سلامت نیوز : محمدرضا شیرزادی در کارگاه آموزشی منطقه ای آزمایشگاهی لیشمانیوز در کرمان گفت: از آنجا که مردم تماس های مختلفی با حیوانات و محصولات حیوانی دارند نیاز است جامعه را در زمینه حفاظت شخصی در مقابل این بیماری ها آموزش های لازم را فراگیرند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا ؛ وی گفت: حیوان گزیدگی، هاری، تب مالت، بروسلوز، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سالک از جمله بیماری های مشترک انسان و دام هستند.

شیرزادی ضمن اشاره به چگونگی بیماری سالک گفت: 12 میلیون نفر در جهان به بیماری لیشمانیوز (سالک) جلدی مبتلا هستند و در بسیاری از کشورها مواردی که از این بیماری وجود دارد بیشتر از مقدار گزارش شده این بیماری است.

وی گفت: بیماری لیشمانیوز یا سالک در ایران، به دو دسته سالک شهری (خشک) و روستایی (مرطوب) تقسیم می شود.

رئیس اداره کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام افزود: منشأ سالکی که در مناطق شهری دیده می شود افراد آلوده به بیماری و سگ های مبتلا و منشأ سالک روستایی موش های صحرایی هستند.

شیرزادی گفت: با اینکه سالک روستایی از نظر ظاهری بدشکل تر از نوع شهری آن است، اما دوره آن کوتاه تر و خوش خیم تر و درمان آن راحت تر است.

وی ادامه داد: مهم ترین عامل در گسترش این بیماری تغییرات آب و هوایی است و این بیماری بیشتر در فصل پاییز گسترش می یابد.

وی با اشاره به وضعیت جغرافیایی پراکندگی سالک گفت: بیشترین مورد سالک در استان فارس دیده شده است و استان کرمان نیز در رده پنجم استان ها قرار دارد و از نظر رتبه بندی دانشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان رتبه هشتم را در میزان بروز سالک دارد.

شیرزادی وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله را از عوامل شیوع سالک عنوان کرد و گفت: در کرمان در سال های 82 تا 84 به دلیل وقوع زلزله بم، بیشترین مورد ابتلا به سالک مشاهده شد.

رئیس اداره کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام گفت: مهم تریم اقدامات کنترلی بیماری های مشترک انسان و دام، هماهنگی های بین بخشی و آموزش جامعه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha