در بخشی از متن گزارش کمسیون بهداشت و درمان مجلس این سئوال نیز مطرح می‌شود: دو هزار میلیارد تومان که در بودجه سال ۱۳۹۰ با پی‌گیری‌های این کمیسیون مطالبه شد، کجا هزینه گردید؟

سلامت نیوز : در جلسه‌ی علنی روز سه شنبه ۲۸ آذر مجلس شورای اسلامی درباره‌ی ناپدید شدن ۱۰ هزار و ۵۰۰ ملیارد تومان بودجه درمانی ایران بحث شد. بررسی این موضوع در دستور کار کمیسیون بهداشت و درمان قرار گرفته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از افکار ؛ در متن گزارش کمیسیون بهداشت مجلس از "وضعیت بحرانی حوزه سلامت" کشور صحبت می‌شود. ده هزار و پانصد میلیارد تومان از بودجه‌ی بیمارستان‌های دولتی تاکنون پرداخت نشده است.

حسینعلی شهریاری نماینده‌ی زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از عدم اختصاص درآمدهای ناشی از هدفمندسازی یارانه‌ها به حوزه سلامت و عدم اختصاص ارز مرجع به واردات دارو و تجهیزات پزشکی انتقاد کرده است.

در متن گزارش کمیسیون بهداشت و درمان صریحا از واگذاری بودجه‌ی درمان به وزارت راه و شهرسازی صحبت می‌شود.

اطلاعات نادرست بانک مرکزی و اتاق مبادلات ارزی
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین انتقاد کرده که بانک مرکزی و اتاق مبادله‌ی ارزی به فعالان اقتصادی اطلاعات نادرستی داده است. به‌گفته وی درآمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی و اتاق مبادله ارزی، مبلغ پرداخت شده برای واردات دارو، با رقمی که وی در اختیار دارد یکی نیست.شهریاری همچنین گفته است که اگر واقعا این رقم پرداخت شده بود، مشکلات بدهی بیمارستان‌ها و بیمه‌ها برطرف می‌شد. وی درخواست کرده که دولت کسری بودجه را پرداخت کند.

ممنوعیت تعطیلی بیمارستان‌های دولتی
روسای ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی نیز با نوشتن نامه به رئیس مجلس ایران هشدار داده‌اند که اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد بیمارستان‌های دولتی به زودی تعطیل می‌شوند.

بحث تعطیلی بیمارستان‌های دولتی و حتی خصوصی اکنون هفته‌هاست در ایران ادامه دارد. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز روز سه شنبه ۲۸ آذر دراین باره هشدار داده و گفته که ادامه‌ی وضعیت بحرانی در بودجه درمانی منجر به تعطیلی بیمارستان‌های دولتی خواهد شد.حسن امامی‌رضوی معاون وزیر بهداشت ایران در پاسخ به منتقدین پیش از این گفته بود که «بیمارستان‌ها و مراکز درمانی حتی در صورت ضرردهی هم حق تعطیل کردن ندارند و باید به ارائه خدمت به مردم ادامه دهند.»

ورشکستگی بیمارستان‌های خصوصی
بحران کنونی در حوزه سلامت بیمارستان‌های خصوصی را هم در آستانه ورشكستگی و تعطیلی قرار داده است. روسای بیمارستان‌های خصوصی پیش از این اعلام کرده بودند که اگر دولت ارز را با قیمت مناسب در اختیار این بخش از مجموعه بهداشت و درمان كشور قرار ندهد، قطعاً این مراكز تا سال آینده دوام نخواهند آورد و ورشكست خواهند شد.

در بخشی از متن گزارش کمسیون بهداشت و درمان مجلس این سئوال نیز مطرح می‌شود:«دو هزار میلیارد تومان که در بودجه سال ۱۳۹۰ با پی‌گیری‌های این کمیسیون مطالبه شد، کجا هزینه گردید؟ آیا در محل‌های پیش‌بینی شده هزینه شد؟ با چه مستمسک قانونی دولت یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از بخش سلامت را به وزارت راه و شهرسازی واگذار نمود و چرا در قبال اعتراض به این عمل غیرقانونی عکس‌العملی نشان نداد؟»

علی لاریجانی، رئیس مجلس پس از قرائت گزارش کمسیون بهداشت و درمان مجلس گفت، روی گزارش کمیسیون بهداشت باید تامل بیشتری شود تا فرصتی برای بررسی این موضوع ایجاد گردد. پس از صحبت‌های لاریجانی بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان به جلسات آینده مجلس موکول شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha