سلامت نیوز :امیدوار رضایی در گفت‌و‌گو با فارس، افزود:‌ قوانین زیادی در مجلس برای حوزه سلامت تصویب شده است که اجرای برنامه پزشک خانواده، تشکیل سازمان بیمه سلامت ایران، ایجاد شورای عالی بیمه سلامت، اختصاص 10 درصد هزینه صرفه جویی یارانه‌ها برای بخش سلامت، استفاده از عوارض تبلیغات کالاهای مضر سلامت،‌ پوشش آحاد ایرانیان از خدمات بیمه پایه سلامت و دریافت حق بیمه تا 7 درصد درآمد از همه ایرانیان از جمله این قوانین است که متأسفانه این قوانین یا اصلاً اجرا نشده‌اند یا آن طور که در قانون آمده است اجرا نشده‌اند.

وی ادامه داد:‌ قرار بود سازمان بیمه سلامت ایرانیان تشکیل شود و همه سازمانهای بیمه‌ پایه دولتی، تأمین اجتماعی، بیمه های سازمانها و ارگانها و حتی سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح با اذن رهبری زیر پوشش آن بروند و یک کاسه شوند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است، هنوز این سازمان توسط سرپرست اداره می‌شود و کار خاصی انجام نداده است.

وی گفت: قرار بود شورای عالی بیمه سلامت تشکیل شود و لایحه تشکیل این شورا برای تصویب به مجلس بیاید که هنوز این کار هم انجام نشده است و شورای عالی بیمه خدمات درمانی به کار خود با ایرادات قانونی که دارد ادامه می‌دهد.

معاون قوانین مجلس ادامه داد: طبق قانون مصوب مجلس قرار بود امسال 10درصد از درآمد ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به بخش سلامت اختصاص پیدا کند که انجام نشد، قرار بود منابعی از محل عوارض کالاها و خدمات مضر سلامت اخذ شود و برای سلامت مردم هزینه شود که دولت اجرا نکرد. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم گفت: همچنین قرار بود حق بیمه سلامت از تمام 75 میلیون ایرانی گرفته شود به طوری که در سال اول و دوم برنامه چهارم 5 درصد و در سال سوم و چهارم برنامه به 6تا 7 درصد برسد که هیچکدام از این قوانین اجرا نشد.

وی ادامه داد: این همه منابع عظیم برای سلامت مردم در قوانین پیش بینی شده است، در عین حال که قرار بود با اجرای برنامه پزشک خانواده و اصلاح ساختار نظام خدمات سلامت کشور، تحول بزرگی را شاهد باشیم اما عملاً اقدامی انجام نشده است.

رضایی در پاسخ به این پرسش فارس که علت این مسائل چیست گفت: اولین اشکال نبود فهم درست از اهمیت حوزه سلامت در بین مسئولان دولت است، دولتمردان دید سلامت محور ندارند و هزینه برای سلامت مردم را اضافه می‌دانند و معلوم است، وقتی که اعتقادی به این قوانین ندارند اجرا هم نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: وقتی دولت حمایت نکند معلوم است که برنامه پزشک خانواده هم اجرا نمی‌شود، کمبود منابع یک علت است و ضعف مدیریت کلان دولت هم اشکال دیگر،مسئولان مدیریت بودجه دولت، یا وزارت رفاه و حتی در برخی دانشگاههای علوم پزشکی باور واقعی نسبت به اجرای این قوانین ندارند و به همین علت به صورت شعار زده عمل می‌کنند.

معاون قوانین مجلس ادامه داد: بسیاری از دستگاههای دولتی نسبت به قوانین حوزه سلامت نافرمانی می‌کنند ولی وزارت بهداشت باید از حق قانونی خود دفاع کند، حقی که قانون به عنوان متولی سلامت مردم به آن داده است و اگر مشکل دارد باید بیان کند.

رضایی گفت: یکی از مشکلات اساسی مدیریت کشور رودربایستی بین مسئولان اجرایی است، مسئولان وزارت بهداشت باید رودربایستی را کنار بگذارند و به علت بی‌توجهی به قوانین حوزه سلامت در دولت به معاونت حقوقی دولت یا معاونت قوانین مجلس شکایت کند. باید طرح دعوا بکنند و از مجلس و کمیسیون بهداشت آن استعلام کنند و حمایت بخواهند.وی تأکید کرد: این رودربایستی‌ها، کوتاه آمدن‌ها یک مشکل اساسی در مدیریت کشور است که در نهایت حقوق مردم و از جمله حق برخورداری از خدمات مطلوب سلامت را از بین می‌برد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha