چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۶
کد خبر: 61017

ابتلای زیاد مردم به سالک در شهرستان زواره منجر به این شد که ۵ سال پیش برنامه گسترده‌ای مبنی بر لانه کوبی، طعمه گذاری و آموزش مردم را در این منطقه عملیاتی شود .

امسال در مبارزه با سالك موفق نبودیم
سلامت نیوز : رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: متاسفانه پشه گزیدگی سالک در صورت راحت درمان نمی‌شود به طوری که حتی با جراحی زیبایی هم خیلی نمی‌توان کاری کرد.

حیدری در گفت و گو با ایلنا در مورد شیوع بیماری سالک در شهرستان زواره گفت: ابتلای زیاد مردم به سالک در شهرستان زواره منجر به این شد که ۵ سال پیش برنامه گسترده‌ای مبنی بر لانه کوبی، طعمه گذاری و آموزش مردم را در این منطقه عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به اینکه سالک به عنوان بیماری بومی منطقه‌ای شناخته می‌شود، افزود: این برنامه گسترده به مدت ۵ سال و هر سال ۴ مرتبه در راستای کاهش ابتلا به پشه گزیدگی سالک انجام شده است.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به ارائه توضیحاتی درمورد چگونگی ابتلا به بیماری سالک پرداخت وافزود: پشه‌ها به روی موش‌هایی که عامل انتقال انگل هستند می‌نشینند و این انگل را به افراد انتقال می‌دهند.

حیدری با اشاره به اینکه اکنون نسبت به اولین سال شروع این برنامه، ۳۰ تا ۸۰ درصد کاهش ابتلا به بیماری سالک داشتیم، افزود: اما در برخی جا‌ها همانند زواره به دلیل وجود خرابه‌ها و باغات زحمت‌هایی که در این سال‌ها انجام شده بود مقداری هدر  برود.

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: به رغم اینکه میزان ابتلا به پشه زدگی بسیار پایین‌تر از قبل از شروع برنامه شده بود اما درشهرستان زواره نسبت به جاهای دیگر خیلی موفق نبودیم، به این معنی که آن طور که پیش بینی کرده بودیم ودلمان می‌خواست این پشه گزیدگی را مهار کنیم، نتوانستیم.

حیدری با اشاره به اینکه در زواره تا سه سال متوالی میزان ابتلا به بیماری سالک به کمتر از حدود ۲۰ درصد نسبت به ابتلای سال‌های قبل رسیده بود، افزود: یعنی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش ابتلا به پشه گزیدگی را درزواره داشتیم.وی خاطرنشان کرد: در سه سال اول برنامه کاملا موفق بودیم به طوری که ابتلا به شدت کاهش یافت و مایه تعجب شد،اما امسال خیلی موفق نبودیم.

وی بابیان اینکه هرسال گزیدگی پشه را شمارش می‌کنیم، افزود: باتوجه به اینکه هزینه‌ها و سرمایه گذاری‌های بسیاری برای جلوگیری از شیوع این بیماری شده بود وقتی تیم تخصصی دو سه بار به آن مناطق برای علت یابی ابتلا مردم به پشه گزیدگی رفت علت آن را وجود همین خرابه‌ها و باغات اعلام کرد.رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان تاکید کرد: اگراقدامات لازم درمورد خرابه‌ها و باغات به درستی انجام نشود باعث می‌شود زحمت‌هایمان هدر برود.

وی تصریح کرد: این مساله نیاز به همکاری بین بخشی از جمله شهرداری و جهاد کشاورزی دارد و همچنین افرادی هم که در این مناطق ملک شخصی دارند باید در این زمینه همکاری کنند.وی با تاکید براینکه اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع سالک در این منطقه انجام شده است، افزود: اما مشکل همانطور که گفتم وجود این خانه‌های خرابه و باغات است و برای این با فرماندار جلسه‌ای گذاشتیم و خواهش کردیم در این زمینه ادارات را بسیج و به ما کمک کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درادامه با اشاره به اینکه منطقه برخورار و میمه به پایتخت سالک دنیا معروف است، افزود: منطقه اردستان، شرق اصفهان، نطنز، برخوار، میمه و شاهین شهر، پشه گزیدگی سالک وجود دارد.

حیدری در مورد درمان پشه گزیدگی سالک در صورت گفت: متاسفانه پشه گزیدگی سالک در صورت راحت درمان نمی‌شود به طوری که حتی با جراحی زیبایی هم خیلی نمی‌توان کاری کرد و این مساله باعث شده است که در آینده دختران تاثیر بگذارد و آن‌ها را دچار مشکلات روحی و روانی کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha