سلامت نیوز : طاها طاهری در اولین نشست مشترک شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران افزود: در رابطه با بحث اعتبارات، ستاد وارد عمل شده و تا سال 92 هر آنچه که دبیرخانه این ستاد مشترک برای مقابله با عرضه مواد مخدر نیاز دارد تزریق خواهد شد تا مشکل تهران در حوزه مواد مخدر حل شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ وی ادامه داد: تدبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر در مقابله با ورود مواد مخدر به نقطه مرزی کشور رفته است اما فشارهای وارد شده در 8 ماه گذشته از مرز خاکی به سمت دریاها رفته است و با وسعت مرزهای دریایی نمی‌توان به راحتی آن را کنترل کرد.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: در کمتر از 2 سال گذشته در 5 استان اصلی کشور برای اجرای ماده 42 قانون مبارزه با مواد مخدر زندان‌های مدرن ساخته شده‌اند تا معتادان در شرایط مناسبی نگهداری شوند و دولت در این زمینه در پایان سال 89 و 90 حدود 90 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است.

طاهری با اشاره به اینکه مسئله مواد مخدر موضوع مسئولان نظام شده است، گفت: حتی نمایندگان مجلس نیز به پای کار آمده‌اند در حالی که سالهای گذشته توجه کمی از مسئولان را شاهد بودیم .

وی ادامه داد: به طور مثال در زمینه مرخصی زندانیان که باعث مراجعه و مصرف مجدد معتادان به مواد مخدر می‌شد اصلاحاتی در قانون انجام شد و بدین ترتیب حدود 6 هزار نفر در زندان‌ها باقی ماندند و این درحالی است که هم اکنون یک معتاد خیابانی در کف خیابانهای برخی استان‌ها دیگر مشاهده نمی‌شود.

وی افزود: اما این مسئله در تهران فرق می‌کند ، پیچیدگی مسائل حاشیه نشینی و درمان، کنترل مواد مخدر را در تهران سخت کرده است.

وی با بیان اینکه همه استانهای کشور دارای مراکز نگهداری و درمان معتادان هستند تا معتادی در کف خیابان باقی نماند گفت: در حوزه کنترل مراکز و کمپ‌های درمان اعتیاد اقدامات مناسبی انجام شده است.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: برای درمان و جمع‌ آوری معتادان از کف خیابان‌ها تاکنون چندین میلیارد تومان هزینه شده است اما بدون نتیجه مجدداً معتادان به مصرف مواد روی آورده‌اند بنابراین در تهران باید گام مهمی برداشته شود و در این زمینه هر چقدر اعتبار لازم باشد در اختیار نهادهای مختلف می‌گذاریم.

* پلیس جوابگوی خانواده‌ها خواهد بود

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تبصره 2 ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق این تبصره اگر مردم با پلیس تماس بگیرند و اعلام کنند که فرزندشان معتاد است و خواهان نگهداری آن هستند پلیس این امکان را دارد تا به مدت 3 ماه از آنها نگهداری کند.

وی ادامه داد: بنابراین اردوگاه پلیس مدار را طراحی کرده‌ایم تا از این طریق پلیس جوابگوی مردم باشد و در این زمینه جلساتی را در کمیته های ستاد با کمک وزارت بهداشت داشته‌ایم.

وی افزود: دسترسی به مواد در مصرف کنندگان در سطح تهران باید کم شود و پلیس در این زمینه باید هر اقدامی که لازم است را انجام دهد به این ترتیب توزیع کنندگان مواد مخدر مشخص می‌شوند و دسترسی به مواد کمتر خواهد شد.

طاهری دومین اقدام ستاد مبارزه با مواد مخدر را توسعه مراکز درمان دانست و گفت: برای اینکه مردم تهران تا شب عید شهر خود را پاک شده از معتادان خیابانی ببینند مراکز درمان توسعه می‌یابد.

طاهری افزود: در این زمینه شهرداری تهران کمک کرده است اما نباید به بهانه احداث کمپ‌های ترک اعتیاد، پولشویی انجام گیرد و در برخی مناطق فقط شاهد سودآوری و درآمدزایی این کمپها باشیم.

وی افزود: برخی فقط از شهرداری پول می‌گیرند تا کمپ احداث کنند در حالی که معتاد باید تمام دوره درمان را طی کند و تأثیرات خود را بگیرد اما اکنون شاهد این هستیم که معتاد پس از کمپ در جامعه رها می‌شود و دوباره به اعتیاد رو می‌آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha