شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۴
کد خبر: 69258
سلامت نیوز : «حالا کو تفریح؟» این صریح ترین، کوبنده ترین و «از سر واکن ترین» جوابی است که وقتی به یک جوان ایرانی می گویی چرا برنامه ای برای تفریحت نداری، می دهد. معمولاً کارشناس هاهم تا پای تفریح وسط می آید، نوک تیز پیکان  را به طرف نهادهای متولی نشانه می روند. سپیده دانایی نوشت: این قضاوت که «تفریحی وجود ندارد» صد در صد درست نیست. یعنی وضعیت این مورد خاکستری است. دوم این که در این کمبود «تفریحات » جوانی ما می گذرد و هیچ وقت هم برنمی گردد. چرا خود ما آستین بالا نزنیم و تفریحات مناسب خودمان را نیافرینیم؟ این شما و این هم تفریحات بالقوه و بالفعلی که می تواند به زندگی تان اضافه شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ قبل از این که برویم سراغ اصل مطلب بهتر است تکلیف مان را با چند چیز مشخص کنیم. اول این که اوقات فراغت اصلاً چه معنایی دارد. در واقع خیلی از ما تعریف اتوکشیده ای از اوقات فراغت داریم ولی اوقات فراغت دقیقاً وقتی است که ما از کارهای ضروری خلاص می شویم و دست خودمان است که بین بی نهایت شیوه وقت گذرانی یکی را انتخاب کنیم. دوم این که اگر زندگی یک دایره کامل باشد، تفریح یک قاچ مهم از این دایره است. تفریح باعث می شود هم هیجان های مثبت مثل شادی را تجربه کنیم و هم به ما انرژی مضاعفی برای انجام دادن بخش های هدفمند زندگی مثل کار و تحصیل می دهد. در واقع تفریح، کیفیت زندگی ما را بالا می برد.

تفریح فعالانه یا منفعل؟

جامعه شناسان، اوقات فراغت را به دو دسته اصلی تفریح فعالانه و منفعلانه تقسیم می کنند. در تفریح فعال انرژی جسمی یا انرژی روانی صرف می کنیم؛ مثلاً وقتی یک بازی فکری می کنیم یا کتاب می خوانیم یا نقاشی می کشیم.برخلاف تفریح فعال، در تفریح منفعل انرژی جسمی یا ذهنی زیادی صرف نمی کنیم. واضح ترین نمونه تفریح منفعل، تماشای یک برنامه عامه پسند تلویزیون است.

تفریح تخصصی خودتان را دنبال کنید

حتما شما هم به یک حیطه سرگرمی علاقه خاصی دارید. اگر کتابخوان هستید، می توانید از خواندن مجله های تخصصی کتاب یا داستان و سر زدن به سایت های مربوط به آن یک تفریح عالی بسازید، اگر به فوتبال علاقه دارید خواندن روزنامه ها و سایت های ورزشی تفریح تان می شود و حتی اگر به اسب علاقه دارید مجله تخصصی در این زمینه وجود دارد. یادتان باشد دنبال کردن تخصصی تفریح ها خودش یک جور تفریح است.

خلاقانه تفریح بیافرینید

بگذارید بدترین فرض را در نظربگیریم. فرض کنید با چند تا از دوستان تان در یک اتوبوس بین شهری نشسته اید، روز است، خواب تان هم نمی آید، هیچ کدام هم موبایل ندارید تا با اپلیکیشن های موبایل تان سرگرم شوید، کتاب هم ندارید، چه طور می شود در این موقعیت تفریح کرد؟ این جاست که خلاقیت به کارتان می آید. اما چگونه؟

۱ - بارش فکری کنید

فکر کنید که این تفریح نداشتن خودش یک مشکل است و برای به دست آوردن راه حلش، هر کدام تان هر راه حلی به ذهنتان می رسد، بگویید. یادتان باشید مهم نیست این راه حل خنده دار یا منطقی باشد. فقط راهی برای خوش گذراندن می خواهید.

۲ - از کلیشه ها بیرون بزنید

حتما لازم نیست راه حلی که به ذهن تان می رسد، همان بازی های رایج مثل پانتومیم باشد. خودتان می توانید تفریح خاص گروه خودتان را داشته باشید. مثلاً این که یکی از بچه ها را شخصیت یک داستان قرار دهید و هر کسی یک جمله از داستان را بگوید و نفر بعد ادامه دهد. گاهی همین داستان آن قدر خنده دار درمی آید و از ذهن تان انرژی مثبت می گیرد که دل تان می خواهد هر بار که دور هم جمع شدید تکرار کنید.

۳ - از تفریح در تنهایی غافل نشوید

خیلی از تفریح ها را فقط می توان یک نفره انجام داد. مثلاً کتاب خواندن، پیاده روی، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه با هدفون، نوشتن یا نقاشی کردن و... یادتان باشد خیلی وقت ها جمعی در دسترس نیست که ما تفریح مان را جمعی انجام دهیم، این جور موقع ها نباید سرخورده شویم و از تفریح های تنهایی بگذریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha