پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۶
کد خبر: 59565
سلامت نیوز : در دنیای امروز ورزش از اهمیت و مفهوم خاصی برخوردار است، به طوری كه سعی می‌شود در همه جا فرهنگ ورزش روزانه جا بیفتد و به این منظور تلاش برای ساخت ورزشگاه‌های بیشتر، پارك‌های در دسترس‌تر و استخرهای فراوان‌تر وجود دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛  از طرفی در رسانه‌ها هم این مساله در نظر گرفته شده و روی آن كار می‌شود تا جایی كه در برخی فیلم‌ها حداقل یك صحنه از یك بازیگر مشهور داریم كه در حال ورزش است.این فعالیت‌ها به این جهت انجام می‌شود كه ثابت شده ورزش منظم و روزانه پیشگیری‌كننده از بسیاری از بیماری‌ها و درمان برخی بیماری‌‌هاست.

یكی از بیماری‌هایی كه جزو شایع‌ترین علل مرگ و میر است، بیماری‌های قلبی- عروقی و فشار خون است و می‌دانیم كه از عوامل زمینه‌ساز آن چاقی و افزایش میزان چربی‌های خون، دیابت و بی‌تحركی است.ورزش در كنار تنظیم وزن و كاهش میزان چاقی به‌طور مستقیم بر عملكرد قلب اثر دارد. از طرفی ورزش، حتی در افراد لاغر با فشار خون بالا می‌تواند در كاهش فشار خون موثر باشد، بدون این‌كه بیمار دارویی برای كاهش فشار خون استفاده كند.

ورزش در كاهش چربی‌های مضر هم موثر است، بخصوص میزان تری‌گلیسیرید خون با ورزش روزانه به‌طور واضحی كاهش می‌یابد. از اثرات مفید دیگر ورزش كمك به تنظیم قند خون است كه با سوزاندن قند اضافی موجود در خون اعمال می‌شود.این مساله به قدری اهمیت دارد كه در برخی بیماران دیابتی تنها توصیه درمانی، ورزش روزانه است و در بقیه كسانی كه دیابت دارند هم در كنار درمان دارویی، ورزش روزانه توصیه می‌شود تا به این ترتیب از میزان داروی مصرفی كاسته شود.

اما در زنان ورزش اهمیت خاص دیگری دارد، چراكه در درمان و پیشگیری از بیماری پوكی استخوان موثر است. این بیماری كه در زنان بسیار شایع‌تر از مردان است و با عوارض خطرناكی مثل شكستگی‌های مكرر همراه است با ورزش در سنین مختلف از زیر 18 سال تا سنین یائسگی قابل پیشگیری و درمان است.بخصوص ورزش‌هایی كه با فشار بر استخوان‌ها بخصوص پاها همراه است، مثل پیاده‌روی و وزنه‌برداری كه در كاهش روند پوكی استخوان بسیار موثر است.

یكی دیگر از اثرات درمانی ورزش اثر آن بر نازایی است، به این ترتیب كه ورزش در درمان بیماری تخمدان پلی‌كیستیك یا تنبلی تخمدان موثر است و با كاهش چربی‌های شكمی به تخمك‌گذاری كمك می‌كند.همین‌طور ورزش با اثری كه بر روحیه فرد ورزشكار دارد، تاثیر ویژه‌ای بر اثربخشی داروهایی دارد كه در درمان نازایی استفاده می‌شود. همچنین ورزش به آزاد شدن هورمون‌هایی منجر می‌شود كه در تنظیم عادت ماهانه و تخمك‌گذاری بسیار موثر است.

ورزش در زنان باردار هم نقش ویژه‌ای دارد. در این زنان ورزش از افزایش وزن نامناسب در بارداری می‌كاهد و به یك زایمان مناسب كمك می‌كند، همین طور با تقویت عضلات لگن احتمال افتادگی مثانه را كاهش می‌دهد البته ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی كه احتمال آسیب به شكم یا افتادن مادر در آنها كمتر باشد، در بارداری توصیه می‌شود.در واقع هر ورزشی كه خانم باردار قبل از بارداری داشته، قابل ادامه دادن در دوران بارداری است، البته اگر در مادر خستگی مفرط ایجاد نكند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha