متخصصان پوست و مو معتقد هستند که انجام دو اقدام باید با رعایت نکاتی بهداشتی و اصولی انجام شود چراکه عدم رعایت این اصول منجر به بروز بیماریهای پوستی و عوارض جبران ناپذیر در افراد می شود.

خطرات جبران ناپذیر لایه برداری از پوست در سالن های زیبایی
سلامت نیوز : از جمله اقداماتی که این روزها در سالن های زیبایی انجام می شود،انجام بوتاکس ولایه بردای ازپوست یاهمان پیلینگ است،دراین بین متخصصان پوست و مو معتقد هستند که انجام این دو اقدام باید با رعایت نکاتی بهداشتی و اصولی انجام شود چراکه عدم رعایت این اصول منجر به بروز بیماریهای پوستی و عوارض جبران ناپذیر در افراد می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛ براساس این گزارش، برخی از متصدیان سالن های زیبایی مدعی هستند که انجام بوتاکس و لایه برداری از پوست نیاز به تخصص خاصی ندارد و آرایشگران بهتر ازمتخصصان پوست و مو در این زمینه تبحر دارند در حالی که انجام این گونه اعمال نیازمند دانش خاصی است.

ˈفریبا.حˈ از جمله افرادی است که در یکی از سالن های زیبایی تهران اقدام به انجام پیلینگ کرده است، در این زمینه می گوید: تاکنون دو بار لایه برداری از پوست را انجام داده ام آن هم درسالن زیبایی، در روزهای اول پوست صورتم دچار سوختگی شد اما بعد از مدتی آثار سوختگی از بین رفت.

این در حالی است که پزشکان متخصص می گویند مواد پیلینگ باید در مدت زمان خاصی که پزشک تشخیص می دهد در پوست افراد قرار گیرد تا منجر به سوختگی نشود از سوی دیگر انجام پیلینگ به همه افراد توصیه نمی شود چرا که برخی از افراد که دارای پوست های آسیب دیده هستند، نیازمند انجام لایه برداری از پوست صورت هستند.

ˈژاله.کˈ ازبانوانی است که نسبت به انجام لایه برداری در سالن های زیبایی معترض است، می گوید: متاسفانه آرایشگران سالن های زیبایی تصور می کنند که متخصص پوست و مو هستند و در این سالن ها انجام هر کاری را برای زیبایی به مشتریان خود توصیه می کنند.

وی می گوید: یک بار لایه بردای از پوست را در یکی از سالن های زیبایی انجام دادم که در پوستم لکه های قهوه ای رنگ ایجاد شد و حدود یک سال به متخصصان پوست و مو مراجعه می کردم تا این لکه ها از بین برود، به پزشکی که مراجعه کردم علت بروز این لکه ها را موادی عنوان کرد که برای لایه برداری استفاده شده بود.

این شهروند تهرانی اضافه می کند: باید برای انجام این نوع اقدامات به مراکز خاصی که در این زمینه وجود دارد، مراجعه کرد چرا که در صورت بروز مشکل مرتکبین به این گونه اعمال باید متحمل پرداخت خسارت مادی و معنوی شوند.

ˈمسعود داوودیˈ متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: لایه برداری از پوست صورت یا پیلینگ به همه افراد توصیه نمی شود چرا برای انجام این کار باید شرایط لازم فراهم باشد.

وی با بیان اینکه حتی بسیاری از پزشکان متخصص پوست و مو لایه برداری از پوست را به دلیل خطراتی که دارد، کمتر انجام می دهند، می گوید: وقتی پزشکان در این زمینه احتیاط می کنند، چگونه آرایشگران سالن های زیبایی بی محابا و بدون هیچ گونه تخصصی در این زمینه اقدام به لایه برداری از پوست مشتریان می کنند؟ از سوی دیگر لایه برداری برای همه انجام نمی شود حتی در مورد افرادی که پوست سالم داشته و اصرار به انجام لایه برداری داشته باشند.

داوودی اضافه می کند: کاربرد لایه بردای برای پاک کردن جای جوش،برطرف کردن جوش های زیر پوستی و کم رنگ کردن لکه های پوستی است واین امر به افرادی که دارای پوست های خوبی هستند، توصیه نمی شود.

این متخصص پوست و مو ادامه می دهد: برای لایه برداری از پوست از مواد مختلفی که از جنس اسیدها هستند، استفاده می شود، البته به مرور زمان یکسری مواد اسیدی مناسب برای لایه برداری شناخته شده است که ضعیف ترین اسید ها، اسید های میوه ای با غلطت 30 درصد هستند که بالاتر از 30 درصد نیز قوی تر و سوزانده تر است.

داوودی می گوید: بعد از اسیدهای میوه ای، اسید تری کلرواستیک با غلظت های 20 تا 40 درصد در لایه برداری استفاده می شود که درصدهای بالاتر از آن سوزانده تر است.

وی تاکید می کند: لایه برداری در کنار فوایدی که دارد و منجر به روشن تر و شاداب تر شدن پوست می شود، گاهی به دلیل ماهیت اسیدی بودن مواد باعث بروز عوارضی نیز می شود به همین دلیل پزشک در تصمیم گیری برای انجام دادن یا ندادن پیلینگ شرایطی را در نظر می گیرد.

داوودی در توضیح این مطلب می گوید: به عنوان مثال فصل مناسبت انجام پلینگ پاییز و زمستان است چرا که میزان تابش آفتاب کمتر است براین اساس در انتخاب بیماران، افرادی که پوست سفید و روشن تری دارند ، شرایط بهتری برای لایه برداری خواهند داشت چرا که انجام پیلینگ در آن ها نتیجه بهتری خواهد داشت.

وی اضافه می کند: چنانچه این نکات رعایت نشود یعنی لایه بردای در تابستان و بر روی افرادی که دارای پوست های تیره هستند، انجام شود، لکه های ناشی از سوختگی بر روی پوست آن ها آشکار می شود که گاهی هفته ها و ماه ها زمان لازم است تا لکه ها با دارو یا گذشت زمان از بین برود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به سایر عوارض لایه برداری، ادامه می دهد: در اثر طولانی ماندن اسید روی پوست ، سوختگی عمیق ایجاد می شود که این سوختگی منجر به اسکار و جوش در صورت خواهد شد و زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

داوودی با بیان اینکه انجام پیلینگ یا لایه برداری ظرافت های خاصی دارد که بسته به پوست بیمار و بیماری ضمیمه ای در فرد، باید رعایت شود، گفت: در صورت رعایت این ظرافت ها فرد دچارمشکلات کمتری خواهد شد به همین دلیل تشخیص انجام پیلینک به عهده پزشکان متخصص است.

وی افزود : سایر افراد از قبیل پرستار یا کارکنان سالن های آرایشی و زیبایی که تخصص کافی ندیده اند، نمی توانند اقدام به لایه برداری کنند چراکه به قدری انجام آن ظریف و حساس است که پزشکان متخصص پوست در انجام پیلینک احتیاط می کنندبه گونه ای که موارد انجام آن در طول سال در مطب پزشکان به انگشتان دست می رسد.

وی ادامه می دهد: انجام نادرست و غیر اصولی پیلینگ عوارض جبران ناپذیری بر جای می گذارد براین اساس به افراد توصیه می شود در صورتی که دارای پوست های سالمی هستند به منظور زیبایی از انجام آن جلوگیری کنند اما در صورتی که دچار پوست های آسیب دیده هستند حتما به پزشکان متخصص مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha