سلامت نیوز : دو سالی هست که فهمیده ام.اس دارد و این دو سال برایش به اندازه عمری گذشته... حالاتی که در زمان عود بیماری به سراغ او می‌آید او را از هر کار و فعالیتی دور کرده و زندگیش را مختل می‌کند...

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکترش به او گفته که آمپول‌هایش را به موقع تزریق کند وگرنه ممکن است بر اثر حمله ناگهانی یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های بدنش از کار بیفتد ... دستگاه گوارش او یکی از این قسمت‌های آسیب پذیر است، تا آنجا که ممکن است بر اثر یک حمله ناگهانی حتی قدرت غذا خوردن را هم از دست بدهد!

یکی از بیماری‌هایی که امروزه موجبات نگرانی افراد را فراهم کرده بیماری «ام. ‌اس» یا «مولتیپل اسکلروزیس» است. همان بیماری‌ای که با شدت و ضعف‌ مختلف برخی افراد را به‌ویژه در سنین جوانی نشانه می‌گیرد و با شگردهای متفاوت خود را نشان می‌دهد.

براساس گفته‌های پزشکان، «ام.‌اس» یکی از شایع‌ترین بیماری‌های سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) است و بر اثر تخریب غلاف میلین عصب یا غلافی که فیبرهای عصبی را احاطه کرده و در انتقال سریع امواج عصبی نقش بسیار مهمی دارد رخ می‌دهد، زیرا در حالت طبیعی با وجود این غلاف، امواج عصبی به سرعت منتقل و سبب توانایی بدن در ایجاد حرکات هماهنگ و موزون می‌شوند، این در حالی است که در بیماری «ام.‌اس» با تخریب تدریجی غلاف عصبی، امواج عصبی از مغز به خوبی منتقل نشده و علائم مختلف «ام.‌اس» به تدریج ظاهر می‌شود.

بنا به گفته‌ی متخصصان، این بیماری مسری نیست و از دسته بیماری‌های ارثی هم به حساب نمی‌آید و با وجودی که هنوز هیچ درمان قطعی‌ برای آن وجود ندارد، اما شیوه‌های درمان موجود در تغییر سرعت روند بیماری مؤثر هستند.

متخصصان مغز و اعصاب، علائم بیماری «ام.‌اس» را بسته به این‌که چه منطقه‌ای از سیستم اعصاب مرکزی درگیر است بسیار متغیر می‌دانند و تاکید دارند: الگوی بیماری «ام.‌اس» از فردی به فرد دیگری متفاوت است و این علائم حتی در یک فرد خاص در طول سیر بیماری تغییر می‌کند.

اختلالات بینایی، تاری دید، دوبینی، اختلالات تعادل، لرزش، عدم تعادل در راه رفتن، سرگیجه، ضعف اندام‌ها، اختلال در انجام حرکات موزون، دفع ناقص مثانه، فوریت در ادرار کردن، تکرر ادرار یا دفع غیرارادی از علائم شایع این بیماری است.

همچنین پس از ابتلا، در برخی افراد ممکن است یک حمله رخ دهد و حمله بعدی سال‌ها بعد. اما در برخی دیگر ممکن است بدنبال یک حمله پشت سر هم حمله‌های دیگر بروز کند.

... جوانان بیشترین افرادی هستند که با این بیماری مواجه می‌شوند و به نظر می‌رسد جوان ‌بودن جمعیت کشور به‌ عنوان یکی از عوامل گسترش این بیماری مطرح است، ضمن این‌که شیوع این بیماری در زنان بیش از مردان است.

با وجودی که اغلب مبتلایان به «ام.‌اس» زندگی عادی خود را سپری می‌کنند، اما نمی‌توان مشکلات پیش روی این افراد را نادیده گرفت... زیرا داروهای مورد نیاز مبتلایان به «ام. اس» گران‌قیمت هستند و هزینه‌های درمانشان سر به فلک می‌کشد...

... تصور این‌که فرزند یا همسر یک کارگر ساده به این بیماری مبتلا شود و این‌که چه آینده‌ای در انتظار اوست آدمی را به فکر فرو می‌برد...و بدتر از آن این‌که اگر فردی که سرپرست خانواده است ناگهان دچار این بیماری شود تکلیف زندگیش چه خواهد شد...

مسلماً در این اوضاع گرانی و از کار افتادگی، این هزینه‌ها برای چنین فردی سرسام‌آور است و قدرت پرداختش را ندارد...

«سمیه پاشایی»، مسوول انجمن «ام. اس» کرمانشاه به خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، گفت: انجمن ام. اس کرمانشاه از سال 74 با هدف حمایت از بیماران ام.اسی تشکیل شد و هم‌اکنون حدود 1000 عضو دارد.

وی برگزاری کلاس‌های رایگان یوگا، استخر و ... را از برنامه‌های این انجمن برشمرد و افزود: این انجمن خیریه همچنین به افرادی که دفترچه درمانی ندارند، دفترچه و کارت هوشمند خدمات درمانی می‌دهد.

پاشایی افزود: افرادی که کارت هوشمند را داشته باشند در صورت تایید می‌توانند از آمپول‌های ایرانی به طور رایگان استفاده کنند.

مسوول انجمن ام. اس کرمانشاه با بیان اینکه این انجمن هیچ کمک مالی به اعضای خود نمی‌کند، گفت: متاسفانه این انجمن هیچ حامی ندارد و به لحاظ مالی هیچ گونه حمایتی از آن نمی‌شود.

وی افزود: با توجه به این‌که بسیاری از اعضای این انجمن خود سرپرست خانواده هستند از نظر مالی واقعاً در تنگنا هستند و نمی‌توانند مخارج زندگی خود را تامین کنند.

پاشایی در ادامه از مسوولان خواست فکری به حال این بیماران و سایر بیماران خاص کنند!

... بیماران مبتلا به «ام. اس» و سایر بیماران خاص چشم به راه حمایت مسوولان و خیرین خواهند ماند تا شاید اندکی از دردهایشان را فرو نشانند و علاوه بر رنج بیماری لااقل غم نان نداشته باشند!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha