شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۵
سلامت نیوز : افرادی كه مواد غذایی معینی را برای سلامتی مغز مصرف می كنند، حدود 40درصد كمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛ تحقیقات نشان می دهد كه دنبال كردن یك رژیم غذایی مناسب می تواند در پیشگیری از آلزایمر موثر باشد. رژیم غذایی شامل روغن زیتون، انواع مغزها به خصوص گردو و فندق، همچنین مصرف دو وعده ماهی در هفته به همراه قرار دادن بعضی از میوه های خاص و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه می تواند تاثیر فوق العاده ای در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر یا كاهش سرعت پیشرفت آن داشته باشد.

روزی یك سیب بخورید
عامل اصلی ایجاد آلزایمر، رادیكال های آزاد اكسیدكننده هستند كه با افزایش سن بیشتر تولید می شوند. در سیب ماده آنتی اكسیدانی به نام «كورستین» وجود دارد كه بیشترین مقدار آن در پوستش نهفته است. سیب قرمز در مقایسه با سیب زرد و سبز آنتی اكسیدان بیشتری دارد.
گردو و مغزهای مقوی
گردو را به نام «غذای مغز» نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلكه به خاطر وجود امگا3 فراوان آن است. آنتی اكسیدان گردو در بین آجیل ها از همه بیشتر است. پس مصرف گردو نیز می تواند از آلزایمر پیشگیری كند. البته سایر مغزهای موجود در خشكبار هم كه دارای امگا3 هستند برای پیشگیری از بیماری آلزایمر مفید هستند، مانند بادام، در پوست بادام ویتامین E وجود دارد. این ویتامین، یكی از انواع آنتی اكسیدان ها است.
سالاد همراه با روغن زیتون فراموش نشود
روغن زیتون از بروز فراموشی و آلزایمر در افراد مسن جلوگیری می كند، ولی مكانیسم عمل آن ناشناخته است. به نظر می رسد اسیدهای چرب غیراشباع موجود در روغن زیتون می تواند باعث حفظ ساختار غشای سلول های مغزی شوند.
البته فایده زیتون تنها برای پیشگیری نیست، تحقیقات نشان داده كسانی كه در سالاد از روغن زیتون استفاده كردند، 30 تا 40درصد در نشانه ها و علائم بیماری آلزایمر آنها بهبودی مشاهده شد.
سبزیجات سبز
مصرف كم سبزیجات سبز رنگ موجب افت اسید فولیك خون و بروز لخته های خونی در مویرگ های مغز و آسیب به بافت مغز می شود كه فراموشی را در پی دارد.
لسیتین مغز را تامین كنید
سازمان بهداشت جهانی (WHO) سویا را «سلطان لسیتین» معرفی كرده است. زیرا كیفیت لسیتین گرفته شده از سویا از سایر تركیبات بهتر و بالاتر می باشد.
مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود به استیل كولین نیاز دارد كه منشا آن از لسیتین می باشد. ولی باید توجه داشت كه اگر در دوران جوانی ذخیره كافی از لسیتین برای خود فراهم كرده باشیم، بسیار كمتر از دیگران دچار معضل كاهش حافظه خواهیم شد. پس بیائید از همین حالا به فكر ذخیره سازی و فراهم كردن توشه مغز برای زمان پیری باشیم.
چه چیزهایی را نخوریم؟
البته این رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری آلزایمر تنها شامل مواد غذایی كه باید خورده شوند نمی شود بلكه باید از خوردن غذاهای چرب پرهیز كرد. پژوهشگران تصریح كردند كه استفاده نكردن از بعضی مواد غذایی مانند اسیدهای چرب اشباع شده درگوشت قرمز و كره می تواند به طور جدی و موثر برای مقابله با آلزایمر مفید باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha