سلامت نیوز : تعرفه های آزمایش های پزشکی برای بسیاری از مردم گران است و میزان زیادی از هزینه های درمانی آنان را به خود اختصاص می دهد با این وجود صاحبان آزمایشگاه ها خواستار واقعی شدن تعرفه های آزمایشگاهی هستند که به معنای گران تر شدن این آزمایش ها است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛ گرانی آزمایش های تشخیص پزشکی برخی از مردم و خانواده ها را ناگزیر کرده است تا انجام آن را به تعویق انداخته و دیرتر از بیماری خود مطلع شوند. هرچند در نهایت ناگزیر به پرداخت هزینه های آن هستند.

با این وجود گاهی گران بودن آزمایش های پزشکی موجب می شود تا حتی برخی از بیماران چکاپ های سالانه خود را به موقع انجام ندهند. این در حالی است که متخصصان توصیه می کنند بسیاری از سالمندان و بیماران چکاپ های سالانه برای بیماری هایی مانند سرطان پروستات، سینه و بیماری های کلیوی را داشته باشند.

هرچند بسیاری از مسوولان نظام سلامت انجام بسیاری از آزمایش ها را به دلیل نبود راهنماهای بالینی، اشتباه می دانند اما به هرحال انجام مجموعه ای از این آزمایش ها برای مردم، جنبه حیاتی دارد.

به گفته برخی متخصصان بسیاری از موارد مردم انجام این آزمایش ها را در شرایط اضطراری و مقاطعی که بیماری پیشرفت کرده است، موکول می کنند.

یکی از بیمارانی که برای انجام آزمایش خون به یک آزمایشگاه مراجعه کرده است به خبرنگار ایرنا می گوید: هزینه آزمایش خون من بالغ بر 114 هزار تومان شد که سهم من در پرداخت آن 91 هزار تومان بود.

وی ادامه می دهد: این در حالی است که هر ماه مبلغی به عنوان حق بیمه می پردازم اما هنگام نیاز، بیمه فقط درصد کمی از هزینه آزمایش من را برعهده می گیرد.

**فاصله زیاد تعرفه های آزمایشگاهی با قیمت واقعی خدمات ارایه شده

هرچند مردم از هزینه های گران خدمات آزمایشگاهی گلایه مند هستند اما از سوی دیگر دست اندرکاران نظام آزمایشگاهی کشور به ویژه در بخش خصوصی اخذ این هزینه ها را برای ادامه کار خود کافی نمی دانند.

مدیر یکی از این آزمایشگاه ها به خبرنگار ایرنا می گوید که آزمایشگاه ها از تعرفه های دولتی برخوردار نیستند و آزمایشگاه های تشخیصی، هزینه های خرید کیت -نوعی دستگاه تشخیص بیماری - و تجهیزات خود را ناگزیرند از مردم تامین کنند.

تعرفه های آزمایشگاهی مردادماه سال گذشته اعلام شد و براساس آن ، تعرفه پذیرش بیمار برای انجام تست های آزمایشگاهی شامل ثبت نمونه اخذ شده و یا آورده شده خونگیری و یا جمع آوری نمونه مانند ادرار و سایر مایعات بدن در دو بخش دولتی و خصوصی به ترتیب هفت هزار و 100 و 16 هزار و 500 تومان، تعیین شد.

**تعرفه های آزمایشگاهی گران، گران تر می شود

درحالی که تعرفه های آزمایشگاهی برای بسیاری از مردم گران است اما شنیده ها حاکی از آن است که این تعرفه ها امسال با رشد قابل توجهی روبرو می شود.

تعرفه های امسال در 22 اسفند ماه سال گذشته با 29 درصد افزایش در بخش خصوصی و 18 درصد افزایش در بخش دولتی به تصویب شورای عالی بیمه رسید و هرچند تصویب شده اما هنوز ابلاغ نشده است.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: در پیش نویس اولیه پیشنهاد شده که تعرفه های آزمایشگاهی در بخش دولتی 25 درصد و در بخش خصوصی 32 درصد افزایش یابد که امیدواریم محقق شود.

دکتر ˈسعید مهدویˈ می افزاید: مشکل هزینه بالای آزمایش های پزشکی با اجرای برنامه پزشک خانواده حل خواهد شد چراکه ارایه خدمات در اجرای این برنامه در سطح یک، رایگان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha