سلامت نیوز: بعضی از بیماری‌ها، ناشی از کمبود دریافت مواد غذایی است. برخی دیگر در اثر افزایش دریافت بیش از حد نوعی ماده غذایی یا عنصر اتفاق می‌افتد. در مواردی هم بیماری‌های ناشی از بدخوری‌ایجاد می‌شود؛ مثل دیابت نوع دوم. در‌این بیماری، فرد مبتلا، رژیم غذایی را به درستی رعایت نکرده و به دیابت نوع دوم یا دیابت اکتسابی دچار شده است.

بعضی از بیماری‌ها، ناشی از کمبود دریافت مواد غذایی است. برخی دیگر در اثر افزایش دریافت بیش از حد نوعی ماده غذایی یا عنصر اتفاق می‌افتد. در مواردی هم بیماری‌های ناشی از بدخوری‌ایجاد می‌شود؛ مثل دیابت نوع دوم. در‌این بیماری، فرد مبتلا، رژیم غذایی را به درستی رعایت نکرده و به دیابت نوع دوم یا دیابت اکتسابی دچار شده است. زمینه اصلی ابتلا به‌این بیماری «چاقی» است.

 این نوع دیابت مستقیما به اضافه‌وزن مرتبط است. بنابراین برای درمان باید الگوی تغذیه‌ای را تغییر داده، عادت‌های سالم را جایگزین عادت‌های غذایی نادرست کرد. از طرفی همراه با‌این تغییر الگوی غذایی باید تحرک بدنی افزایش یافته و شخص از نظر سلامت روان نیز وضعیت مناسبی داشته باشد. بنابراین سه عامل تغییر الگوی غذایی، تحرک بدنی و سلامت روان باعث درمان بیماری دیابت نوع دوم می‌شود. یک نکته را فراموش نکنیم؛ نوسان قند‌خون و وزن، خطرناک است. بنابراین با شروع رژیم غذایی تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک معالج سعی کنید تا پایان مسیر را ادامه دهید. در غیر‌این صورت، با نوسان میزان قند‌خون و وزن، سلامت بدن به خطر می‌افتد.
 
هیدرات کربنی‌ها: وقتی قند‌خون کسی بالاست، اول از همه باید مصرف مواد غذایی حاوی‌این خوراکی‌ها را قطع کرده یا به حداقل برساند.

نمونه:  انواع شیرینی تر، شیرینی خشک، کیک، شکلات، بستنی، آبنبات و‌... و خوراکی‌هایی که پس از تجزیه در بدن‌ایجاد هیدرات کربن می‌کنند؛ مانند مواد غذایی نشاسته‌ای.  

نشاسته‌ای‌ها: مواد غذایی حاوی‌این نوع قند مرکب از دیگر خوراکی‌هایی هستند که باید مصرف آنها به حداقل برسد. البته در اولین قدم باید مصرف‌ این خوراکی‌ها به طور موقت    قطع شود اما به تدریج با نظر متخصص تغذیه دوباره به شکل مناسب به برنامه غذایی اضافه می‌شوند.
نمونه: برنج، نان، سیب‌زمینی و مواد غذایی تهیه شده از‌ این نوع مواد غذایی

چربی‌ها : ‌این گروه از مواد غذایی یا مواد غذایی حاوی ‌این ترکیب‌ها مستقیما باعث بالا رفتن قند‌خون نمی‌شوند؛ بلکه به دلیل اثری که روی بدن دارند، باعث ابتلا به دیابت نوع دوم می‌شوند. حتما می‌دانید که مهم‌ترین اثر آنها، بالارفتن وزن است. بنابراین مصرف آنها نیز باید محدود شود.
نمونه: کره، روغن حیوانی، انواع روغن جامد، غذاهای پرچرب، دسرهای پرچرب و...

چه بخوریم؟
حالا که تقریبا خوردن اغلب غذاها، تنقلات و... ممنوع است، چه کار کنیم؟
بخارپزها: سخت است به جای یک پرس چلوکباب با کره و یک کاسه ماست موسیر پرچرب و نوشابه‌، یک بشقاب سبزیجات بخارپز و یک تکه سینه مرغ یا کباب بدون چربی بخارپز یا کبابی میل کنیم اما به هر حال همین است!

فیبردارها: سبزی و میوه، به جز انواع شیرین مانند موز که باید کنترل شده مصرف شوند، باید جایگزین تنقلات نامناسب به عنوان میان‌وعده شود. مصرف سبزی خوردن، سالاد کاهو، سالاد شیرازی، ماست و خیار یا ماست بدون چربی همراه غذا مناسب است. به‌ این ترتیب حجم معده نیز پر شده و پرخوری نمی‌کنیم.

لبنیات کم‌چرب و بدون چربی:‌ این خوراکی‌ها باید جایگزین لبنیات پرچرب شده و کره و... نیز از برنامه غذایی حذف شود.
چربی‌های سالم: برخلاف گذشته که خوردن چربی‌ها به طور کامل منع می‌شد، حالا توصیه به مصرف روغن‌های سالم است اما درباره «نوع» و «میزان» مصرف روغن‌ها با متخصص تغذیه صحبت کنید.
منبع: همشهری تندرستی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha