سلامت نیوز : جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از معرفی حدود 100 سازمان و تولیدکننده خودرو‌ مقصر در تصادفات رانندگی در تهران به مراجع قضایی در سال‌جاری خبر داد و گفت: بر اساس آمارها، 66 درصد کشته‌های تصادفات آبان ماه در پایتخت‌ عابران پیاده، 18درصد راننده و سرنشین و 16 درصد راکب یا تک‌نشین موتورسیکلت بوده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تهران امروز ؛ سرهنگ جمال بذرافشان، در جلسه مدیریت صحنه تصادفات تهران بزرگ با اشاره به ماده 14 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و تبصره‌های‌یك و 2 آن گفت: بر این اساس در تصادفات رانندگی که فقط منجر به خسارات مالی می‌شود رانندگان مکلفند در صورت قابل انتقال بودن وسایل نقلیه، با امکانات موجود، محل استقرار چرخ‌ها را علامت‌گذاری کرده و بلافاصله وسایل نقلیه خود را به منظور رفع سدمعبر به کنار راه منتقل و سپس عنداللزوم درخواست حضور کارشناس تصادفات کنند و در صورت امتناع از اقدام فوق ماموران راهنمایی و رانندگی به نحو مقتضی اقدام کنند و چنانچه به‌علت وقوع تصادف منجر به جرح یا فوت، جسد یا اجسام دیگری مانع عبور وسایل نقلیه یا اخلال در نظم شده باشد ماموران انتظامی مکلفند با علامتگذاری محل استقرار جسد و اجسام، آنها را از مسیرهای حرکت خارج و تا انجام تشریفات قانونی توسط مقامات مسئول صحنه تصادف را حفظ کنند. وی با اشاره به اینکه 85 درصد مجروحان و متوفیان تصادفات رانندگی پایتخت توسط اورژانس و پنج درصد توسط خودروهای پلیس منتقل می‌شوند، گفت: 56 درصد محل فوت متوفیان تصادفات پایتخت در بیمارستان، پنج درصد در محل و مابقی در حین انتقال است.

 جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ به آمارهای سازمان پزشکی قانونی اشاره کرد و گفت: شدت تصادفات فوتی در سال 90، دو درصد و جرحی سه درصد کاهش داشته است. بذرافشان با اشاره به اینکه در سال 89 از هر یکصد مجروح تصادف رانندگی در پایتخت 2.8 نفر فوت شده‌اند، گفت: این رقم در سال گذشته به 2.4 کاهش یافته است. وی به برخی مشکلات صحنه‌های تصادفات رانندگی اشاره کرد و افزود: متاسفانه بعضا اورژانس مسافت‌های طولانی را برای مصدومان طی کرده و آنها را به بیمارستان‌های خاص منتقل می‌کند. از سوی دیگر استقرار وسایل نقلیه آتش‌نشانی نیز در محل حادثه نامرتب بوده و این امر موجب سد معبر و ایجاد مشکلات ترافیکی می‌شود.

عدم جمع‌آوری ضایعات ناشی از تصادف

جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ یکی از مشکلات تصادفات پایتخت را عدم جمع‌آوری به موقع ضایعات به‌جا مانده از صحنه تصادف توسط شهرداری عنوان کرد و گفت: در عین حال در بخش پزشکی قانونی نیز بعضا به دلیل دیر رسیدن کارشناسان پزشکی قانونی، شاهد تجمع افراد در محل حادثه و مشکلات حاشیه‌ای این مسئله هستیم. بذرافشان از تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط در جلسه خواست که مشکلات را بررسی و نسبت به رفع آنها هر چه سریع‌تر اقدام کنند.

كمبود 160 پایگاه اورژانس در پایتخت

دکتر هوشنگ فولادی، مدیر مرکز اورژانس تهران نیز با اشاره به اینکه متاسفانه سیستم مدیریت فرماندهی یکپارچه در بحث تصادفات در کشور وجود ندارد، گفت: همین امر موجب شده که هر یک از واحدهای امدادی و عملیاتی در بخش خود توسعه پیدا کرده و توسعه آنها با یکدیگر هماهنگ نباشد. وی با اشاره به اینکه ماموران اورژانس در صورت ضرورت کشته‌های تصادفات را منتقل می‌کنند، اما بر اساس قانون، اورژانس حق تحویل جسد به بیمارستان را ندارند، چرا که بیمارستان‌ها مرده را از ما تحویل نمی‌گیرند.مدیر مرکز اورژانس تهران با اشاره به اینکه بیمارستان‌های خاصی برای پذیرش بیماران تصادفی در نظر گرفته شده است، علت این امر را تمرکز امکانات درمان تصادفات در تعدادی از بیمارستان‌ها عنوان کرد و گفت: بدین ترتیب اورژانس نمی‌تواند مجروحان تصادفات را به هر بیمارستانی منتقل کند، چرا که این امکانات در هر بیمارستانی وجود ندارد.

فولادی با اشاره به اینکه تهران نیازمند 300 پایگاه اورژانس است، گفت: این در حالی‌است که هم‌اکنون 140 پایگاه داریم و حدود 160 پایگاه اورژانس در پایتخت کم داریم که امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته هر چه سریعتر به این رقم برسیم.دکتر نازپرور، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران نیز با اشاره به اینکه بر اساس قانون، حضور آمبولانس‌های پزشکی قانونی در صحنه مرگ تنها با دستور مقام قضایی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه با دستور دادستان تهران، این مشکل برطرف شده و هم‌اکنون با اعلام پلیس راهور یا کلانتری به پزشکی قانونی، نسبت به انتقال اجساد اقدام می‌کنیم. نازپرور با اشاره به اینکه از اول آبان ماه سال‌جاری شهرداری تهران پذیرفته است که اجساد بیمارستانی و یا آنهایی که در خانه فوت می‌کنند را با آمبولانس‌های خود منتقل کنند، گفت: در عین حال دو دستگاه آمبولانس برای وقایع تصادفات فوتی پایتخت در ساعات کشیک در نظر گرفته شده است، تا به صحنه تصادفات برسند که زمان رسیدن به صحنه تصادفات توسط این آمبولانس‌ها حداکثر 1.5 ساعت است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha