شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۲
کد خبر: 62686
سلامت نیوز : مسئولان اوایل سال جاری صد بار به وزارت بهداشت گوشزد کردند که در آینده با مشکل دارو مواجه خواهیم شد اما همه سکوت کردند تا اینکه کشور با کمبود دارو مواجه شد و سر انجام وزارت بهداشت سکوت چند ماهه را شکست و دست به افشاگری زد و گفت: بانک مرکزی به جای اولویت قراردادن واردات دارو، غذای سگ و زین اسب را به جان مردم ترجیح داده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از حمایت ؛ انگار گوش برخی مسئولان به هشدارهای رسانه ها بدهکار نیست؛ همین چند هفته قبل بود که گروه اجتماعی روزنامه «حمایت» تمامی هشدارهای لازم را در خصوص مشکلات دارویی کشور گوشزد کرد. اردیبهشت ماه امسال بود که «رهبر مژده‌ای آذر» رییس انجمن داروسازان ایران اعلام کرد: بر اساس گزارش‌ها از ابتدای سال تاکنون نزدیک به ۱۰۰ قلم دارو از جمله انواع آنتی بیوتیک‌ها با کاهش قیمت رو به رو بوده است و فقط قیمت قرص رانیتیدین و شربت ام. جی. اس افزایش پیدا کرده است. این ارزانی به هیچ وجه به صلاح جامعه داروسازان و داروخانه‌ها نیست. به همین علت بسیاری از داروخانه‌ها با ورشکستگی در آینده‌ای نزدیک رو به روخواهند بود.رییس انجمن داروسازان کشور به مسئولان وزارت بهداشت و بانک مرکزی گفت که مشکلات کنونی تامین دارو مشکلات ارز است. بانک‌ها با پیش بینی نکردن وظایف خود صنعت داروسازی را با مشکل جدی رو به رو کرده‌اند.

 کارخانه ها و واردکننده‌ها با مشکل ارز دولتی مواجهند اما وزارت بهداشت به وظایف خود در تامین دارو عمل می‌کند. تحریم بانک‌های کشور و نوسانات ارزی در ورود مواد اولیه به بازار دارو مشکل ایجاد کرده است. هنوز چند ماهی از اخطارهای انجمن داروسازان نگذشته بود که خبر کمبود دارویی در رسانه ها منتشر شد. بعد، عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ما تحریم دارویی نشده‌ایم و هیچ شرکت دارویی، ما را تحریم نکرده است. دو مشکل در مورد دارو هست؛ یکی اینکه بانک مرکزی ارز مورد نیاز برای خرید دارو در اختیار تأمین کنندگان داروی کشور نمی‌گذارد و مشکل دیگر، محدودیت‌های نظام بانکی کشور است. ما می‌توانیم بهترین دارو‌ها را با مناسب‌ترین قیمت تهیه کنیم. مشکل از خود ماست. مشکل مدیریت کشور است. البته وزارت بهداشت در مورد این اظهارات بسیار مقاومت کرد تا اینکه بالاخره بغض ساکنان ساختمان وزارت بهداشت شکست و لب به افشاگری زدند. ابتدااحمد شیبانی رییس سازمان غذا و دارو بود که اعلام کرد: وزارت بهداشت شاکی اصلی در اختصاص ارز مرجع برای کالاهای لوکس و آرایشی است. مسئولان اختصاص ارز باید توضیح دهند که چرا به جای دارو به لوازم آرایشی، غذای سگ

زین اسب، دسته بیل و ... ارز مرجع اختصاص داده‌اند!
احمد شیبانی با رد اظهارات یکی از مسئولان بانک مرکزی که گفته بود ارز اختصاص یافته و در اختیار وزارت بهداشت صرف خرید کالاهای آرایشی شده است گفت: این موضوع از طرف کسی که خود را از مقامات بانک مرکزی معرفی کرده و خواسته نامش فاش نشود کذب محض بوده و اتفاقاً ما شاکی هستیم که چرا به جای اینکه ارز مرجع را به داروهای حیاتی و مورد نیاز و نیز برخی تجهیزات پزشکی که امروز از مهمترین اولویت‌های کشور است اختصاص دهند آن را برای خرید و واردات لوازم آرایشی و خودروهای لوکس اختصاص داده‌اند.رییس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: از اسفند سال 1390 کمیته تدابیر ویژه در وزارت بهداشت و درمان به شدت دنبال تأمین و ذخیره‌سازی داروهای حیاتی و مورد نیاز کشور بود که متأسفانه با وجود همه پیگیری‌ها و مکاتبات فراوان که اسناد آن موجود است تا امروز فقط یک سوم ارز مورد نیاز برای تأمین دارو در اختیار حوزه سلامت قرار گرفته و امیدواریم با تعامل خوبی که با مسئولان بانک مرکزی ایجاد شده است در ماه‌های آینده باقیمانده دو سوم ارز مورد نیاز به موقع تأمین شود و ما همچنان برای وصول این مطالبات که حق مردم است پیگیری خواهیم کرد.

شیبانی تصریح کرد: انتشار اخباری از منبع ناشناخته یا کسی که خود را از مسئولان بانک مرکزی معرفی کرده و خواسته نامش هم فاش نشود سندیت ندارد و بیان غیرواقع چنین مطالب کذبی نشان می‌دهد که این فرد یا اطلاع کافی در این خصوص ندارد یا این احتمال وجود دارد که مبالغ بسیار بیشتری از آنچه که تاکنون تصور می‌شد و همواره مورد گلایه و شکایت وزارت بهداشت و درمان بوده است بدون کسب نظر این وزارت خانه و برخلاف توافق های قبلی به کالاهای غیرضرور همچون کالاهای آرایشی، غذای سگ، زین اسب، دسته بیل و ... داده شده است.رییس سازمان غذا و دارو همچنین افزود: کسانی که از الفبای تخصیص ارز اطلاع دارند؛ می‌دانند که هیچ گونه ارزی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای توزیع داده نمی‌شود و ارز تخصیص داده شده از مبدا در اختیار شرکت‌های دارویی و سایر شرکت‌ها قرار می‌گیرد که شرکت‌های دارویی پس از گشایش اعتبار در بانک‌های عامل به خرید و وارد کردن فقط دارو اقدام می‌کنند و اینکه گفته شده است وزارت بهداشت و درمان ارز در اختیار شرکت‌های واردکننده کالاهای آرایشی قرار داده است دروغ محض است چرا که اصولاً امکان جابه جایی ارز بین شرکت‌ها و حتی کالاها وجود ندارد.

شیبانی افزود: مسئولان وزارت بهداشت و درمان مراتب اعتراض و ناخشنودی خود را درخصوص تخصیص ارز دارو به کالاهای غیر ضرور بدون اطلاع و هماهنگی سازمان غذا و دارو به مسئولان ذی ربط اعلام کرده است اما به جهت جلوگیری از دامن زدن به التهابات بازار ارز اصراری بر رسانه‌ای کردن این خبر نداشته و تلاش کرده با پیگیری منطقی موضوع از تکرار موارد مشابه جلوگیری کنند. وی اظهار داشت: اینجانب تاکنون بنا نداشتم در این خصوص با رسانه‌ها مصاحبه کنم اما در پاسخ به اظهارات ناصحیح فردی که خود را از مجموعه بانک مرکزی معرفی کرده و در رسانه‌های جمعی اتهاماتی را به مسئولان وزارت بهداشت و درمان وارد کرده است ناچار به بیان برخی واقعیات شدم. با این حال اینجانب و تمام همکاران من در وزارت متبوع قدردان زحمات رییس بانک مرکزی و سایر مدیران زحمتکش این بانک هستیم که بخصوص در ماه‌های اخیر و در موقعیت حساس کنونی با تدبیر و همدلی برای رفع برخی از کمبودهای ارزی حوزه دارو و ملزومات پزشکی سعی کرده‌اند.

افشاگری وزیربهداشت
هرچند اظهارات معاون وزیرتکان دهنده بود اما مرضیه وحید دستجردی دیگر آب پاکی را روی دست بانک مرکزی ریخت و اعلام کرد: از نظر ما دارو و ملزومات پزشکی باید اولویت‌های ۲ و ۳ باشند اما متاسفیم که دارو‌ها اولویت‌های ۷ و ۸ را دارند و متاسفانه برخی کالا‌ها مانند زین اسب در اولویت‌های بالا‌تر مثلا اولویت ۵ یا ۴ قرار داده شده‌اند.البته هنوز بانک مرکزی واکنشی به افشاگری وزیر بهداشت نشان نداده که البته امیدواریم این دعوا منجر به بهبود وضعیت دارویی کشور شود نه اینکه دود لجبازی ها به چشم بیماران چشم به راه دارو برود!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha