سلامت نیوز : یک متخصص اخلاق پزشکی ضمن تاکید بر اهمیت آموزش نحوه بیان و نوع گفتار به ویژه جراحان گفت: فرد باید حتما از وضعیت بیماری و درمان خود مطلع باشد، اما نوع بیان در گفتن چنین اخباری نیاز به مهارت دارد که در حال حاضر پزشکان بیشتر با ازمون و خطا به این مهارت دست پیدا می کنند و برای این موضوع شیوه تخصصی وجود ندارد.

دکتر احسان شمسی کوشگی در گفت‌وگو با ایسنا ؛ افزود : مفهوم رضایت آگاهانه در اخلاق پزشکی به این معنا است که بیمار آزادانه و بدون فشار اطرافیانش و با آگاهی کامل درمان را بپذیرد و پزشک وظیفه دارد راه های درمان درست را پیش روی بیمار بگذارد و فرد با توجه به عقاید و نگاهی که به کلیت زندگی دارد نوع درمان خود را انتخاب کند.

این متخصص اخلاق پزشکی اظهار داشت: حق طبیعی هر بیمار آگاهی از وضعیت بیماری و نحوه اجرا مراحل درمان است تا بتواند با استفاده از این اطلاعات در زمینه های اخلاقی و دینی و اجتماعی برای زندگی خود تصمیم گیری کند که دادن این اطلاعات به عهده ی پرشک معالج اوست.

وی در ادامه با بیان اینکه از سخت ترین قسمت های طبابت چگونگی رساندن اخبار بد به بیمار و خانواده ی اوست افزود: چگونگی بیان اخبار ناگوار، زمان بیان آن و اینکه مشکل به صورت مستقیم به بیمار یا بستگان فرد گفته شود، از بحث های مطرح شده در حوزه اخلاق پزشکی است که متاسفانه آموزش این مسئله در دروس پزشکی و حتی در دوره های تخصصی جایگاهی ندارد.

این متخصص اخلاق پزشکی ضمن تاکید بر اهمیت آموزش نحوه بیان و نوع گفتار به ویژه جراحان گفت: پزشکی که روزانه با تعداد زیادی بیمار سرطانی و صعب العلاج در ارتباط است، بیان موضوع برایش بسیار عادی است اما باید توجه داشته باشند که این مشکل برای شخص بیمار بسیار حیاتی است و لحظه گفتن خبر و نوع بیان آن بسیار مهم و تاثیر گذار است و پزشک باید خود را جای بیمار تصور کند و سپس به بقیه مراحل رسیدگی کند.

دکتر شمسی گوشگی بیان کرد: فرد باید حتما از وضعیت بیماری و درمان خود مطلع باشد، اما نوع بیان در گفتن چنین اخباری نیاز به مهارت دارد که در حال حاضر پزشکان بیشتر با آزمون خطا به این مهارت دست پیدا می کنند و برای این موضوع شیوه تخصصی وجود ندارد.

وی با بیان این مطلب که پزشک نباید بیماری فرد را که برای درمان به او مراجعه کرده پنهان کند گفت: سن ابتلا برخی از بیماری ها از جمله سرطان ها پایین آمده و از سوی دیگر قشر جوان جامعه اغلب آگاه و تحصیل کرده هستند و با بروز علایم ظاهری بیماری و تشدید آن و پی بردن شخص به بیماریش اعتمادش را نسبت به پزشک معالج خود و جامعه پزشکی از دست می دهد و این موجب اختلال در روند درمان می شود.

این متخصص اخلاق پزشکی در پایان خاطر نشان کرد: پزشک می تواند با وقت و انرژی گذاشتن برای بیمار خود و برقراری یک ارتباط صحیح، جهت درمان را کاملا عوض کرده و ناامیدی را به امید تبدیل کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha