همزمان با توقف ثبت سفارش واردات محافظ بهداشتی از چند ماه پیش تاکنون قیمت این محصول در بازار بعضا تا 100 درصد افزایش یافته است.

توقف ثبت سفارش واردات محافظ بهداشتی/ چند کارخانه تولید داخل داریم؟
سلامت نیوز :  همزمان با توقف ثبت سفارش واردات محافظ بهداشتی از چند ماه پیش تاکنون قیمت این محصول در بازار بعضا تا 100 درصد افزایش یافته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ سازمان توسعه تجارت حدود سه ماه پیش در راستای کنترل مصرف ارزی کشور اقدام به محدود کردن واردات 77 قلم کالا کرد. در ادامه نیز اولویت‌بندی 10 گانه کالاهای وارداتی به صورت کامل اعلام و قرار شد ثبت سفارش واردات کالاهای اولویت 10 متوقف شود. از جمله اقلامی که از آن زمان تاکنون ثبت سفارش واردات آن متوقف مانده محافظ بهداشتی بوده است. اگرچه این محصول بعدا در اولویت 9 قرار گرفت اما باز هم ثبت سفارش آن متوقف مانده است.

اما توقف ثبت سفارش واردات محافظ بهداشتی با گرانی شدید این محصول در بازار همراه شده است. اگرچه فعالان بازار محصولات آرایشی و بهداشتی اعتقاد دارند که گران شدن محافظ بهداشتی در بازار ربط چندانی به توقف ثبت سفارش واردات نداشته بلکه بیشتر به دلیل جو روانی ایجاد شده در بازار بوده است.

یک فعال بازار محصولات بهداشتی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که حجم محافظ بهداشتی موجود در بازار تا دو سال آینده نیز جوابگوی نیاز بازار داخلی خواهد بود، افزود: بعضا جنس‌هایی مربوط به چندین سال قبل وارد شده است که با توجه به تاریخ انقضای آن‌ها که به چند سال هم می‌رسد، این اجناس‌ می‌توانند نیاز بازار را تا چند سال آینده نیز تامین کنند.

به گفته وی قاچاق محافظ بهداشتی هم با توجه به حجیم، سنگین و همچنین تابو بودن آن نسبت به سایر محصولات پزشکی صرفه چندانی ندارد و قاچاقچیان بیشتر ترجیح می‌دهند در حوزه‌های دیگر این دسته از محصولات مانند نخ بخیه فعالیت کنند. او اگرچه اذعان می‌کند که چین در بازار محافظهای بهداشتی قاچاق ایران نیز بیشترین سهم را خود اختصاص داده است.

محمدمهدی ثقفی همچنین با اشاره به فعالیت دستکم سه کارخانه تولید محافظ بهداشتی در کشور افزود: این سه کارخانه توانایی تامین نیاز بازار را دارند اما به دلیل بلاتکلیفی به وجود آمده در بازار ارز مشکلاتی نیز برای آن‌ها در حوزه‌های مختلف به وجود آمده است. از سوی دیگر برخی واردکنندگان به دلایل مختلف از کار با تولیدکنندگان داخلی سر باز می‌زنند و به آن‌ها سفارش نمی‌دهند.

او همچنین با اشاره به وارداتی بودن ماده اولیه محافظ بهداشتی افزود: حجم محافظ بهداشتی موجود در بازار به قدری زیاد است که می‌توان گفت حداقل تا دو سال آینده نیز بازار با کمبودی در این حوزه مواجه نخواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران در 10 ماهه سال جاری حدود چهار میلیون دلار محافظ بهداشتی به صورت رسمی و قانونی وارد کشور شد. از این میزان واردات 2.1 میلیون دلار مربوط به چین و 1.1 میلیون دلار نیز مربوط به مالزی بوده است. همچنین امارات، بلژیک، تایلند، اسپانیا، ترکیه، فرانسه، هند، مجارستان و آلمان نیز از دیگر مبادی ورود محافظ بهداشتی به کشور در 10 ماهه سال جاری بودند.

در سال 1390 نیز حدود 5.5 میلیون دلار محافظ بهداشتی به صورت قانونی وارد کشور شده بود. در سال گذشته نیز چین، امارات و مالزی از عمده‌ترین مبادی ورود این محصول بهداشتی به کشور بودند.

از آمار مصرف و تولید محافظ بهداشتی (کاندوم) در کشور اطلاعات چندان دقیقی در نیست. برخی منابع غیررسمی از مصرف سالانه بین 100 تا 200 میلون قطعه محافظ بهداشتی در کشور خبر می‌دهند. حتی نهادهای بین‌المللی هم اطلاعات چندان دقیق و به روزی را در این باره منتشر نکرده‌اند. اما بر اساس تاکیدات سازمان جهانی بهداشت و همچنین مراکز بهداشتی داخلی استفاده از محافظ بهداشتی می‌تواند علاوه بر ممانعت از گسترش برخی بیماری‌ها از زایمان‌های ناخواسته نیز جلوگیری کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha