سلامت نیوز : سیدمهدی در گفت و گو با فارس با اشاره به ترکیبات مختلف موجود در هوای آلوده اظهار کرد: ذرات معلق به ویژه آنهایی که قطر کمتر از 2.5میکرون یا یک میکرون دارند همچنین گازهای ازن، موندکسید کربن و ترکیبات نیتروژن و گوگرد آسیب رسان تر هستند.

وی اظهار کرد: اثرات کوتاه مدت آلودگی هوا که شامل افزایش بارکاری قلب و ریه است، شناخته شده تر است و در کسانی که ظرفیت این اندامهایشان کاهش یافته باشد خطر آفرین است تا حدی که می‌تواند به مرگ منجر شود.

سید مهدی توضیح داد: افزایش بار کاری قلب در هوای آلوده برای افرادی که سابقه تنگی شریان دارند، ممکن است به حمله قلبی منجر شود و در کسانی که ظرفیت بازمانده ریوی کاهش یافته دارند، مانند مبتلایان به بیماری مزمن انسداد تنفسی (COPD)، مبتلایان به تحریک پذیری راههای تنفسی مثل آسم در این شرایط دچار حمله جدید می شوند.

به گفته وی، اثراتی مانند سوزش چشم و گلو جزو اثرات تحرکی کوتاه مدت است و بر خلاف برخی مقالات آلودگی هوا در این دو مورد اثر طولانی مدت ندارد و به طور مثال به کاهش بینایی منجر نمی‌شود.

وی اثرات بلند مدت آلودگی هوا را فاجعه آمیزتر توصیف کرد و افزود: سرطانها به ویژه سرطانهای دستگاه تنفسی، بیماریهای تنفسی و کاهش باروری از دیگر تبعات آلودگی هواست که به دلیل کمبود مطالعات دقیق در این زمینه نمی توان ارزیابی کاملی داشت.

این متخصص ریه اظهار کرد: کودکان به دلیل نوع تنفس، فعالیت و تحرک بیشتر، به میزان اکسیژن بیشتری نیاز دارند. علاوه بر این قرار داشتن در مرحله تکوین مغز و داشتن امید به زندگی بیشتر این گروه را آسیب پذیرتر کرده است.

وی افزود: زنان باردار به دلیل حساس بودن جنین و سالمندان از دیگر گروه‌های آسیب‌پذیر در شرایط آلودگی هوا هستند.

سید مهدی مهمترین توصیه به شهروندان را در زمان آلودگی هوا عدم خروج از منزل عنوان کرد و گفت: اگر چه آلودگی هوا در منازل هم با شدت و ضعف وجود دارد اما غلظت آلودگی در منزل کمتر است و در شرایط فعلی راهی به جز ماندن درخانه برای شهروندان وجود ندارد.

وی ادامه داد: استفاده از ماسک فیلتردار مناسب در صورتی که از اطراف نشتی نداشته باشد نیز تا حدودی در جذب ذرات معلق موثر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha