واحدهای سیمان سازی، ریخته گری و آسفالت سازی از عمده صنایعی بودند که در این مدت به علت آلایندگی بالا با هماهنگی دستگاه قضایی پلمب شدند.

40 واحد صنعتی آلاینده در تهران تعطیل شدند/ راه حل کاهش آلودگی هوا
سلامت نیوز : قائم مقام سازمان محیط زیست از پلمپ و تعطیلی 40 واحد صنعتی و معدنی آلاینده در چند روز گذشته که هوای پایتخت در شرایط هشدار بود خبر داد.

علی محمد شاعری در گفتگو با مهر افزود: واحدهای سیمان سازی، ریخته گری و آسفالت سازی از عمده صنایعی بودند که در این مدت به علت آلایندگی بالا با هماهنگی دستگاه قضایی پلمب شدند.

به گفته وی، البته کارخانه سیمان تهران نیز در این مدت تنها مجاز به استفاده از 40 درصد فعالیت و پالایشگاه تهران هم موظف به فعالیت بر طبق ضوابط بوده است.شاعری اظهار داشت: این روند تا زمانی که پایتخت در شرایط هشدار است ادامه دارد.

راهکار کاهش آلودگی هوا

قائم مقام سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه البته در شرایط غیر هشدار صنایع و واحدهای آلاینده مشمول اخطارهای زیست محیطی می شوند تصریح کرد: اما قانون برای تخلفات واحدهای آلاینده تنها جریمه ای معادل یک درصد درآمد حاصل از فروش محصولات آنها در نظر گرفته که به هیچ وجه بازدارنده نیست.

به اعتقاد وی، تنها راهکار دائمی و اصولی برای کاهش آلاینده ها در تهران و کلانشهرها تشکیل دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم زیست محیطی است تا بتواند خارج از نوبت به تخلفات واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی، عمرانی، خودرو سازان و سایر بخشها رسیدگی کند.شاعری تأکید کرد: در حال حاضر روند رسیدگی، صدور حکم و توقف واحد های آلاینده بسیار طولانی و راههای فرار این واحدها از قانون بسیار زیاد است.

سازمان محیط زیست آب پاشی معابر را در کاهش آلاینده ها موثر نمی داند

قائم مقام سازمان محیط زیست در خصوص رویکرد سازمان محیط زیست نسبت به اعتراض معاون استانداری تهران مبنی بر اینکه شهرداری آب پاشی معابر که یکی از مصوبات کمیته کاهش آلودگی هواست را اجرا نکرده است گفت: سازمان محیط زیست آب پاشی معابر را در کاهش آلاینده ها موثر نمی داند و بهتر است به جای آن مسئولان شهری در شرایط هشداراستخراج معادن و بهره وری از شن و ماسه و فعالیت های عمرانی تخریب و نوسازی را کنترل کنند.

به گفته وی، در حال حاضر تجربه های موفقی در زمینه کنترل ذرات معلق حاصل از اینگونه فعالیت ها در کشور های چین و روسیه با استفاده از تکنولوژی های روز وجود دارد که مسئولان شهری باید از آنها الگو بگیرند.

سهم حمل و نقل عمومی در کشور با استانداردهای جهانی فاصله دارد

شاعری با بیان اینکه استفاده از حمل و نقل عمومی در کشور ما هنوز 25 درصد با استاندارد جهانی فاصله دارد تصریح کرد: از رده خارج کردن اتوبوسها و مینی بوسهای دودزا و افزایش سهم حمل و نقل عمومی از دیگر اقداماتی است که شهرداری در این روزها می تواند در جهت کاهش آلودگی هوا انجام دهد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha