پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۵:۲۲
کد خبر: 69672
سلامت نیوز : مساله دیگری در راه است تا به‌جز موضوع معطل ماندن داروها در گمرک پای سرپرست وزارت بهداشت را به مجلس باز کند. روز گذشته مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر از ورود سرنگ‌های استریل نشده و چینی به کشور خبر داد که جنسشان از کاغذ و به حدی نازک است که میکروب به داخل سرنگ‌ها نفوذ می‌کند. اما این خبر به سرعت با واکنش مسئولان وزارت بهداشت همراه شد و رئیس اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گفت که چنین چیزی صحت ندارد و اگر شخصی که چنین اظهاراتی را اعلام کرده مدارک ارائه ندهد، وزارت بهداشت از او شکایت می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ این تکذیب آخرین چیزی بود که نمایندگان مجلس هم درباره آن خبر داشتند و مراد‌ هاشم‌زهی یک عضو کمیسیون بهداشت در گفت‌وگو با آرمان گفت که اطلاع دقیقی درباره صحت این ماجرا ندارد و ملاک آنها اظهارات مقامات مسئول در وزارت بهداشت است که تا این لحظه چنین چیزی را نپذیرفته‌اند. به گفته او اما شدت گرفتن احتمالات آلوده بودن سرنگ‌های چینی حتی می‌تواند منجر به حضور سرپرست وزارت بهداشت برای ادای توضیحات به مجلس شود.

سرنگ‌های استریل نشده یافته‌ایم

تحقیق درباره موارد سرنگ‌های آلوده و استریل نشده از سوی مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال‌احمر نشان می‌دهد که وزارت بهداشت با وجود تولید سرنگ‌های مرغوب در کشور، مجوز واردات این کالا را صادر می‌کند و همین موضوع باعث گسترش ورود سرنگ‌های چینی به بازار شده است. به گزارش فارس، محمد علیزاده با اعلام اینکه نمونه‌هایی از سرنگ‌های چینی استریل نشده را در بازار کشف کرده‌اند، تاکید می‌کند: نمونه‌هایی از سرنگ چینی را از بازار گرفته‌ایم و با مطالعه در آزمایشگاه به این نتیجه رسیدیم که این سرنگ‌ها استریل نشده است در حالی که روی آن نوشته استریل شده. او توضیح می‌دهد که 18 کارخانه در کشور سرنگ تولید می‌کنند ولی وزارت بهداشت همچنان مجوز واردات این محصول را می‌دهد.

علیزاده ادامه می‌دهد: باید سعی کنیم تا حد امکان مواد اولیه تجهیزات پزشکی را هم در داخل تولید کنیم تا در صورت تحریم و وارد نشدن یک ماده خاص، تولید ملی و سلامت مردم به خطر نیفتد. مثلا می‌توان با نصف قیمت سرنگ را از خارج کشور تهیه کرد، اما اگر فقط برای چند روز به ما سرنگ ندهند سلامت مردم به مخاطره می‌افتد پس باید همیشه و به‌ویژه مواقع بحران سرنگ داخلی را تولید و دپو کنیم. علیزاده با اشاره به اینکه در برخی موارد کیفیت قربانی قیمت یک محصول می‌شود افزود: اکنون سرنگ‌های چینی با نصف قیمت مشابه ایرانی در بازار عرضه می‌شود و کسی به کیفیت آن توجه نمی‌کند. بیمار هنگام اضطرار فقط کیسه دارو و سرنگ را تحویل می‌گیرد تا زودتر آن را تزریق کرده و بهبود یابد و کسی دقت نمی‌کند که آیا درجه‌بندی سرنگ یا سوزن آن استاندارد است. به گفته او در برخی سرنگ‌های چینی درجه‌بندی روی سرنگ دقیق نیست و حتی نمونه‌هایی از سرنگ چینی را از بازار گرفته و با مطالعه در آزمایشگاه به این نتیجه رسیدیم که این سرنگ‌ها استریل نشده است در حالی که روی آن نوشته «استریل شده». حتی جنس کاغذ سرنگ‌های چینی به حدی نازک است که میکروب به داخل سرنگ نفوذ کرده است.

او درباره چگونگی ورود این سرنگ‌ها از طریق مبادی رسمی و با نظارت گفت: من از جزئیات آن بی‌اطلاعم ولی به هر حال متولیان هم نمی‌توانند چندین میلیون سرنگ را تک‌تک چک کنند. نهایتا چند نمونه به طور تصادفی آزمایش می‌شود. علیزاده در مورد سرانه مصرف سرنگ در کشور گفت: سرانه مصرف سرنگ در کشور 10 است و طبق آخرین آمار رسمی جمعیت کشور سالانه 770 میلیون سرنگ مصرف می‌شود.وی ادامه داد: فقط کارخانه سها هلال به تنهایی 500 میلیون سرنگ در سال تولید می‌کند و به جز آن 17 کارخانه دیگر در کشور این محصول را تولید می‌کنند.

درصورت صحت شایعات پای سرپرست وزارت بهداشت گیر است

صبح روز گذشته خبر این موضوع به صورت پیامک به دست نمایندگان مجلس رسید و یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با شنیدن این خبر به آرمان می‌گوید: این مساله را به صورت پیامک شنیدم اما اصولا مبانی کار ما اظهارات سرپرست وزارت بهداشت و مسئولان وزارت بهداشت است که تا این لحظه چنین چیزی را تایید نکرده‌اند به گفته مراد‌هاشم زهی اما اگر قرار باشد این موضوع صحت داشته باشد و در روزهای آینده این احتمالات قوی تر شوند حتما تحقیق و تفحص در این‌باره از سوی مجلس آغاز می‌شود. او ادامه می‌دهد: یقینا از سرپرست وزارت بهداشت خواهیم خواست تا در اینباره به نمایندگان مجلس توضیح دهد.

در حال حاضر هم درباره لیست داروها و قیمت واقعی داروها وارزی که مورد نیاز است تحقیق شد که نشان می‌داد در حالیکه برای واردات دارو به 68 میلیون یورو ارز اعلام نیاز شده اما گفته می‌شود 40 میلیون یورو از داروهای فوق در کشور قابل ساخت است. در این صورت اگر ببینیم شرکت‌های وارد کننده سرنگ هم در حال اهمال کاری اند امتیاز این شرکت‌ها سلب می‌شود و از وزارت بهداشت هم خواهیم خواست تا در اینباره تدبیر کنند و نگذارند این موارد باعث نگرانی مردم شود.

وزارت بهداشت: شکایت می‌کنیم

اما مسئولان وزارت بهداشت با تکذیب رسمی این خبر که به سرعت در رسانه‌ها گسترش یافت مدیرکل تجهیزات پزشکی هلال‌احمر را تهدید به شکایت کردند چراکه ادله او باید از سوی آنها مستندات قانونی داشته باشد. به گزارش ایسنا رئیس اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت درباره ورود سرنگ‌های استریل نشده از چین با اعلام اینکه چنین چیزی صحت ندارد و کذب محض است، گفت: شخصی که چنین اظهاراتی را اعلام کرده است، باید مدارک ارائه دهد، در غیر این صورت از وی شکایت می‌کنیم. شاهمرادی با اعلام اینکه سرنگ‌هایی که وزارت بهداشت ایران مجوز واردات برای آن صادر می‌کند، تمام تایید‌یه‌های لازم را دارند و حائز گواهی استاندارد از کشور مبدا هستند، اظهار کرد: علاوه بر این گمرک و موسسه استاندارد هم بررسی‌های لازم را روی سرنگ‌ها انجام می‌دهند، زیرا اینها استاندارد اجباری دارند.

وی درباره واردات سرنگ از چین، اظهار کرد: سرنگ ممکن است از هر جایی وارد شود و محدودیتی ندارد، اما ما به سرنگ‌هایی مجوز می‌دهیم که در داخل کشور به تولید نمی‌رسند و شامل سرنگ‌های سرپیچ‌دار و خاص مثل SAFTY سرنگ‌ها هستند، اما به سرنگ‌های معمولی به این علت که تولید داخل دارند، مجوز نمی‌دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha