و مرگ شود.رییس بیمارستان اکبرآبادی همچنین با اشاره به اینکه محیط انجام سقط نیز حائز اهمیت است، عنوان کرد: تفاوت دارد که سقط در یک محیط استریل بیمارستانی انجام شود یا در پستوی یک خانه. بنابراین عوامل بسیاری بر روی سرنوشت سقط و عوارض آن اثر می‌گذارند.

وی ادامه داد: در هیچ کجای دنیا سقط انتخابی را به عنوان روشی برای قطع حاملگی یا پیشگیری از ادامه آن پیشنهاد نمی‌کنند، مسلما عوارض سقط غیر قانونی بالاست، چون این امکان وجود دارد که توسط افراد غیرحرفه‌ای و در مکان‌های غیراستریل و با متدهای غیرعلمی و درست انجام شود، وجود دارد.

این متخصص زنان و زایمان در پاسخ به اینکه آیا احتمال نازایی پس از استعمال داروهای تزریقی برای سقط جنین وجود دارد، گفت: دارو کم‌خطرتر است اما اگر روشی مکانیکی استفاده شود، عوارض بیشتر است. اگر کورتاژ باعث از بین رفتن قشر داخلی رحم شده یا در شرایط غیراستریل انجام و عفونت وارد رحم شود به این علت که عفونت، لوله‌های رحمی را می‌بندد، ریسک نازایی را بالا می‌برد.

رییس بیمارستان شهید اکبرآبادی افزود: آماری از بارداری ناخواسته در دسترس نیست اما تعداد آن کم نیست.وی با بیان اینکه آمار سقط جنین رو به افزایش است، گفت: البته حاملگی ناخواسته همیشه معادل سقط انتخابی نیست. بسیاری ناخواسته حامله می‌شوند اما تن به تقدیر می‌دهند و بارداری را ادامه می‌دهند. افراد معدودی نیز به علت شرایط خاص زندگی به دنبال سقط می‌روند.وی عدم آموزش صحیح روش‌های پیشگیری از بارداری، ازدواج جوانان در سنین پایین‌تر که کم‌تجربه‌تر هستند را باعث بالا رفتن بارداری ناخواسته دانست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha