سلامت نیوز : یک کارشناس تغذیه معتقد است عجله و استفاده از راه‌های میانبر برای کاهش وزن اثرات سوء بسیاری به دنبال دارد.

علی اشرف رشیدی در گفت وگو با (ایسنا) ، با اشاره به اینکه چاقی و اضافه وزن می‌تواند به علت عوامل مختلفی مانند کم کاری غده تیروئید، اختلالات هیپوتالاموس، مصرف برخی داروها و یا به علل ژنتیکی رخ دهد، ابراز داشت: دلایل زیادی برای چاقی و اضافه وزن وجود دارد، اما شایع‌ترین علت آن پرخوری است.

وی با اشاره به اینکه دریافت انرژی بیشتر از نیازهای روزانه از تمامی منابع غذایی سبب اضافه وزن و چاقی می‌شود، اذعان داشت: تغییر در شیوه زندگی و کم تحرکی از اصلی‌ترین علل بروز چاقی است.

رشیدی چاقی و اضافه وزن را زمینه ساز بیماریهای زیادی عنوان کرد و گفت: ابتلا به فشار خون، چربی خون، مشکلات کیسه صفرا، مشکلات عضلانی و اسکلتی، نازایی و ... از جمله مشکلاتی است که چاقی و اضافه وزن بروز آنها را تشدید می‌کند.

این کارشناس تغذیه بهترین راه مبارزه با چاقی و اضافه وزن را استفاده از رژیم غذایی مناسب و ورزش و افزایش میزان تحرک بدنی عنوان کرد و ابراز داشت: گرچه روش‌های دیگری مانند جراحی و دارو درمانی برای حل این معضل وجود دارند، اما تمامی این روش‌ها ضررهایی را به دنبال دارند و استفاده از آنها در درجات بعد قرار می گیرد.

وی ادامه داد: عجله و استفاده از راه‌های میان بر برای کاهش وزن اثرات سوء بسیاری به دنبال دارد، لذا بایستی استفاده از روش‌های مقابله با چاقی و اضافه وزن زیر نظر پزشک متخصص باشد و افراد از مصرف خوسرانه داروها خوداری کنند.

رشیدی گفت: داروها به هیچ وجه در خط اول درمان چاقی و اضافه وزن نیستند.این کارشناس تغذیه در ادامه در مورد علت شیوع چاقی در کودکان گفت: عوامل ژنتیکی نقش موثری در بروز چاقی در کودکان دارد، تا آنجا که کودکان با والدین چاق مستعد چاقی و اضافه وزن هستد.

رشیدی افزود: چاقی و اضافه وزن در سنین کودکی مشکل ساز است چرا که بروز چاقی در این سنین علاوه بر بزرگ شدن اندازه سلول‌های چربی افزایش تعداد آنها را به دنبال دارد.وی ادامه داد: افزایش تعداد سلول‌های چربی، فرد را مستعد چاقی در سنین بزرگسالی می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha