سه‌شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۳
کد خبر: 71436
سلامت نیوز : تأمین‌اجتماعی به‌طور کامل تعرفه‌های دولتی در بخش‌های سرپایی و بستری بیماران خاص را پرداخت می‌‌كند.
مدیرکل درمان مستقیم تأمین‌اجتماعی با بیان این مطلب اظهار کرد: سازمان تأمین‌اجتماعی تسهیلاتی را برای هزینه‌های بیماران خاص در نظر دارد.عبدالکریم چوبساز افزود: درحال حاضر با توجه به قانون باید در بخش سرپایی 70 درصد هزینه‌ها پوشش داده شود اما در مورد بیماران خاص به‌صورت ویژه، تمام هزینه‌ها پرداخت می‌‌شود.

در همین زمینه رئیس روابط عمومی درمان تأمین‌اجتماعی خراسان‌جنوبی درباره درصد پوشش هزینه‌‌های دارویی بیماران خاص به «خورشید» گفت: در قسمت بیماری ام‌‌اس 90 درصد هزینه‌های دارویی، شیمی درمانی 85 درصد، رادیوتراپی 100 درصد و در قسمت پیوند كلیه 100 درصد هزینه‌های داروهای خاص را سازمان تأمین‌اجتماعی پرداخت می‌‌كند. حتی در بخش داروهای خارجی نیز بیمه تعرفه‌‌ای را در نظر گرفته است برای مثال 85 درصد هزینه‌های داروهای بتافرون بیماری ام‌‌اس را تقبل می‌‌كند.

مجید رسولی در پاسخ به این سوال كه این شرایط با توجه به افزایش قیمت داروها چگونه خواهد بود، خاطرنشان كرد: بالا رفتن قیمت داروها فرقی در نوع عملكرد ما ندارد و ما مجبوریم تعرفه را هر چقدر هم كه افزایش یابد پرداخت كنیم. ضمن اینکه شعب اداری تأمین‌اجتماعی سراسر کشور با صدور دفترچه‌های خاص برای بیماران مبتلا به بیماری‌های هموفیلی، تالاسمی ماژور و دیالیزی خدمات ارائه می‌دهد.وی افزود: این خدمت شامل پرداخت کامل هزینه داروی بیماری‌های خاص و ثانویه مانند ایدز و هپاتیت، پرداخت صددرصد هزینه‌های درمان در بخش‌های سرپایی و بستری در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی طبق تعرفه‌های مصوب است.

پرداخت 85 درصد هزینه داروهای شیمی درمانی بیماران مبتلابه سرطان، پرداخت 90 درصد از هزینه مهم‌ترین داروهای تخصصی بیماران مبتلابه ام‌اس را از دیگر خدمات تأمین‌اجتماعی به بیماران خاص عنوان کرد.به گزارش خورشید، تعداد برگه‌های دفترچه درمانی مخصوص بیماران خاص بیشتر از دفترچه‌های عادی و شامل نسخه‌های سه برگی است. محل برگ درخواست تعویض دفترچه هم پس از نسخه سی‌وپنجم است. رنگ برگ‌های دفترچه با رنگ دفترچه‌های بیمه‌شدگان عادی متفاوت بوده و برگ مخصوص پزشك به رنگ زرد و برگ مخصوص بیمار به رنگ مشكی و تعداد كل اوراق دفترچه 45 برگ است.

 بیماران خاص طبق قانون چه کسانی هستند؟
براساس مصوبات شورای‌عالی بیمه خدمات درمانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به‌‌منظور رفاه حال بیمه‌شدگان، بیماری‌های خاص شامل بیماران تالاسمی، دیالیزی، هموفیلی، ‌ام‌‌اس و پیوند کلیه می‌شوند. در این تعریف بیماران دیالیزی شامل بیمارانی هستند که دچار نارسایی مزمن کلیه اند و نیاز به انجام دیالیز (اعم از دیالیز خونی و ...) دارند.  اصولا بیماران خاص به ‌دلیل لاعلاج و یا صعب‌‌العلاج بودن بیماری‌‌شان یا دیر سلامتی‌شان را به دست می‌آورند یا در بهترین حالت در تمام عمر باید با دارو کنترل شوند. به همین دلیل دسترسی این قشر به دارو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از سوی دیگردر سالی که گذشت مشکلات ارز دارویی این بیماران را با دغدغه‌های متفاوتی مواجه کرد.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در همین رابطه سال گذشته با بیان اینکه واردات داروهای خاص موجب می‌شود سالانه بیش از 2 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شود که به آن یارانه دولتی نیز اختصاص می‌یابد، گفت: تلاش‌ها در تأمین‌اجتماعی برای ادامه تولید داروی بیماران خاص و تحقق صرفه‌جویی 2هزار میلیارد دلاری ادامه می‌‌یابد.دکتر سعید مرتضوی در مراسم رونمایی از داروی‌های جدید بیماران خاص ساخته شده در شرکت‌های وابسته به تأمین‌اجتماعی خاطرنشان کرد: دستیابی به این داروهای جدید و تولید و عرضه آن برای درمان بیماری‌های صعب‌‌العلاج افتخار دیگری است که نصیب سازمان تأمین‌اجتماعی شده است.

به گفته مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، محققان ما توانسته‌اند ماده مؤثر دارویی چهارمین داروی ضدسرطان دنیا را که در بیش از 11 نوع سرطان از جمله سرطان گوارشی و خون مصرف دارد به مرحله تولید صنعتی برساند و ماده مؤثر ضددیابت که در انحصار شرکت‌های آمریکایی بوده است همچنین ماده اولیه دارویی اعصاب و روان که در درمان روان‌‌پریشی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در انحصار ژاپن و آمریکا بوده و ماده مؤثر در درمان سرطان‌های پروستات و ماده مؤثر ضدفشار خون را که در درمان نارسایی‌های قلبی به کار می‌رود در شرکت توفیق‌ دارو تولید کنند.به‌طور کلی ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به بیمه شدگان از مهم‌ترین تعهدات سازمان تأمین‌اجتماعی به افراد زیر پوشش این سازمان است. به موجب قانون الزام مصوب سال 69 مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی در راس امور درمان بیمه‌شدگان زیرپوشش سازمان را برعهده گرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مسعود ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۲
    0 1
    2000 میلیارد دلار پول 20 سال فروش نفت هست بلکه ریال هست دقت فرمایید
  • امین بیک محمدی منصور ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۵
    0 0
    سلام بی عدالتی در درمان یعنی صرع حامی ندارد و جزو بیماریهای خاص قرار نگرفته است .اکثر داروهایش مثل لوبل آزاد و تحت پوشش بیمه نیست وهر روز گران می شود