پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۷
کد خبر: 61455

جوش، آکنه، بعضی موارد خون ریزی در زنان، سکته مغزی و قلبی با حجامت درمان شدنی است. اختلالات هورمونی، ضعف سیستم ایمنی، عفونت های مکرر، سرماخوردگی، عفونت گلو، سینوس، ریه و زردی نوزادان نیز با حجامت درمان می شود.

حجامت مانع از اهدای خون نیست
سلامت نیوز : حجامت شیوه ای درمانی در طب اسلامی ایرانی است که ائمه اطهار(ع) در روایات متعددی به آن سفارش کرده اند.حجامت به دو نوع خشک و تر انجام می شود و هر یک از آن ها شرایط خاصی دارد که برای دستیابی به نتیجه رضایت بخش باید به آن توجه کرد.این شیوه درمانی سابقه چندین هزار ساله دارد که امروزه توجه دانشمندان و محققان را به خود جلب کرده است.از مطالعاتی که دانشمندان در این زمینه انجام داده اند تاثیر جاذبه ماه بر جانداران است. زیرا جاذبه ماه همچنان که بر آب دریا اثر می کند و باعث جزر و مد می شود، بر ترکیبات خون انسان نیز تاثیرگذار است؛ چنان که امام رضا(ع) می فرمایند: [گردش]خون با افزایش هلال ماه افزایش و با کاهش هلال، کاهش می یابد.به منظور کسب اطلاعات بیشتر از این شیوه درمانی موثر و کم عارضه با یکی از متخصصان طب اسلامی ایرانی گفت وگو کرده ایم. دکتر سیدمحمود سیادتی درباره حجامت چنین می گوید: حجامت یک روش درمانی در طب سنتی است که قدمت آن بنا به گفته محققان به ۵تا۷هزار سال قبل باز می گردد. امروزه از حجامت هم برای درمان و هم پیشگیری از بیماری استفاده می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ وی با اشاره به این که در طب سنتی از این شیوه درمانی برای افراد دموی مزاج که غلبه دم یا خون در آن ها بالاست، استفاده می شود، می افزاید: غلبه دم اگر چه دقیقاً معادل افزایش غلظت خون نیست، اما در طب رایج از آن به عنوان غلظت خون زیاد نام می برند.

در این افراد با توجه به میزان غلظت خون، حجم خون گیری و تعداد دفعات حجامت مشخص می شود . به عنوان مثال شخص ۵۰ساله ای که دچار غلبه خون شده بهتر است زودتر از ۵۰روز حجامت را تکرار نکند مگر در شرایطی که با تشخیص پزشک به دلیل افزایش غلظت خون احتمال سکته زیاد است. در این صورت فاصله زمانی رعایت نمی شود و به شخص توصیه می شود که برای مدتی به طور مستمر حجامت کند.دکتر سیادتی می افزاید: به افرادی که برای پیشگیری از بیماری ها حجامت می کنند توصیه می شود حجامت را در دو نوبت یکی اول بهار و دیگری اول پاییز انجام دهند زیرا در این زمان احتمال غلبه خون بیشتر است.

وی می افزاید: در بعضی روایات به حجامت در ایام خاصی سفارش شده است. از جمله دو روز هفتم و چهاردهم از ماه حزیران (یکی از ماه های رومی) که معادل ۳۰خرداد و هفتم تیرماه است و یا در روایت دیگری توصیه شده است که اگر روز سه شنبه، هفدهم ماه قمری بود بهتر است حجامت انجام شود زیرا در این روز خون غلبه پیدا می کند و اثر حجامت تا مدت ها باقی می ماند. وی با اشاره به این که حجامت به دو شیوه خشک (بادکش) و تر (خون گیری) انجام می شود، می افزاید: امروزه این شیوه برای درمان بیماری های مختلف از جمله حساسیت کاربرد دارد.

درمان حساسیت با حجامت

حساسیت یکی از بیماری های شایع عصر جدید است که حجامت برای درمان آن مفید است.در افراد مبتلا به حساسیت، حجامت به معنای خون گیری زیاد همانند افراد مبتلا به غلبه خون انجام نمی شود. بلکه حجامت،شیوه درمانی برای رفع حساسیت است این متخصص طب سنتی با اشاره به این که برای انجام حجامت محدودیت سنی وجود ندارد، می افزاید: از آن جا که مواد حساسیت زا در مواد غذایی، هوا و... افزایش یافته،زمینه بروز حساسیت در کودکان نیز افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین بهتر است برای پیشگیری از این بیماری، سالی دو بار حجامت بهاری و پاییزی را برای کودکان انجام داد.

بیماری های قابل درمان با حجامت

همان طور که گفته شد در طب سنتی برای درمان غلبه خون از حجامت استفاده می شود بنابراین بیماری های زیادی در این زیرمجموعه قرار می گیرد که با حجامت درمان پذیر است.دکتر سیادتی با اشاره به این مطلب می افزاید: به عنوان مثال جوش، آکنه، بعضی موارد خون ریزی در زنان، سکته مغزی و قلبی با حجامت درمان شدنی است. اختلالات هورمونی، ضعف سیستم ایمنی، عفونت های مکرر، سرماخوردگی، عفونت گلو، سینوس، ریه و زردی نوزادان نیز با حجامت درمان می شود.

وی می افزاید: زردی فیزیولوژیک نوزادان که میزان بیلی روبین آنان بالاباشد از طریق خون گیری از لاله گوش درمان می شود. افرادی که همواره دچار سرماخوردگی می شوند به دلیل ضعف سیستم ایمنی احتمال بروز عفونت در آنان زیاد است و می توان با حجامت آنان را درمان کرد.

درباره حجامت خشک نیز باید گفت اگر متخصص طب سنتی این حجامت را انجام دهد و در محل مناسب و با شدت مکش مناسب انجام شود، برای درمان بیماری هایی مانند دردهای کمری، سیاتیک و اسپاسم عضلانی مفید است. هم چنین برای انتقال خون از نقطه ای به نقطه دیگر در بدن به کار می رود. به عنوان مثال فردی که دچار خون دماغ شده است، با ایجاد بادکش (خلاء) در قسمت پشت مسیر گردش خون در بدن وی جابه جا می شود و خون ریزی بند می آید. به عبارتی ایجاد خلاء در بدن از طریق حجامت خشک، کاربرد درمانی دارد.

حجامت مانع اهدای دائمی خون نمی شود

این متخصص طب سنتی با اشاره به اشتباه رایج بین مردم و حتی جامعه پزشکی درباره منع اهدای خون افرادی که حجامت کرده اند، می افزاید: حجامت مانع اهدای خون نمی شود و این گفته مبنای علمی ندارد. اهدای خون یک عمل انسان دوستانه است و به همه افرادی که شرایط اهدای خون دارند توصیه می شود خون اهدا کنند. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که تنها درمواردی خاص فرد برای اهدای خون ممنوعیت دارد و آن زمانی است که مبتلا به بیماری مسری مانند هپاتیت، ایدز و... است.

چنین فردی اگر حجامت هم کرده باشد، باز نمی تواند خون اهدا کند. اما اگر فرد سالمی حجامت کرده است فقط در یک بازه زمانی نمی تواند خون اهدا کند. این محدودیت زمانی برای افرادی که عمل جراحی داشته اند و یا خالکوبی کرده اند نیز اعمال می شود. این گفته به معنای آن نیست که حجامت باعث انتقال آلودگی می شود بلکه به معنای این است که حجامت نیز مانند دیگر اعمال پزشکی، محدودیت زمانی دارد نه ممنوعیت مطلق. البته نباید این نکته را از نظر دور داشت که فرد مبتلا به بیماری مسری همچنان که نمی تواند خون اهدا کند، هنگام حجامت نیز باید مسئولان را از بیماری خود مطلع کند تا در کنار استفاده از وسایل استریل و یک بار مصرف، تمهیدات لازم را پیش بینی کنند.بعضی براین عقیده اند که احتمال دارد در حین حجامت، آلودگی انتقال پیدا کند و این دلیلی بر ممنوعیت اهدای خون است. در پاسخ باید گفت اگر شرایط بهداشتی رعایت شود و حجامت زیر نظر متخصص انجام شود، این احتمال وجود ندارد. کما این که احتمال آلودگی در همه اعمال پزشکی در صورت رعایت نکردن شرایط بهداشتی وجود دارد و مختص حجامت نیست.

ممنوعیت حجامت

وی با اشاره به این که بعضی افراد نمی توانند حجامت کنند، می افزاید: افرادی که دچار کم خونی (آنمی) هستند، نه می توانند حجامت کنند نه خون اهدا کنند.

تفاوت فصد با خون گیری

وی با اشاره به این که افراد سالم که شرایط اهدای خون را دارند بهتر است این عمل انسان دوستانه را انجام دهند، می افزاید: فردی که خون اهدا می کند علاوه بر انجام عمل خداپسندانه تا مدتی احساس شادابی می کند. در طب رایج خون گیری تنها برای درمان هموگلوبین بالا کاربرد دارد و افراد با غلظت شدید هموگلوبین (بالاتر از ۲۰) که به اصطلاح به پلی سیتمی شناخته شده اند با فصد (خون گیری) درمان می شوند اما این خون به درد بیماران دیگر نمی خورد.

اما در طب سنتی هم حجامت و هم فصد از شیوه های درمانی است که فواید زیادی دارد. از طرفی خون گیری در طب رایج با خون گیری (فصد) در طب سنتی تفاوت هایی دارد که باید به آن توجه کرد.در طب رایج خون گیری از هر رگی که ضخیم باشد، انجام می شود در حالی که در طب سنتی، خون گیری از عروق مختلف و برای درمان بیماری های متفاوت کاربرد دارد.

چنان که در طب سنتی ۳۸ رگ معرفی می شود که خون گیری از هر کدام، یک اثر درمانی خاص بر عضوی مشخص در بدن می گذارد.به عنوان مثال اگر از رگ سفالیت دست راست خون گرفته شود، برای رفع مشکلات کبدی حکم درمان را دارد که البته توصیه می شود این کار را متخصص طب سنتی و آشنا به فصد انجام دهد. حتی توصیه ما این است که متخصصان طب سنتی که تجربه این کار را ندارند، اقدام به فصد نکنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha