سلامت نیوز : ناهید خداکرمی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: با اینکه ماماها آماده ارائه مشورت برای راائه خدمات سلامت باروری در جمعیت کشور است، ولی معلوم نیست چه برنامه‌ای در حال اجراست.

وی تصریح کرد: نهادهای سیاستی کشور، قانونگذاران و مجریان کلان باید از ظرفیت جامعه مامایی و انجمن مامایی برای مشاوره استفاده کنند.

رئیس انجمن علمی مامایی ایران اظهار داشت: حتی در سطح وزارت بهداشت و وزارت ورزش و جوانان اگر برنامه‌ای هم اجرا شود نیاز به استفاده و تجارب جامعه مامایی دارد چرا که قشر ماما بیشتر با زنان و دختران جامعه در تماس است. 

به گفته  خداکرمی مثلاً در وزارت ورزش و جوانان قرار است 16 ساعت آموزش‌های پیش از ازدواج به زوجین داده شود و در این راستا می‌توان از توانمندی‌ها و تجارب جامعه مامایی منطبق با سیاست‌های نظام استفاده کرد.

خداکرمی با اشاره به اینکه مامایی از معدود حرفه‌هایی است که باید در مکان‌های مختلف حضور داشته باشد گفت: ماماها چه در خانه‌های سلامت یا زایشگاه‌ها و حتی در مدارس می‌توانند برای ارائه خدمات مشاوره و درمانی به زنان و دختران حضور داشته باشند و این قشر در زمینه سلامت خودشان اولین فردی را که ملاقات می‌کنند «ماما» است.

وی در پاسخ به اینکه ظاهراً ارائه رایگان وسایل پیشگیری از بارداری در خانه‌های بهداشت و مراکز درمانی دولتی با تغییر سیاست جمعیتی قطع شده گفت: وزارت بهداشت می‌گوید این وسائل را جمع آوری نکردیم و فقط دیگر این وسایل رایگان در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد که شاید این کار یک اشتباه استراتژیک باشد.

وی افزود: برخی مادران پرخطر و مبتلا به دیابت و فشار خون هستند. از طرفی سن ازدواج بالا رفته و بارداری در سنین بالا آسیب‌های خاص خودش را دارد که حتماً باید در کنار سیاست هوشمندانه‌ای که برای افزایش جمعیت اتخاذ می‌کنیم حواسمان باشد که با این کار مرگ ومیر مادر و نوزاد افزایش نیابد.

رئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت: باید سیاست افزایش جمعیت را هوشمندانه پیش ببریم و مراکز بهداشتی- درمانی و خانه‌های بهداشت همچنان وسائل پیشگیری از بارداری را رایگان در اختیار قرار دهند.

وی تاکید کرد: ما سالها هشدار داده‌ایم که هرم جمعیتی ما حرکت متناسبی ندارد و آسیب‌زا شده اما حالا نباید با برنامه‌های عجولانه کارشناسی نشده آسیب بیشتری به جامعه وارد کنیم.

وی راه حل حفظ مناسب ترکیب جمعیتی را فراهم کردن زمینه‌های مختلف زندگی عنوان کرد و گفت: زنان ما باید حمایت بیشتری شود و باید زمینه‌ای فراهم کنیم تا جوانان بتوانند به موقع ازدواج کنند و به موقع بچه‌دار شوند.

رئیس انجمن علمی مامایی ایران تصریح کرد: با حذف وسائل پیشگیری از بارداری و در اختیار ندادن این وسائل برای خانواده‌های آسیب پذیر، در نهایت کودکانی متولد می‌شوند که والدین از عهده تربیت و تغذیه آنها بر نمی‌آیند و در این راستا ماماها می‌توانند با کارهای کارشناسی برنامه‌های افزایش صحیح جمعیت را تدوین و ترویج کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha