سلامت نیوز : حمیدرضا رواقی امروز در نشست خبری دومین جشنواره حاکمیت بالینی افزود: بیمارستان‌هایی که لوح کیفیت دریافت می‌کنند باید در 7 محور اثربخشی بالینی، ممیزی بالینی، مدیریت خطر، مدیریت پرسنلی و کارکنان آموزش ، تعامل با بیمار و جامعه، استفاده از اطلاعات بهترین رتبه را کسب کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ وی ادامه داد: سال گذشته اولین جشنواره حاکمیت بالینی برگزار شد و تأکید بر مفهوم‌سازی مطالب ارائه شده و علمی کردن مصادیق در جشنواره امسال اجرا می‌شود تا روند یادگیری در بیمارستان‌ها بهبود یابد.

رواقی گفت: بر اساس تجارب سال گذشته و بازخورد آن برای مفاهیم 7 گانه که هدف رضایتمندی را دنبال می‌کند مصداق‌های ملموس برای بیمارستان‌ها در نظر گرفته شد تا به صورت عینی بیمارستان‌ها درگیر شوند.مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی تصریح کرد: در تمام محورها مصادیق تعریف و ابلاغ شد، رتبه بندی مشخصی در نظر گرفته و برای آن نظرسنجی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام گرفت.

وی با بیان اینکه هر رتبه‌بندی دارای اشکالاتی است، افزود: سعی ما به حداقل رساندن اشکالات در اثربخشی بالینی است چرا که یکی از کمبودهای ما در کشور این است که راهنماهای بالینی باید تولید و بومی‌سازی شوند تا از این طریق به استانداردبخشی کمک شده و سقف هزینه‌ها کمتر شود به طور مثال مشخص شود که آیا تشخیص آزمایش MRI برای یک بیمار لازم است یا خیر بنابراین خط مشی ارائه خدمات از این طریق مشخص می‌شود.

رواقی با اشاره به اینکه یکی از محورهای خدمات بالینی تکریم بیمار و تعامل با بیمار است، افزود: 20 استاندارد لازم که از سوی سازمان بهداشت جهانی تنظیم شده به تمام بیمارستان‌ها ابلاغ شده است تا در زمینه اعتباربخشی و خدمات ایمنی از آن بهره بگیرند.

رواقی گفت: 80 درصد بیمارستان‌ها خود ارزیابی کردند و به عملکرد خود نمره دادند و نتیجه را به معاونت درمان دانشگاه‌های خود فرستادند که نتایج مجدد ارزیابی شد تا پس از نمره‌دهی به آن به ستاد وزارت بهداشت ارسال شد.

مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی گفت: در سال گذشته ارزیابی و تجارب افرادی که به ارزیابی می‌پرداختند متفاوت بود به همین دلیل صد نفر را در کلاس‌های مشخص و با مبنای علمی آموزش دادیم بنابراین ادبیات ارزیابی از لحظه ورود تا خروج و همچنین نظرات یکسان شد و نامه محرمانه به بیمارستان‌ها ارسال کردیم تا گزارش خود را در مورد این تیم ارزیاب اعلام کنند.

رواقی افزود: 75 ارزیاب کار عملیات ارزیابی را انجام دادند و در 3500 ساعت ارزیابی بیمارستانی در کشور انجام شد و در نهایت حدود 60 بیمارستان لوح کیفیت خدمات بالینی را دریافت خواهند کرد.

رواقی با اشاره به اینکه دانش و تعهد مدیریتی بیش از سال گذشته شده است گفت: در زمینه یادگیری بیمارستان‌ها و تعامل با بیمار رشد خوبی را داشته‌ایم اما در هیچ کجای دنیا و در بهترین شرایط خدمات بالینی زودتر از 15 سال اجرایی نمی‌شود.

رواقی افزود: سال آینده سال راهنمای بالینی و تعامل بیشتر متخصصان با این طرح و افزایش رضایتمندی بالینی است.

وی گفت: تمام بیمارستان‌ها اعم از دانشگاهی، تأمین اجتماعی و سایرین رتبه‌بندی نزدیک به هم را داشته‌اند اما از میان 52 بیمارستان فقط آنهایی که حداقل 60 درصد نمره را دریافت کرده‌اند به عنوان بیمارستانهای مورد ارزیابی برای دریافت لوح در نظر گرفته می‌شوند.

رواقی با بیان اینکه برترین بیمارستان کشور در جشنواره حاکمیت بالینی اعلام می‌شود گفت: ما نمی‌توانیم به بیماران توصیه کنیم که به کدام بیمارستان بروند یا کدام بیمارستان خدمات بهتری ارائه می‌دهد بلکه بیمارستان‌هایی که لوح کیفیت خدمات را دریافت می‌کنند باید به دنبال اطلاع‌رسانی مناسب در بیمارستان خود باشند.

وی در مورد اعطای لوح کیفیت خدمات گفت: تاکنون در سطح تهران 3 بیمارستان خصوصی، 10 بیمارستان دولتی و دانشگاهی، 2 بیمارستان زیر نظر ارتش و صنایع دفاع و 2 بیمارستان تأمین اجتماعی نیز این لوح را دریافت کرده‌اند بنابراین از 60 بیمارستان 15تا مربوط به تهران است.

مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی گفت: امسال سال عینیت بخشی به خدمات است و سال گذشته سال تشویقی بوده است، اگر بیمارستانی یک سال لوح کیفیت گرفت اما در جهت ارتقای کیفیت خدمات تلاشی نکرده باشد امسال لوح را دریافت نمی‌کند در این زمینه یکی از دانشگاه‌های مطرح کشور نتوانسته به این امر تحقق بخشد و بنابراین به بیمارستان تحت پوشش آن نمره‌ای داده نشده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha