سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۵
کد خبر: 60969
سلامت نیوز : با سرد شدن هوا و افزایش سرماخوردگی، بروز علایمی مانند آب ریزش چشم و بینی، گرفتگی صدا، سرفه و گلودرد نیز شایع می شود. گلودرد ناشی از سرماخوردگی عامل ویروسی دارد که خطرناک نیست. اما گلودرد کودکان که عامل آن باکتری است و تنها علامت آن تب است ممکن است بسیار خطرناک باشد و حتی به کلیه و قلب آسیب برساند. برای شناخت و تشخیص بهتر این نوع سرماخوردگی با دکتر احمدشاه فرهت متخصص کودکان و بیماری های نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت وگو کرده ایم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ وی در این باره به ما چنین می گوید: گلودرد به احساس ناراحتی هنگام بلع گفته می شود. گلودرد یک علامت است و نه بیماری. گلودرد در کودکان علل مختلفی دارد. با این حال در حدود ۸۰تا۸۵ درصد موارد، علت گلودرد ویروس است. ویروس عامل بروز بیماری در کودکان است و در برخی موارد با آبریزش چشم، بینی، سرفه، گرفتگی صدا و در مواقعی با اسهال همراه است.

این علایم در عرض ۲تا۳ روز از بین می رود و بیمار به مصرف آنتی بیوتیک نیازی پیدا نمی کند. اما تشخیص بیماری های ویروسی به عهده پزشک است که از طریق آزمایش های بالینی، بیماری را تشخیص می دهد. آن چه ما پزشکان را نگران می کند آن است که علت گلودرد همراه با تب، ممکن است باکتری و در راس آن باکتری استرپتوکوک باشد که خطرناک است. بنابراین علت بیماری باید تشخیص داده شود و به موقع درمان شود تا مشکلی پیش نیاید زیرا غفلت از درمان صحیح و به موقع باعث بروز مشکل و عوارض خواهد شد؛ از جمله این مشکلات طولانی شدن زمان بیماری کودک است.مشکل بعدی این است که فرد بیمار می تواند باکتری استرپتوکوک را به راحتی به دیگران منتقل کند. همچنین اگر گلودرد ناشی از باکتری استرپتوکوک درمان نشود عوارض خطرناکی به جا می گذارد که مشکلات قلبی و کلیوی از جمله این عوارض است.عارضه قلبی خود را به شکل روماتیسم حاد مفصلی یا روماتیسم حاد قلبی نشان می دهد که این امر باعث نارسایی قلبی کشنده می شود. در این شرایط دریچه قلب آسیب می بیند و بیمار به درمان طولانی مدت نیاز پیدا می کند. در مواردی نیز انجام عمل جراحی یا تعویض دریچه قلب ضروری است.

تب روماتیسمی

تب روماتیسمی عارضه التهابی عفونت باکتریایی استرپتوکوک است که ممکن است ۲تا۶ هفته بعد از عفونت ایجاد شود و اعضای مهم بدن از جمله مفاصل، قلب، پوست و مغز را درگیر کند؛ نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، عوامل تشدیدکننده بیماری است که می توان به تغذیه نامناسب، سابقه خانوادگی ابتلا به تب روماتیسمی، شرایط نامناسب و غیربهداشتی و ابتلا به عفونت های تنفسی و درمان ناقص بیماری اشاره کرد.

علایم هشداردهنده تب روماتیسمی

تب روماتیسمی با علایمی مانند ورم پا و نفس های بریده بریده، استفراغ، اسهال، سرفه، درد شدید شکم و تب آشکار می شود که باید به این علایم توجه کرد.در مواردی نیز این بیماری به نارسایی دائمی کلیه منجر می شود و ممکن است کودک نیاز به پیوند کلیه پیدا کند. اگر چه میزان بروز این عارضه از عوارض مفصلی و قلبی کمتر است، اما جای نگرانی دارد.این متخصص کودکان به والدین توصیه کرد گلودرد کودک را جدی بگیرند و به پزشک مراجعه کنند. داروهایی از جمله پنی سیلین یا آنتی بیوتیک باید سر ساعت و به میزان کافی به کودک داده شود.وی افزود: توجه داشته باشید اگر کودک گلودرد دارد، نیازی نیست که سایر اعضای خانواده آنتی بیوتیک مصرف کنند، مگر این که علایم بیماری ظاهر شود.

دکتر فرهت از خانواده ها و مربیان مهدکودک خواست کودکی را که دچار عفونت باکتری استرپتوکوک شده است، از بقیه کودکان جدا کنند. کودکان دیگری نیز که در کلاس با بیمار در تماس بوده اند نیاز به آزمایش و دارو ندارند، مگر این که دچار علایم این بیماری شوند.وی افزود: اما بهتر است که خانواده یا افرادی که سابقه بیماری قلبی یا کلیوی دارند، آزمایش شوند. زیرا این افراد مستعد ابتلا به عفونت هستند.عفونت استرپتوکوکی به ندرت کودکان زیر ۳سال را درگیر می کند و در اغلب موارد علت سرماخوردگی خطرناک نیست.وی ادامه می دهد: بیماران حتی پس از عمل سال ها برای پیشگیری از عفونت مجدد باکتری استرپتوکوک باید پنی سیلین مصرف کنند. این افراد به طور معمول ماهانه پنی سیلین تزریق می کنند. بنابراین نگرانی ما پزشکان از عفونت های استرپتوکوکی به دلیل بروز بیماری های قلبی و کلیوی است.مشکل دیگری که این عفونت در کودکان ایجاد می کند، التهاب یا ورم کلیه است که باعث نارسایی کلیه در کودکان می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha