سلامت نیوز : کار‌شناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: انگ ناشی از بیماری‌های روانی، بار بیماری را افزایش می‌دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا ؛ الهه کرمی گفت: انگ زدایی به بیمارانی که دچار اختلالات روانی شده باعث می‌شود فردی که احساس کند دچار اضطراب، افسردگی، پرخاشگری و یا احساس سیری از زندگی شده، از ترس حرفهای دیگران به پزشک مراجعه نکند و یا از رفتن به مراکز مشاوره دچار شرم، ترس یا خجالت شود و این درصورتی است که اگر اختلالات و بیماریهای اعصاب و روان را به موقع درمان کنیم، فرد دچار مشکلات بعدی نخواهد شد.

وی افزود: بیماران مبتلا به بیماریهای اعصاب و روان اغلب با دو مسئله عمده روبرو هستند اول اینکه بایستی با علائم بیماری خود که می‌تواند برحسب نوع بیماری متفاوت باشد کنار بیایند و دوم اینکه برداشت غلط جامعه می‌تواند دراین افراد ایجاد انگ اجتماعی کند.

این کار‌شناس تصریح کرد: حتی افرادیکه بیماری خود را به خوبی تحت کنترل درآورده‌اند نیز در محیط کاری و یا برای پیدا کردن شغل، دچار این مشکل می‌باشند بنابراین اغلب این بیماران اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند.

کرمی ادامه داد: انگ زدن همچنین در خانواده‌های بیماران روانپزشکی نیز یک عامل بسیار مهم و استرس زا معرفی شده است و می‌تواند، بالقوه بر ارتباطات بستگان با یکدیگر و با دیگران اثر سوء بگذارد.وی یاد آور شد: شدید‌ترین آثار انگ زدن به خانواده‌های بیماران، کاهش اعتماد بنفس، احساس منفک بودن و محدودیت در فعالیت‌ها و آسیب به ارتباطات خانوادگی (تمسخر، عدم مراوده با همسایه‌ها) است.

کرمی ابراز داشت: متاسفانه تحقیقات نشان می‌دهند که تصویر نادرستی که در رسانه‌ها از بیماران روانپزشکی ارائه می‌شود تاثیر منفی و پایداری بر نگرش مردم به آنان دارد و حتی اطلاع رسانی صحیح و دادن آگاهی نمی‌تواند به‌‌ همان اندازه تاثیر مثبت بگذارد و آن را خنثی کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha