سلامت نیوز: وقت آن رسیده باشد تا مسئولان مربوطه، محورهای هفت گانه برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهر تهران را پیش روی خود قرار داده و بررسی نمایند که دستگاه‌های مسئول در هر محور چه حد به تکالیف و وظایف خویش در برابر این برنامه عمل کرده‌اند و در پایان این بررسی، نتایج آن را در اختیار افکار عمومی قرار دهند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات تهران و یکی از مشکلات عمده شهروندان تهرانی آلودگی هواست که هر چند سابقه تاریخی آن به بیش از چهار دهه قبل باز می‌گردد اما در این مدت نه تنها مشکل آلودگی هوای تهران کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.

سید جعفر تشکری هاشمی افزود: البته شرایط ویژه تهران تاثیر به سزایی بر آلودگی هوا دارد چرا که تهران از تمام جهات به غیر از نواحی جنوب و جنوب شرق آن توسط کوه‌ها و تپه‌ها احاطه شده و تبادل هوا در این شهر با مشکل مواجه است، ضمن آنکه از این نواحی نیز ذرات معلق وارد هوای شهر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به رغم وجود مشکلات اقلیمی مذکور مهم‌ترین عامل آلودگی هوای تهران آلاینده‌های متحرک‌اند، به گونه‌ای که وسایل حمل و نقل موتوری عامل تولید حدود ۸۰ درصد آلودگی هوا هستند، اعلام کرد: عواملی نظیر افزایش تعداد وسایل نقلیه، میزان سفرهای روزانه و حجم مصرف سوخت، آثار زیان باری بر سلامت جسمی و روحی شهروندان بر جای گذاشته است.

در بسیاری از ایام پاییز و زمستان اینورژن خواهیم داشت


معاون شهردار تهران با بیان اینکه کاهش وزش بادهای شمالی تهران، تخلیه هوا و فرارفت ذرات معلق را کاهش داده، اظهار کرد: شرایط مناسبی برای سکون هوا بر سطح شهر فراهم شده که این امر به نوبه خود افزایش دمای کمینه را در پی دارد و البته این پدیده با توسعه بیشتر شهر و نیز کاهش بیشتر وزش بادهای شمال به جنوب شتاب بیشتری به خود گرفته است.

وی پایداری جوی را از عوامل مهم تشدید کننده آلودگی هوا اعلام و تصریح کرد: با توجه به وضعیت توپوگرافی خاص تهران که از سه جهت به وسیله ارتفاعات البرز احاطه شده، در بسیاری از ایام در فصول پاییز و زمستان با پدیده وارونگی دما در این شهر روبه رو خواهیم بود که این امر منجر به افزایش غلظت آلاینده‌ها تا میزان خطرناکی که طی چند روز اخیر نیز شاهد آن بودیم، می‌شود.

مهندس تشکری هاشمی با تاکید بر اینکه علاوه بر عوامل طبیعی موثر بر افزایش آلودگی هوا، فعالیتهای زیستی، اجتماعی و اقتصادی، علت تولید بخش قابل توجه از آلاینده‌های هواست، اضافه کرد: این آلاینده‌ها به دو صورت منابع متحرک (وسایل نقلیه) و منابع ساکن (صنایع) که هر دوی آن‌ها از طریق مصرف انواع سوخت‌های فسیلی فعالیت می‌کنند، در هوای شهر منتشر می‌شوند.

افزایش سهم حمل و نقل عمومی مساوی با کاهش آلودگی هواست


معاون شهردار تهران با اعلام اینکه مطالعات محیط زیست طرح جامع شهر تهران، طرح جامع کنترل آلودگی هوای تهران و برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهر تهران، همه بر محوریت حمل و نقل همگانی و گسترش حمل و نقل عمومی تاکید دارند، افزود: مدیریت شهری تهران در جهت افزایش سهم حمل و نقل عمومی از طریق احداث و گسترش سامانه ریلی (مترو) و نیز راه اندازی و توسعه سامانه اتوبوس‌های تندرو (BRT) در چند سال اخیر که کاهش آلاینده‌ها از جمله نتایج آن است، گام‌های بلندی بر داشته است.

وی توسعه حمل و نقل غیر موتوری از طریق ایجاد و توسعه مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده روی را مورد تاکید قرار داد و افزود: به نظر می‌رسد وقت آن رسیده باشد تا مسئولان مربوطه، محورهای هفت گانه برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهر تهران را پیش روی خود قرار داده و بررسی نمایند که دستگاه‌های مسئول در هر محور چه حد به تکالیف و وظایف خویش در برابر این برنامه عمل کرده‌اند و در پایان این بررسی، نتایج آن را در اختیار افکار عمومی قرار دهند.

این مقام مسئول در پایان با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در بحث آلودگی هوا تنهاست، خاطرنشان کرد: اینکه تنها شهرداری تهران خود را مسئول بداند و به رغم هم محدودیت‌های پیش رو بخشی از مسئولیت‌های برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهر تهران را به تنهایی انجام دهد، کافی نیست بلکه باید سایر دستگاه‌های دست اندرکار نیز مسئولیت‌های خود را در قبال این برنامه و کاهش آلودگی هوای شهر تهران و در واقع در مقابل سلامتی شهروندان تهران انجام داده و آن‌ها نیز به تکالیف و وظایف خود عمل کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha