سه‌شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۶
کد خبر: 71431
سلامت نیوز :  مدیركل تنقیح قوانین و مقررات ریاست جمهوری از ابلاغ قانون حمایت از خانواده خبر داد. عباسعلی رحیمی اصفهانی افزود: متن این ابلاغیه برای اجرا در سراسر كشور در سایت قوانین و مقررات ریاست جمهوری منتشر شده است. البته این ابلاغیه خطاب به وزیردادگستری برای اجرای این قانون بوده است. زیرا براساس قوانین از 100 سال گذشته تاكنون قوانین قضایی به وزیردادگستری برای اجرا ابلاغ شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان؛ البته چون هم اكنون این قانون در روزنامه رسمی هم ابلاغ شده برای تمامی سازمانها لازم الاجرا است. به گزارش مهر، وی افزود: رونوشت این ابلاغیه به بیش از 100 نهاد و سازمان اعم از استانداریها، دفتر رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس، معاون اول رئیس جمهور و مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمانها و موسسات دولتی ارسال شده است. تیرماه 1386 بود كه لایحه حمایت از خانواده به پیشنهاد قوه قضائیه در جلسه هیات دولت تصویب و به مجلس ارسال شد. بخش‌هایی از این قانون مورد انتقاد فعالان سیاسی و اجتماعی قرار گرفت و آن را در جهت تضعیف خانواده و مغایر با قانون اساسی اعلام كردند.لایحه جدید حمایت از خانواده پس از فراز و فرود‌های بسیار و تغییرات دائمی سرانجام در سال 1390 در مجلس شورای اسلامی با 50 ماده مورد بررسی وتصویب قرار گرفت و اسفند ماه همان سال برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شد كه مورد قبول شورای نگهبان واقع نشد و این شورا ایراداتی به آن گرفت كه به ماده 22 و 23 لایحه حمایت معروف شد كه در مورد ازدواج موقت و مجدد مردان بود.

در ماده 23 لایحه حمایت از خانواده آمده بود: دادگاه اجازه ازدواج دوم را در این موارد به زوج می دهد: درصورت رضایت همسر و اختیار همسر دائم بعدی منوط به توانایی مالی مرد و تعهد اجرای عدالت بین همسران. همچنین درصورت تعدد ازدواج، چنانچه همسر اول مطالبه کند، ازدواج دوم منوط به پرداخت مهریه زن اول است.بحث داغ بعدی در این لایحه موضوع مهریه زنان بود. در لایحه ارجاعی دولت آمده بود: «دولت باید از طریق دستگاه​های فرهنگی در جهت ترویج فرهنگ ازدواج و رعایت مهریه‌های متعارف عمل کند. میزان مهریه با توجه به وضع عمومی اقتصادی هر سه سال یکبار از سوی رئیس قوه قضائیه اعلام می​شود. هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد به میزان متعارف باشد و زوج از پرداخت مهریه ممانعت کند، مشمول قانون مجازات می​شود. اما اگر مهریه از میزان متعارف در سال وقوع عقد بیشتر باشد، صرفا مناعت زوج برای پرداخت ملاک است. این ماده از سوی کمیسیون حقوقی و قضایی حذف شده بود و براساس آیین​نامه داخلی مجلس امکان بازگرداندن آن به متن لایحه نبود.

پس از آن، نیره اخوان نماینده اصفهان با اشاره به اینکه خانواده​های بسیاری به دلیل نا توانی در پرداخت مهریه از هم پاشیده شده است، گفت: برای رفع این معضل باید سقفی برای تعیین مهریه در نظر گرفته شود. اما مهریه باید براساس رضایت طرفین باشد و نه تعیین حد از سوی حاکمیت. برخی هم پیشنهاد اخذ مالیات از مهریه را ارائه دادند که علاوه بر سقف مهریه، بار مالی مضاعفی را به زوج تحمیل می​کند.وی پیشنهاد کرد: می​توانیم در قانون مصوب کنیم که هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد تا 110 سکه – به میمنت و مبارکی نام حضرت علی(ع)- باشد، وصول آن مشمول ماده 2 قانون محکومیت​های مالی شود و اگر بیش از این مقدار باشد، مناعت زوج ملاک پرداخت مقرر گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha