یکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۴
کد خبر: 63937
سلامت نیوز : محصولات كشاورزی نه فقط مردم ایران را در صدر مبتلایان به سرطان معده در جهان نشانده، بلكه از سوی بازارهای جهانی هم مهر باطل خورده و به كشور بازگردانده می‌شوند تا به گفته «محمد دهقان»، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی علاوه بر هزینه‌های ریالی، هزینه‌های حیثیتی هم برای كشور بتراشد. با این وجود مسئولان وزارت جهاد كشاورزی بی‌توجه به گزارش‌های هشدار‌دهنده وزارت بهداشت، اعتقاد دارد كه محصولات كشاورزی كشور، از سالم‌ترین محصولات كشاورزی در جهان هستند.

پرونده‌های مفتوح

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تهران امروز ؛ سن ابتلا به سرطان در كشور كاهش یافته و ایران رتبه اول سرطان معده در جهان را كسب كرده است. تحقیقات كارشناسان وزارت بهداشت نشان می‌دهد كه بیش از هرچیزی، مسئله از سمت سموم و کود‌های شیمیایی محصولات کشاورزی آب می‌خورد و همین مسئله هم باعث شده تا مجلسی‌ها «صادق خلیلیان» وزیر جهادكشاورزی را به مجلس فرا بخوانند و یك فرصت سه ماه به وزارت‌خانه داده‌اند تا راهی برای حل مشکلات محصولات کشاورزی و رعایت استاندارد و سلامت لازم را پیدا كنند. اما وزارت‌خانه متبوع خیلی مجلسی‌ها را در انتظار نگذاشت و در فاصله‌ای كمتر از یك هفته از آمدن خلیلیان به بهارستان، «ناصر توكلی» معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی آب پاكی را روی دست همگان می‌ریزد و اعلام می‌كند كه محصولات كشاورزی ایران از سالم‌ترین محصولات جهان هستند. البته او مشخص نمی‌كند كه چه نهاد و دستگاهی و براساس چه تحقیقاتی، محصولات كشاورزی كشور را جزو سالم‌ترین محصولات كشاورزی جهان دانسته است.

 از سوی دیگر هم «معصومه ابتكار» عضو شورای شهر تهران، خبر از رویكردی تكراری می‌دهد. به گفته او افرادی که دلایل شیوع سرطان در كشور را اطلاع رسانی می‌کنند، تحت فشارند. تا این سوال از سوی افكارعمومی مطرح شود كه آیا سرنوشت پرونده سبزیجات آلوده هم به پرونده آلودگی‌های شهری_ كه سالانه 5 هزار نفر در پایتخت را به كام مرگ می‌فرستد_ دچار می‌شود. پرونده مرگ‌ها براثر آلودگی هوا در حالی به نتیجه نرسید كه قوه قضائیه چند بار اعلام كرده بود كه آماده پذیرش شكایت بازماندگان مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا هستند. «مرضیه وحید‌دستجردی» وزیر سابق بهداشت هم قول داده بود كه تعداد مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در سال 90 را به رسانه‌ها اعلام كند اما فشار آنقدر زیاد بود كه دستجردی مسئله را به فراموشی سپرد و معاون او هم اعلام كرد كه وزارت‌خانه مر‌گ براثر آلودگی هوا را نه تایید و نه تكذیب می‌كند.

فشارها همچنان ادامه دارد

به گفته معصومه ابتكار فشارها همچنان ادامه دارد: افرادی که تاکنون در ارتباط با عوارض و عواقب آلودگی زیست‌محیطی تذکر و هشدار می‌دادند که شیوع سرطان‌های مختلف یکی از این عوارض است مورد تهدید و تحت فشارند که چرا این موضوع را اعلام کردند از این رو باید این رویه تغییر یابد.» این درحالی است كه آلودگی‌های غذایی و هوایی هر روز ابعاد گسترده‌تری پیدا می‌كند. به «اعتقاد ابتكار» مطرح کردن موضوعاتی اینچنین، برای ایجاد نگرانی بین مردم نیست بلکه برای تغییر سیاست‌های نادرستی که موجب شده عده‌ای سودجو از آن استفاده کنند.

او می‌گوید: «برخی از افراد سودجو با استفاده از رانت‌هایی که دارند شرایط را به نفع خود و جیبشان تغییر داده‌اند از این رو لازم است مجلس و دولت حساسیت کافی نسبت به این موضوع داشته باشند اگر چه شورای شهر نیز به سهم خود در ارتباط با سلامت افراد کوتاهی نمی‌کند.» برخی از افرادی كه البته نامی از آنها به میان نمی‌آید اما همچنان بسیاری مشكلات را در زمینه‌های مختلف مدیریت می‌كنند و زمینه بحران‌های مختلف در كشور هستند. به گفته ابتكار خوشبختانه در بحث آلودگی آب با توجه به گزارش‌های ارائه شده نگرانی نداریم اما آلودگی هوا، فرآورده‌های غذایی و امواج بر شیوه زندگی افراد تاثیر می‌گذارد و هزینه‌های درمانی بر آنها تحمیل می‌کند.

ورود جدی مسئولان

او با بیان اینکه از وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و بازرگانی می‌خواهیم تا به صورت جدی به این مسئله ورود کنند، می‌گوید: «درشرایط بحران اقتصادی هستیم از این رو نمی‌خواهیم به کشاورزان فشاری بیاوریم یا اینکه معضلات تورمی را بیش از این کنیم بلکه انتظار داریم تا وزارت جهاد کشاورزی با ساماندهی بحث سموم و مدیریت مزارع آلوده، ارائه آموزش‌های لازم و از رده خارج کردن سموم تاریخ گذشته موجب شود تا سم‌کمتری در محصولات کشاورزی استفاده شود. آلودگی‌ها ونگرانی‌ها تنها به زمین‌های كشاورزی داخل محدود نمی‌شود. بلكه آلودگی مواد وارداتی هم مدت‌هاست كه به دغدغه افكارعمومی تبدیل شده است كه البته مانند مسائل دیگر همچنان با آینده مبهم روبه‌رو شده و همچنان واردكنندگان، برندگان ماجرا هستند.» ابتکارمی گوید: باید سختگیری‌های فراوانی برای محصولات غذایی وارداتی از قبیل برنج، چای و میوه که ناسالم بودن آنها تایید شده است، اعمال شود.

فرصت سه ماهه، استفاده نشد

«محمد دهقان» نماینده مردم چناران، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی كه برای پاسخ سوال‌های خود درباره آلودگی سبزیجات صادق خلیلیان وزیر جهاد كشاورزی را به بهارستان كشانده بود، می‌گوید: «بر اساس نظر کارشناسان و آمار رسمی کشور وضعیت محصولات کشاورزی ما به دلیل استفاده از سموم شیمیایی زیاد، خطرناک است و سالانه 70هزار بیمار سرطانی به آمار سرطانی‌های کشور اضافه می‌شود که یک سوم آنها بر اثر محصولات کشاورزی مسموم دچار این بیماری می‌شوند.» او البته پاسخ‌های خلیلیان را قانع‌كننده نمی‌داند اما به پیشنهاد سایر نمایندگان فرصتی سه ماهه به وزارت‌خانه برای حل موضوع آلودگی‌های كشنده سبزیجات می‌دهد. اما وزارت‌خانه ظاهرا برای حل مشكلات به سه ماه وقت نیاز نداشت. چون سه روز بعد، توكلی معاون خلیلیان وجود هرگونه آلودگی در سبزیجات كشور را رد كرد و محصولات كشاورزی موجود را در بالاترین رده سلامت جهانی قرار داد تا علت افزایش سرطان‌های معده كه كودكان و نوجوانان را هم نشانه رفته است به یكی از بی‌پاسخ‌ترین سوال‌های حال حاضر كشور تبدیل شود. این درحالی است كه به گفته دهقان وزارت بهداشت نیز تایید کرده که آمار ابتلا به سرطان در کشور ما رو به افزایش است و یک سوم مبتلایان به سرطان به خاطر محصولات کشاورزی به این بیماری دچار می‌شوند.

از سوی دیگر وزارت جهاد درحالی منكر هرگونه آلودگی است كه به گفته دهقان، محصولات كشاورزی صادر شده به دلیل همین آلودگی‌ها به كشور بازگردانده می‌شود تا علاوه بر ضرر‌های مالی، هزینه‌های حیثیتی هم به كشور تحمیل شود.

با این وجود وزارت جهاد بی‌توجه به خطرات كشنده، صورت مسئله آلودگی‌های مرگبار محصولات كشاورزی را پاك كرده و هزینه‌های درمانی‌ سرسام‌آوری را به مردم تحمیل می‌كند. هزینه‌هایی كه دولت نه تنها برنامه‌ای برای تامین آنها ندارد كه در آخرین قدم، وزیر بهداشت خود را هم به دلیل دفاع از حق سلامت مردم بركنار كرد تا آینده هزاران بیمار_ با توجه به رویكرد‌های عجیب دولتمردان حال حاضر كشور_ در هاله‌ای از ابهام فرو رود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha