شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۱
کد خبر: 68045
سلامت نیوز :تا به‌حال چیزی در مورد لیزرهای خانگی شنیده‌اید؟دستگاه‌هایی که به گونه‌ای ساخته‌شده‌اند که بتوانند تا حدی عملکردی شبیه لیزرهای کلینیکی داشته‌باشند تا بتوانند به ریشه موهای زائد حمله کرده و برای مدت طولانی شما را از شر آنها خلاص کنند.هیجان انگیز است که بتوان در خانه با تنها یکبار هزینه کردن برای همیشه موهای زائد را از بین برد؟ اما آیا واقعا می‌توان چنین انتظاری داشت؟ در اینجا سعی کرده‌ ایم تمام جوانب مختلف این دستگاه‌ها را بررسی کنیم، از روش کار آنها تا نظر پزشکان مختلف و....

تکنولوژی لیزرهای خانگی چیست؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ در این دستگاه‌های لیزر خانگی از تکنولوژی به نام آی پی ال (intense pulse light) یعنی سیستم های نور شدید پالسی استفاده می‌کنند. این تکنولوژی لیزر نیست بلکه فلش لامپ‌های زنون است که نور چند طول موجی ایجاد می کند که قادر است اثرات گوناگون روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد، دستگاه IPLبا پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس به‌صورت آرام و بی خطر استفاده می شود. پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آنها بدون سوختگی  یا آسیب به پوست می شود. دستگاه حذف موی IPL سریع وکاملا بدون درد است. عوارض جانبی کم است ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شود.

آیا لیزر موهای زائد دردناک است ؟

مثل لیزرهای کلینیک‌ها، معمولا این دستگاه‌های نیازی به مواد بی‌حس کننده ندارند فقط برخی از آنها دارای  ژل خاصی است که به خنک کردن پوست کمک می‌کند.زمانی که اشعه لیزر به پوست تابیده می شود تنها سوزش مختصری احساس می شود که آن هم توسط همان ژل های خنک کننده یا دستگاه‌های خنک کننده مخصوص به حداقل می رسد.

آیا برای تمام بدن قابل استفاده‌ است؟

این به نوع دستگاه لیزر خانگی بستگی دارد و اگر در دفترچه دستگاه تاکید شده آن را مثلا برای صورت، سینه یا ناحیه تناسلی استفاده نکنید، حتما این توصیه را جدی بگیرید چون ممکن است پالس‌های نوری آن دستگاه برای این نواحی بدن مناسب نباشد اما اگر محدودیت مصرفی در دفترچه ذکر نشده بود،‌ می‌توان از آن برای از بین بردن موهای زائد تمام قسمت‌های بدن کمک گرفت.همچنین حواستان باشد که یکی از شایع‌ترین عارضه‌های پوستی لیزر، سوختگی است. به خصوص اگر در استفاده از آن دقت‌ نکنید، ممکن است پوست فرد دچار سوختگی شود.

هیچ روش دائمی وجود ندارد!

نمی‌توان برای همیشه موهای زائد را از بین برد بله تنها می‌توان برای مدتی طولانی از شر آنها خلاص شد؛ این مطلب را به این دلیل می‌گوییم که تا به حال نه IPL  و نه لیزر از طرف سازمان FDA به عنوان یک روش دائمی شناخته نشده‌اند. یعنی تا به‌ حال شواهد کافی برای اثبات این موضوع به دست نیامده‌ است.

چه کسانی می‌توانند از دستگاه‌های لیزر خانگی استفاده کنند؟

مقایسه‌ای کلی بین روش‌های مختلف از بین بردن موهای زائد

این دستگاه‌ها لیزر واقعی نیستند!

 امتیاز این دستگاه‌ها این است که از لیزر ارزان‌تر بوده و یکی از آنها فقط با تعویض عدسی می‌تواند جای چند دستگاه لیزر متفاوت کار کند اما به طور کلی نسبت به دستگاه‌های لیزر ضعیف‌تر است و در نتیجه به جلسات بیشتری برای درمان نیاز است، البته برخی از پزشکان عقیده دارند این دستگاه‌ها با تولید نور تنها موها را به حالت خواب یا تلوژن می‌برد و در نتیجه رشد موها کند می‌شود و موها بعد از مدتی دوباره رشد خواهد کرد.

چطور موها از بین می‌روند؟

نور لیزر از سطح پوست عبورکرده و جذب رنگدانه‌های مشکی تنه مو در زیر پوست می‌شود. انرژی جذب شده تبدیل به حرارت می‌شود و این حرارت سلول‌های زاینده مو را که در تحتانی‌ترین قسمت مو یا در محل اتصال عضله مو به ساقه مو قرار دارند از بین می‌برد.

تنها سراغ مارک‌های معتبر بروید

روش کار دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی شبیه دستگاه‌های لیزر موهای زائد کلینیکی است با این تفاوت که طوری طراحی شده‌اند كه خطر کمتری برای استفاده خانگی داشته باشند و بتوان به سادگی از آنها استفاده كرد. متاسفانه انواع نامرغوبی از این دستگاه‌ها هم در بازار وجود دارد که به هیچ‌وجه شبیه لیزر عمل نمی‌کنند؛ بنابراین اگر قصد خرید چنین محصولی را دارید، حتما از میان مارک و نشان‌های معتبر جهانی انتخاب کنید.

بهتر است قبل از لیزر، حتما پوست تمیز، خشک و عاری از هرگونه لوازم آرایشی یا کرم باشد. بعد از لیزر هم باید تا چند ساعت یا یک روز، ‌البته در صورت امکان، پوست را در معرض نور آفتاب یا مواد آرایشی قرار نداد و آن را خشک و تمیز نگه داشت.

نباید از لیزرهای خانگی خیلی انتظار بالایی داشت و متوقع بود که بتوانند موها را کامل از بین ببرند؛ درضمن کسانی که پوست تیره و سبزه دارند هنگام کار با این دستگاه‌ها باید توجه و دقت بیشتری کنند، چرا که ممکن است به راحتی پوستشان دچار سوختگی شود.

پوست‌های سبزه دقت بیشتری کنند

وقتی در کلینیک‌های پزشکی از لیزرهای خیلی قوی با انرژی‌های بالا استفاده می‌کنند، باید مراحل درمان را چندین بار تکرار کنند تا بتوانند حجم موها را کاهش دهند ،حالا اگر بخواهیم همین لیزرها را با لیزرهای خانگی که قدرتی به مراتب ضعیف‌تر دارند مقایسه کنیم می‌توانیم به خوبی متوجه اثربخشی پایین این دستگاه‌ها بشویم و اینکه نباید از آنها خیلی انتظار بالایی داشت و متوقع بود که بتوانند موها را کامل از بین ببرند. از طرف دیگر کسانی که پوست تیره و سبزه دارند هنگام کار با این دستگاه‌ها باید توجه و دقت بیشتری کنند، چرا که ممکن است به راحتی پوستشان دچار سوختگی شود.

به دنبال علت موهای زائد باشید

درست است که لیزر درمانی باعث کاهش حجم موهای زائد می شود اما اگر بیمار مشکل هورمونی داشته باشد باید در کنار لیزر دارو نیز مصرف کند تا عامل اصلی موهای زائد رفع شود. از علل مهم رشد موی زائد، تخمدان پلی کیستیک یا PCO است، یعنی تخمدان های چند کیستی هورمون مردانه تولید می کند و این افزایش هورمون مردانه در خانم ها باعث پر مویی از نوع مردانه، ریزش موی مردانه، جوش شدید و بی نظمی قاعدگی می شود. علاوه بر این پرکاری غدد فوق کلیوی، مصرف یک سری داروها و زمینه های ژنتیک به علاوه پرمویی با دلیل ناشناخته قسمت عمده ای از علل پرمویی را به خود اختصاص می دهند.بنابراین اگر به فکر از بین بردن دراز مدت موهای زائد هستید باید اول از لحاظ هورمونی، مصرف دارو، سابقه خانوادگی، نظم عادت ماهانه و ریزش مو بررسی شوید و درصورت کشف علت باید در صدد رفع آن باشید و در کنار این درمان‌ها به دنبال راه‌های رفع موها باشید.

هر روش چه ویژگی‌هایی دارد

درمان‌های غیر دارویی به 2 روش الکترولیز و لیزر تقسیم می‌شود ،در الکترولیز با کمک جریان برق و سوزن ظریفی فولیکول مو سوزانده می شود ، این روش باید چند بار انجام شود و بسیار وقت گیر و دردناک است و ممکن به پوست صدمه وارد کند اما در چند سال اخیر با استفاده از لیزرهای خاص موهای زائد درمان می شود.از طرف دیگر دو گونه دستگاه از نوع لیزر برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد؛ گونه اول دستگاه‌های لیزری است و گونه دیگر دستگاه‌های غیرلیزری یا نوری که دستگاه‌های خانگی جزو این دسته آخر قرار می‌گیرد، اما در مورد این سیستم‌های لیزر خانگی باید گفت اثر بخشی چندانی ندارند و چندان توصیه نمی‌شوند؛ تنها کاری که می‌توانند انجام دهند این است که همانند اپیلاسیون مدت رشد موها را طولانی‌تر می‌کنند و در نتیجه می‌توان گفت خیلی کوتاه‌مدت اثر می‌گذارند و به طور موقت موها را کم می‌کنند.اما ناگفته نماند که تا به حال هیچ عوارضی از چنین دستگاه‌‌هایی دیده‌ نشده‌ است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha