سلامت نیوز :رییس بخش تحقیقات و رفرانس هاری انستیتو پاستور گفت: بیش از 50 درصد موارد هارگزیدگی در کودکان سنین 5 تا 14 سال اتفاق می‌افتد بنابراین باید توصیه‌های پیشگیرانه را جدی بگیریم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکترعلیرضا زواره‌ای، با بیان این مطلب اظهار داشت: والدین در صورت مشاهده موارد هار گزیدگی باید هرچه سریعتر کودک خود را به مراکز درمان پیشگیری هاری روانه کنند.

وی افزود: والدین بچه‌های کم سن و سال، باید این نکته را توجه داشته باشند که اگر فرزندشان در کوچه یا جای دیگری دچار حیوان گزیدگی شد این قضیه را جدی گرفته و با مراکز درمانی و پیشگیری از هاری تماس بگیرند.

رییس بخش تحقیقات و رفرانس هاری با اشاره به احتمال هارگزیدگی دانش آموزان در مسیر راه مدرسه گفت: مدیران و معلمان باید ملاحظه کنند که اگر در دست و پای دانش آموزی عوارضی مانند زخم ها و خراشیدگی‌هایی وجود داشته باشد لازم است که هر چه سریعتر با والدین آنها تماس بگیرند.

دکتر زواره‌ای در ادامه به افرادی که حیوان خانگی مانند سگ و گربه نگهداری می کنند، توصیه کرد: حیواناتی که حتما واکسن‌های لازم را به حیوانات خانگی بزنند و معمولا هر شش ماه یک بار، حیوانات خانگی مانند سگ و گربه در برابر ویروس هاری واکسینه می شوند.

وی تصریح کرد: افرادی که دچار بیماری نقص سیستم ایمنی هستند و یا به هر صورتی از داروهایی که سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند در صورت گزشی توسط یک حیوان هار باید سه کلاس را برای تزریق واکسن و سرم در نظر بگیرند.

رییس بخش تحقیقات و رفرانس هاری انستیتو پاستور اضافه کرد: این افراد اگر در زمان گزش دچار یک خراشیدگی باشند و خونریزی مشاهده نشده باشد نظیر افرادی با آنها برخورد می‌شود که در کلاس سه (تزریق توأم واکسن و سرم) هستند یعنی افرادی که هنگام گزش با حیوان مشکوک به بیماری هاری خون ریزی روی محل گزیدگی مشاهده شده باشد، در نتیجه برای این افراد حتما تزریق سرم ضد هاری انسانی توصیه می کنیم.

دکتر زواره‌ای خاطرنشان کرد: توصیه دیگر ما به افرادی است که دچار خفاش گزیدگی شدند این نوع افراد علاوه بر این که باید سرم دریافت کنند، باید تزریق پنج دوزی واکسن هاری در دوزهای صفر، سه، هفت، چهارده و بیست و هشت را نیز بزنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha