سلامت نیوز : محمدرضا جویا، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه استعمال دخانیات یکی از عمده‌ترین علل مرگ و میر در جهان است اظهار داشت: خطر ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی بر اثر استفاده از سیگار در مردان تا 3 برابر و در زنان تا 6 برابر افزایش می‌یابد و ترک دخانیات در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، خطر حمله قلبی مجدد و مرگ را به میزان 50 درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ جویا با بیان اینکه دود سیگار و قلیان با دارا بودن بیش از 4 هزار نوع ماده سمی، باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود گفت: از این ترکیبات برخی همچون نیکوتین، منوکسیدکربن، آرسنیک، سانید هیدروژن، آمونیاک اثرات سوء بیشتری روی دستگاه‌های مختلف بدن دارد و به طور میانگین افرادی که سیگار کشیدن را در دوران نوجوانی آغاز می‌کنند 20 سال زودتر از افراد غیرسیگاری جان خود را از دست می‌دهند.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه استعمال نکردن هر گونه مواد دخانی و ترک آن در اسرع وقت بهترین راهکار حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریهای مرتبط با دخانیات است افزود: علت90 درصد سرطان‌های ریه، 15تا20درصد سایر سرطان‌ها سرطان روده بزرگ،کبد، رحم، خون و 80 درصد موارد برونشیت مزمن و آمفیزم استعمال دخانیات است.

جویا اظهار داشت: استعمال دخانیات در ایجاد بیماری‌های گوارشی، کمردردهای مزمن، پوکی استخوان‌ها، پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های پوستی نقش مؤثری دارد.

وی خاطر نشان کرد: همچنین دخانیات قدرت باروری زنان را کاهش داده، خطر ایجاد سقط، تولد نوزاد با وزن کم، مرده زایی و یائسگی زودهنگام را افزایش می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha