سلامت نیوز :پرویز مظاهری در گفت‌وگو با فارس، افزود: آلودگی هوا همان گونه که بر روی تمام جسم اثر می‌گذارد و باعث مشکلات ریوی و تنفسی می‌شود به 2 دلیل اختلال در اکسیژن‌رسانی و ناراحتی‌های فردی، باعث مشکلات روانی نیز می‌شود.

وی ادامه داد: هنگامی که اکسیژن‌رسانی مختل می‌شود سیستم مغزی و عروقی فعالیت‌ طبیعی خود را از دست می‌دهد و باعث کاهش کارایی آن، افسردگی و تشدید اضطراب می‌شود.

مظاهری گفت: آلودگی هوا همچنین عرصه فعالیت را بر فرد تنگ می‌کند و باعث ناراحتی‌ و احساس ناخوشایند در افراد می‌شود که به افزایش اضطراب، افسردگی، پرخاشگری و پایین آمدن سطح تحمل افراد در مواجه با صداهای اطرافشان منجر می‌شود.

دبیر انجمن روانپزشکان ایران با بیان اینکه افراد در محیط آلوده رفتارهایی که باید نرمال و طبیعی باشد را انجام نمی‌دهند، تصریح کرد: بی‌قراری و احساس اضطراب با‌‌ آلودگی هوا بیشتر شده و در این شرایط آلودگی صوتی نیز عوارض بسیاری را ایجاد کرده است.

مظاهری، بروز اختلالات روانی را در زنان و مردان برابر دانست و گفت: با تشدید این علائم در هوای آلوده فرقی میان زنان، مردان و کودکان وجود ندارد اما همان گونه که گفته شده بیماران، کودکان و زنان باردار تأثیرات جسمی بیشتری می‌گیرند بنابراین در رابطه با اختلالات روانی نیز وضع به همین منوال است.

وی پرخاشگری در کودکان را نسبت به اطرافیان یکی از عوارض آلودگی هوا دانست و گفت: این علائم در افرادی که زمینه اختلالات روانپزشکی دارند تشدید می‌شود و باید داروهای خود را به موقع مصرف کنند.

دبیر انجمن روانپزشکان ایران در رابطه با آمار اختلالات روانپزشکی در تهران گفت: آمار دقیقی از انواع اختلالات در دست نیست اما به طور کلی 5 تا 15 درصد افراد، مبتلا به اضطراب و افسردگی هستند.

مظاهری با بیان اینکه مراجعه به مطب‌ها و بیمارستان‌ها در هوای آلوده کمتر می‌شود، گفت: به دلیل اینکه مردم از منازل کمتر بیرون می‌آیند آمار مراجعات کاهش می‌یابد اما به مرور عوارض و اختلالات روانی در افرادی که در محیط آلوده و پر از سرب زندگی می‌کنند ایجاد می‌شود و در درازمدت آمار اختلالات روانپزشکی را افزایش خواهد داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha