سلامت نیوز : حسن ابوالقاسمی در هشتمین همایش 2 روزه انجمن سرطان، افزود: بومی‌سازی برنامه جامع کنترل سرطان بسیار مهم است و نقاط ضعف و قوت خود را به این ترتیب شناسایی می‌کنیم و با اینکه بسیج نیروی انسانی در این حوزه قابل توجه است، اما اشکالاتی نیز وجود دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ وی ادامه داد: پایگاه‌های جمعیتی بسیاری برای مداخله وجود دارد اما در تأمین منابع برای کنترل سرطان با ضعف سیستمی مواجه می‌شویم که برای کاهش ریسک ابتلا به سرطان در ایران باید مداخله کرد تا شیوه زندگی مردم و تغذیه آنها تغییر کند.

ابوالقاسمی گفت: گاهی می‌بینیم که در هزینه دانشگاه‌ها و بیمه‌ها افزایش‌های قیمتی را که به درمان معطوف شده است، حال باید پرسید آیا اولویت‌بندی در هزینه‌های درمانی می‌شود یا خیر.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مهمترین اولویت در درمان استفاده از داروهاست که در رشته سرطان‌های کودکان نیز به خوبی اثبات شده است. اما نقش داروهای گرانقیمت در این زمینه بسیار کم است و در سبد سلامت هزینه‌ها صرف داروهایی با اثربخشی کم می‌شود.

وی ادامه داد: نباید اولویت‌ها به گونه‌ای باشد که هزینه‌ها در جای دیگری صرف شود. با شناسایی لیست فاکتورها می‌توانیم اثربخشی برنامه‌ها را ارزیابی کنیم.

رئیس انجمن سرطان‌های علمی کودکان، افزود: با انجام غربالگری‌ها در جامعه ایجاد نگرانی می‌کنیم برای افرادی که نیازی به مداخله و غربالگری ندارند و آنها را گرفتار بیمارستان‌ها می‌کنیم.

وی با تاکید بر ایجاد تیم‌هایی از متخصصان برای ایجاد مراکز جامعه کنترل و پیشگیری از سرطان، افزود: اگر می‌بینید خانواده‌ای از شیوه‌های درمانی سرطان مانند شیمی‌ درمانی نتیجه‌ای مطلوب را دریافت نکرده و همچنین توان مالی بالا نیز ندارد چرا باید آن را برای درمان گرانقیمتی مانند اهدای سلول‌های بنیادی 100 میلیون تومانی برای ارسال به کشورهای اروپایی بفرستیم.

ابوالقاسمی بر تقویت انجمن‌های خیریه تاکید کرد و گفت: هنوز هزینه‌ها کمرشکن است و از منابع مالی دولت نمی‌توانند پرداخت شوند بنابراین با توجه به روند افزایش سرطان نقش خیرین باید فعال‌تر شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha