سلامت نیوز : علیرضا استقامتی در آستانه روز جهانی دیابت در گفت و گو با فارس، افزود: طی یک 10 گذشته شیوع دیابت در کشور هر سال رو به رشد بوده و از حدود 2.5 میلیون مبتلا در 10 سال پیش به بیش از 4 میلیون مبتلا رسیده است.

وی گفت: علاوه بر این ۴ میلیون بیمار مبتلا به دیابت، حدود ۵میلیون نفر نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند و برآوردهای علمی نشان می‌دهد تا ۲۰ سال آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی یا مبتلا به دیابت است یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری.وی گفت: کنترل دیابت به یک برنامه‌ریزی و اقدام همه جانبه از طرف دولت،مردم و همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی نیاز دارد و کار دولت و وزارت بهداشت به تنهایی نیست.

استقامتی ادامه داد: افزایش مصرف فست فودها و غذاهای آماده و کم ارزش و به خصوص تبلیغات این مواد مضر، تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن آن، کم تحرکی و نبود فرصت و امکان ورزش برای مردم، باعث رشد خطرناک بیماری دیابت در کشور شده است که البته این مسئله مخصوص کشور ما نیست و در بسیاری از کشورهای دیگر هم وجود دارد.

وی ادامه داد: تغییر شیوه زندگی مردم یک بحث ملی است و به سیاستگذاریهای همه جانبه برای تغییر سبک زندگی مردم نیاز دارد، در این زمینه رسانه‌ها نقش بسیار مهمی دارند اما متأسفانه اطلاع رسانی درباره دیابت هر سال به روز دیابت منحصر می‌شود و تا سال بعد خبری نیست. ضمن اینکه در بسیاری از مصاحبه‌ها نیز اطلاعات غلط منتقل می‌شود.

این فوق تخصص بیماریهای غدد گفت: تغییر سبک زندگی و تغذیه مردم به افزایش نگران کننده چاقی و اضافه وزن در کشور منجر شده است که یکی از عوامل مهم بروز دیابت است، دیابت بیماری است که از بین نمی رود و عوارض بسیار زیادی برای فرد به صورت مادام العمر دارد.

وی گفت: دیابت به طور جدی فرد را در معرض بیماریهای چشمی، قلبی، کلیوی، عصبی و قطع عضو قرار می‌دهد و در واقع این بیماری آتش بیار بیماریهای قلبی و عروقی است و مهمترین عامل پر شدن بخشهای CCU و دیالیز همین بیماری است.

استقامتی ادامه داد: سیاستگذاریهای لازم برای کنترل دیابت در کشور انجام شده است اما مسئله این است که این سیاستها اجرا نمی‌شوند و به صورت کاغذی است، قانونی که روی کاغذ نوشته شود و اعتباری نداشته باشد و مسئولان خود را ملزم به اجرای آن ندادند، مشکلی را حل نمی‌کند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات مهم نبود ثبات مدیریت در بین مدیران فنی و تکنیکال است،‌مدیران سیاسی در همه کشورها در زمانهای مختلف تغییر می‌کنند اما مدیران تکنیکال و فنی باید ثبات داشته باشند تا بتوانند برنامه‌های فنی را اجرا کنند و متأسفانه این مشکلی است که در کشور ما موجب مشکلات فراوانی شده است.

این فوق تخصص غدد گفت: متأسفانه همین مسائل باعث شده که آمار دقیقی از وضعیت دیابت در کشور نداشته باشد، آمارهای موجود غیر دقیق و ناقض است و به علت نبود ثبات در بین مدیران فنی مطالعات علمی جامعی در این زمینه سالهاست که انجام نشده است. به همین نسبت امکانات درمانی و حمایتهای بیمه‌ای نیز در کشور بسیار ضعیف است.

وی ادامه داد: کنترل دیابت نیازمند عزم ملی است، وقتی به مردم می گوییم ورزش کنید باید امکانات ورزشی با هزینه مناسب هم در اختیار مردم بگذاریم اما چنین امکاناتی وجود ندارد و مهمتر از آن مشکلات اقتصادی است که باعث شده بسیاری از مردم 3 شیفت کار کنند و دیگر فرصت و توان ورزش کردن را نداشته باشند.

وی گفت: برخی کشورهای اروپایی به خصوص اسکاندیناوی توانسته‌اند با فرهنگ سازی و تبلیغات مناسب، سبک زندگی و تغذیه مردم را اصلاح کنند و یکی از موارد مهم آن ترویج فرهنگ دوچرخه سواری است که در کشور ما هیچ نشانه‌ای از آن نمی‌بینیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha